Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Maloušek

20. 11. 2007 18:31
extrémní nacionaliti

Jakkoli se v podstatě ztotožňuji s názorem autorovým, musím se ohradit proti použití logiky "extrémní nacionalisti..." by vyhladili "méněcenné". Považuji se za nacionalistu, v měřítkách dnešní doby, linkovanými porpagandou sdělovacích prostředků, dokonce za extrémního. Stejně tak souhlůasím, že různí lidé (národy, etnika, rasy) jsou odlišní; různě vybaveni. To ovšem neznamená, že někteří jsou vyšší a jiní podřadní. Ale rozhodně to znamená, že si nejsou rovni, jsou odlišní, zkrátka jiní. Spojovat s tímto pohledem fysickou likvidaci mi přijde zcestné.

Jistě jiná věc je názor na "imigraci", ovšem to přesahuje ráemc mé poznámky.

0 0
možnosti

ivo vašíček

21. 11. 2007 8:56
jistě

dnes je za extrémní označováno ledacos, ve svém příkladu jsem všechny příklady vyhnal do extrému.

0 0
možnosti

Zuzana

20. 11. 2007 8:04
Váš pohled na věc je mi blízký

Jenom si myslím, že není problém v úrovni vědeckého poznání. To by šlo. Horší je ale výsledky skutečně akceptovat a naučit se s tím žít tak, aby z toho byl užitek. Osobně vnímám rozdíly mezi rasami, etniky, národy jako přínos, i když je to někdy na zbláznění:-)

0 0
možnosti

Radek

19. 11. 2007 16:32
Rozdíly pocházejí z odlišných podmínek

... pokračování

Nejsem žádný vědec, který by se zabýval kulturní antropologií. Myslím si ale, že je to velmi logické a samozřejmě je to podporováno i dalšími vlivy - všichni víme, že v teplých krajích se prostě přes léto fyzicky pracovat moc nedá, protože i pro domácí je na to teplo. Uvědomíme-li si tyto rozdíly, asi přejdeme nato, že na jedné straně naše etnikum nemůže vyžadovat od "teplomilných" etnik takové pracovní vypětí, na druhou stranu "teplomilná etnika prostě nemůžou vyžadovat stejnou životní úroveň.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 11. 2007 16:36
jsme ve shodě

i když, já měl na mysli trochu něco jiného.

0 0
možnosti

Radek

19. 11. 2007 16:31
Rozdíly pocházejí odlišných podmínek I.

Hlavní rozdíly mezi jednotlivými etniky jsou dány původními zeměmi, odkud příslušné etnikum pochází. S velkou měrou zjednodušení lze napsat, že míra pracovistosti je přímo úměrná zeměpisné šířce. Neberte toto sdělení jako rasový útok, ono je totiž velmi jednoduše pochopitelné - obyvatelé přívětivých klimatických zón, typicky přímořských států s mírným až teplým podnebím, nebyly od pradávna vystaveni žádnému tlaku na dlouhodobé plánování své existence. Stačilo během dne chytit rybu, což nebyl problém a ny obydlí se vždycky pár kmenů (dnes prken nebo krabic našlo). Nikdo nikdy hlady ani zimou nezahynul. V jiných klimatickým podmínkám (mj. našich středoevropských) to bylo horší - kdo si na podzim neudělal dostatečné zásoby dříví a brambor či obilí na zimu, tak prostě nepřežil. Stejně tak bylo nutno postavit nějaký dům, protože v chatrči to přes zimu taky nešlo.

... pokračování

0 0
možnosti

Alfred

19. 11. 2007 16:21
Pane Vašíčku,

Vykašlal bych se na genetická zkoumání, neb jsou na h... Různá etnika mají různé dispozice, různé kultury různé preference. Zajímavé, že nikoho nevytočí výrok,  že černoši jsou od přírody pohybově nadanější než běloši . Nikdo z počtu medailí různých ras na OH nevyvozuje, že by Afrika měla poslat kupříkladu sto miliard euro do Evropy na podporu pohybových aktivit bělochů, neboť jejich nedostatečnost je dozajista následkem útlaku a diskriminace. Říct totéž v opačném gardu , tedy že běloši jsou inteligentnější než černoši, tak se všichni mohou pos..t z rasismu. Je to tak, schopností a kultur jsme různých, ale pohodlí a peněz jsme lačni stejně. V tom je problém. Jedny předpoklady přinášejí bohatství, jiné ne. V jedné kultuře se daří , v jiné ne. Pokud si každý vystačí, na co si díky svým schopnostem a životnímu stylu vydělal, OK. Nenávist vzniká , protože jeden druhému chce sebrat PRACHY! A celá politika se redukuje na umění, jak okrádat kulantně. Okrádané to sere.  Nedivím se.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 11. 2007 16:33
máte pravdu

Ale i business je o užitečnosti. Jde mi o nejefektivnější využití toho co je k dispozici. To ideologické popírání různosti to komplikuje.

0 0
možnosti

cover72

19. 11. 2007 15:30
Very nice...

"Otevřeně zkoumat všechny geneticky predikované dispozice. Hledat silné a slabé stránky jednotlivých lidských profilů..."

Hezké. Takže každému přezkoumat DNA a podle toho mu vypočítat život. Skvělé - pokud by to bylo dobrovolné.

Už dnes pojišťovny dávají rozdílné sazby podle pohlaví,věku, v USA dokonce i podle barvy auta.

Teď vás třeba nepustí za volant vůbec - proč? Ve vaší DNA je ukryta informace, že MŮŽETE být nebezpečně agresivní. Co na tom, že to zvládáte - celá dnešní rudozelená politika je stavěna na úchylném principi "preventivní opatrnosti" - což je vlastně presumpce viny: "nemůžeme to nijak dokázat, ale MOHL byste být škodlivý - tak vás zakážem."

A když už jsme u toho, tak proč rovnou jedince, kteří mají v DNA potenciálně nebezpečené sekvence nevyřadit ze společnosti? Tohle totiž nikdy nezůstane na dobrovolné bázi. A tedy se to stane jen dalším prvkem kontroly. Víte, ono ne vše, co je v DNA se nutně splní. Člověk není zvíře - a umí se ovládat a učit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!