Diskuse

Demokratismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Aveva

17. 8. 2008 12:27
Vy jste se dobrovolně odsoudil k peklu na zemi.

"Jestliže se někomu daří lépe, zcela logicky nastávají někomu jinému problémy. ";-D

Máte pravdu? Pokud jste bandita, který právě okrádá druha? Pravdu máte.Rv

Pokud však umíte pracovat a pracujete, k takové myšlenkové spodině nikdy dojít nemůžete. R^

Hlavně proboha nenechte ve vaši hlavě cloumat zkrachovaleckým pocitem, že jakýkoli zaměstnavatel vás vlastně také okrádá. Rv

0 0
možnosti
A

Aveva

17. 8. 2008 12:19
Abstinence vás ochrání před podobnými bláboly

Jste členem krajně pravicové Dělnické strany?

Tohle by na ty bláboly sedělo.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

17. 8. 2008 9:26
karma za tento blábol ? ani náhodou

Když přehlédnu, že pojem demokratismus asi znamená něco jiného, než co tvrdíte (http://www.volny.cz/dklub/c_info_souhrn.htm), tak na demokracii se mi líbí právě to, co kritizujete. Že vede k zachování nějakého stupně sociálního státu. Že občané mají možnost hájit své sociální práva stejně, jako své životní prostředí.

Jediná alternativa demokracie je, že nejvyšší úřad bude dědičný. Pak je tu otázka, proč by to právo měl mít zrovna ten a ten. Proč bych ho neměl mít třeba já. Strnulost úřední moci a stav kdy se úředníci nemusejí zodpovídat voličům vede k úpadku. To, že se v Číně moc nepíše o korupci, neznamená, že tam není. Rozvoj hospodářství v Asii je dán hlavně koupěschopností USA a Evropy. Bez těchto zákazníků by jejich demokratismem netknuté hospodářství bylo v pr…..

0 0
možnosti
L

Luborka

17. 8. 2008 11:05
Re: karma za tento blábol ? ani náhodou

Demokracie stejně jako každý jiný tvar tohoto slova vyjadřuje myšlenku, což je idea - filozofie, smysl význam podstata.     

Ideologie je soustava společenských ideí a názorů. Každý názor je ve své podstatě vyjádření - líbí/nelíbí. Pokud se líbí dáme +, pokud ne dáme -. Demoktacie chce být vláda lidu, to znamená zpočítáme + a - a uděláme rozhodnutí. Demokratizmus je, když na stranu plus přikládáme kromě líbí všech ještě 'moc líbí' několika jedinců.(nebo také k nelíbí), protože mají tu moc, která jim byla svěřena.

 Demokracie je, když lidé se stávají mechanizmem, který někdo ovládá. Dobrovolně. V podstatě jak jinak by šlo, vložit někomu do rukou moc a pak mu ty ruce ovládat?

Demokratizmus je přechod z dobrovolně svěřené moci na zneužití svěřené moci,a v podstatě dobrovolně, protože je to pohodlné. A pohodlnost je to, proč lidstvo vymírá. Tak to vnímám.

0 0
možnosti
A

Abdul1

17. 8. 2008 8:34
Takže Darwinismus ?

Autorovy články považuji za jedny z vůbec nejlepších zde protože jsou oproštěny od předsudků a ideologických klišé. Zavádí však vědomě nové pojmy (demokratismus), které mohou být pro běžné čtenáře matoucí.

Lidé jsou léta zvyklí tíhnout k polarizovaným kategoriím jako levice/pravice, svoboda/rovnost, dobro/zlo, východ/západ, demokracie/totalita, mnozí ještě dokonce USA/Rusko. Asi se v tom odráží jakási setrvačnost myšlení a jen pomalá reorientace na dynamiku dnešní doby.

Autor zjevně nevěří ani liberálním, ani socialistickým (pravděpodobně vůbec žádným) idejím a nejvíce se podle mě blíží k Darwinismu inspirovaném zákony přírody (přežijí jen nejschopnější či nejsilnější systémy či národy).

Jména jako Hitler či Pinochet se tak  v jeho příspěvku nevyskytly vůbec náhodou tito pánové do určité míry byli také darwinismem ovlivněni. Pro momentálně dominující paradigma lidských práv, svobody a nedotknutelného soukromého vlastnictví jsou ovšem tito pánové pro své konkrétní činy v nemilosti.

0 0
možnosti
NB

j@ck

16. 8. 2008 22:57
-

Pane Vasicek, co jste u vsech dasu pri psani toho clanku kouril? Ja to chci taky!! Vy rikate, ze kapitalismus je lepsi nez demokracie, ale v tomto ohledu michate dohromady dve trochu odlisne veci - ekonomicky a politicky system. Jaky jiny politicky system nez demokracii chcete mit? Snad ne ten cinsky? O Cine tak trochu neco vim, stravil jsem v ni pul roku. Mate pravdu v tom, ze komunismus je pouze ideologicka nalepka, ve skutecnosti je to kapitalisticka diktatura. Ale co je lepsi? Kapitalisticka diktatura nebo demokraticky kapitalismus? Ja vazne neznam lepsi politicky system nez demokracie a vy take zadnou alternativu nenabizite. Takze o co vam vlastne jde?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 8. 2008 23:07
jde o přežití

Myslím si, že nyní budujeme socialismus, chtěl bych návrat k rozvíjení kapitalismu. K čemu nám bude systém, který někdo jiný převálcuje. Znáte nějakou aktivitu EU, která pomáhá ekonomice nebo zvyšuje obranyschopnost? Zatím to vypadá tak, že se řeší problémy problémových lidí a podnikům se hází klacky pod nohy. Trh je deformován dotacemi, které se nápadně blíží centrálnímu plánování komunistů. Prostě mám pocit, že směřujeme k tomu, od čeho jsme utekli. Připadá mi, že si západní státy chtějí socialismus vyzkoušet a nás nutí si to zopáknout.

0 0
možnosti
K

kevinbb

16. 8. 2008 22:34
Co dodat,

nic!

Ve strucnosti jste to popsal bezvadne,

samozrejme, mate karmu!!!

Jen bych chtel dodat, ze doufam, ze jednou se vetsina lidi pouci a zacne pouzivat tu zpravnou stranu mozku, misto aby byli jen ne samostatne myslici stado.

Diky. R^[>-]

0 0
možnosti
H

Hollyiq6000

16. 8. 2008 22:32
Tedy dobrá ...

... a jaký je tedy optimální společenský systém? Jaký je to systém, kde funguje a kde se lépe osvědčil, než ona proklínaná a špatná "západní" demokracie?

0 0
možnosti
PJ

patockajan

16. 8. 2008 22:36
Re: Tedy dobrá ...

No, pan Vašíček nám navrhuje, abychom zrušili demokracii, a spojili kapitalismus s nějakým diktátorským systémem. Těmi diktátory budou tvrdí jedinci ve slunečních brýlích. Jednoho z těch, kdo se takové prácičky obětavě ujme, vidíte na fotce autora blogu.

0 0
možnosti
K

kion1

16. 8. 2008 22:23
Volič Národní strany

K tomu není co dodat.KarmaR^[>-]

0 0
možnosti
R

Rentigo

16. 8. 2008 22:15
Dobrý den,

příspěvek považuji za docela kvalitní, nicméně stále mám pocit jakéhosi zmatení, které ve vašem případě pramení pravděpodobně s mylného používání pojmů.

Pokud si lid demokraticky odhlasuje socialismus, jedná se o demokracii? Ano. Demokracie je vláda lidu, ačkoliv jí mnozí připisují jiné vlastnosti, jako jsou různá práva (třeba na vzdělání atd.). To se ostatně dočteme třeba na wikipedii. Demokratismus není ekonomický systém ani něco jiného, tento pojem neexistuje.

Existuje socialismus a kapitalismus. Dva ekonomické systémy, které nejsou uplatňovány – existují jen smíšené (více či méně) ekonomiky. Nejblíže socialismu je asi KLDR. Hitler neaplikoval kapitalismus, ale socialismus (existovaly soukromé podniky, ale vyráběli pouze to, co chtěl stát; nebo ještě lépe – neexistovala svobodná směna).

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!