Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

24. 9. 2008 2:14
Většina software se vyrábí v Indii?

Rád bych věděl, kde jste na to přišel. Indové jsou podle mě perfektní jako "freelancers", tedy lidi, kteří jsou schopní pro maličkého podnikatele, který není ochotný pořádně zaplatit práci někoho jiného, zbastlit nějakou jednodušší věc. Ale nemyslím si, že by ty skutečně klíčové a masově prodávané programy tvořili Indové. Kromě těch, kteří sedí v Sillicon Valey a jiných technologických centrech mimo Indii.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

24. 9. 2008 2:19
Re: Většina software se vyrábí v Indii?

A kvalita práce indických týmů, jak jsem slyšel, nepatří k nejlepším. Je to spíše styl urra, nas mnógo.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.oracle@seznam.cz

23. 9. 2008 14:31
Nixon?

Já si nemohu pomoct, ale podle mě má současnou a hlavně budoucí krizi na svědomí Nixon. Jeho petrodolar byl v 70tých letech dobrý nápad pro USA, ale určitě ani on nečekal, kam se to dostane. Teď budou muset splatit třicetiletý dluh.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

23. 9. 2008 11:09
Tohle jsou

obecné problémy "vzdělanostní ekonomiky" a "ekonomiky služeb" ze kterých se dnes dělá modla. Služby jsou většinou spotřebovávány v místě a těžko někdo zbohatne tím, že si bude s manželkou vzájemně poskytobvat sexuální "službu", byť by si za to vzájemně platili /jen stát by jim to mohl zdanit a z výnosu dotovat  třeba porodnost Rómů /. Ani vzdělanost není řešením - díky rozložení inteligence v populaci je jen stále stejná část schopna vzdělat na špičkové úrovni a něco nového vytvořit. Ti zbylí získají jen větší rozhled a stanou se náročnějšími.  "Vyspělé země" profitují z toho, že dokáží ve zbytku světa vyvolat touhu po svých výrobcích a tamní jsou ochotni platit přemrštěné sumy / podobně, jako za socíku byli mnozí ochotni zaplatit za "rifle" z Tuzexu 800 Kčs, tedy třetinu měsíčního platu /.  Evropa by se měla zaměřit na GMO a biotechnologie - potraviny budou potřeba stále a klasické zemědělství nemůže dnešní 6,5 miliardy lidí uživit. Osiva by byla lepším artiklem než ropa.

0 0
možnosti
L

Luborka

23. 9. 2008 13:28
Re: Tohle jsou

Řekla bych, že všeho je dost, jenom je to divně rozdělené. na jednom místě hojno a na druhém......Čím to asi je?

0 0
možnosti
V

veskawesi

23. 9. 2008 10:16
to je taky pravda

zda se ze "krize" ktera ted probiha neni nicim jinym nez upoustenim pary v "prepenezovane" ekonomice.  prilis mnoho penez v systemu ohodnocovalo firmy na obrovske castky bez ohledu na fundamentalni analyzu.

zjednodusene-cena firmy pujde o tolik dolu, az se dostane na skutecnou -realnou  a hmatatelnou cenu.

toz nas cekaji jeste zajimave casy. a nikdo nevi co se bude dit dal...no neni to lepsi nez TV

znate tu o tech sedmi tlustych a sedmi hubenych letech?

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 9. 2008 10:35
Re: to je taky pravda

To by bylo dobře, kdyby cena firmy klesla reálnou úrověň, jenomže kolaps  a krize je proto kolaps a krize, že ceny firem (jejich aktiv) jdou pod reálnou hodnotu, někdy až velice hluboko.

0 0
možnosti
RP

radim36

23. 9. 2008 9:55
Špatné úvěry a hypotéky.

Hlavní problém jsou ty špatné úvěry a hypotéky. Totiž aby finanční trh žil, musí jím protékat neustále peníze tam a zpátky. Když  po 11 září přibyla v západním světě  zátěž nákladů boje proti terorismu a zátěž nákladů na neustále se zvyšující ceny energií, správně by měl následovat pokles finančních trhů. Jenže to se nestalo, aby finanční trh neklesl, rozšířila se možnost úvěrování i na finančně slabší klienty a firmy a vyšší riziko bylo kryto vytvářením dalších a dalších finančních derivátů, které rozprostíraly riziko nezdravých úvěrů a hypoték na více zajišťovacích systémů nebo ho společně se zdravými úvěry rozředilo do velkých finančních balíků. Tak to pokračovalo stále dál, ekonomicky slabí na tom netratili a ekonomicky silní vydělávali, dokud nezdravých úvěrů a hypoték nepřibylo natolik, že i přes to zajištění a rozředění rizika byla většina finančních balíků nezdravá. Pak stačila jen jedna kapka a následoval kolaps.

0 0
možnosti

martin013

23. 9. 2008 9:34
USA

Výborné zamyšlení, ale nemyslím si, že by USA vyvážely jen filmy, software nebo potraviny.Vím, těžko se dají vyjmenovat všechny komodity.Pokles hodnoty dolaru by přece měl znamenat výraznou podporu exportu.Pravda je, že finanční spekulace nenahradí reálnou produkci průmyslu, služeb, obchodu atd..No, svět bude možná trochu jiný, než jsme ho znali.Snad se v něm neztratíme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!