Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Radek-DK

17. 3. 2011 22:31
Rád čtu váš blog...

.....s mnoha názory i souhlasím a asi bych vás i volil (pokud budete kandidovat ve volebním obvodu Brno-venkov) - ale s jedním nesouhlasím. Píšete: "Politicky jsem byl aktivní při odstraňování komunistických papalášů. Když se změna PODAŘILA, přestala mne politika zajímat." Opravdu si myslíte, že se to tehdy podařilo? Anebo to byl přehnaný optimismus. Někdo by si mohl myslet, že by vás podobný optimismus mohl naplnit záhy poté, co vstoupíte do "oné konírny", a že vás taky "politika přestane zajímat" (a zájmy se přesunou jinam). Pořád ale musím uznat - furt lepší "bývalý přehnaný optimista" než ten marast, co je tam teď.:-)

R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 3. 2011 8:26
Re: Rád čtu váš blog...

Ona se ta situace opakuje. Tehdy papaláši zneužívali svoji moc a dnes je to v podstatě ještě horší. Myslím si, že se to dělo těch 20 let postupně ve vlnách. Samozřejmě, že někteří "přešli plynule". Někdo by řekl, že tehdy kradli komunisti, teď kradou ODSéci, socdem atp. Na ideologii a straně však nezáleží, je to stejný princip - nepotismus. Bujel tehdy a bují i teď.

0 0
možnosti
S

Světlonoš

16. 3. 2011 15:46
vy chcete byt senatorem?

s vasimi nazory, kdy jste tvrdil, ze Stalin byl uspesny alfa-samec a ne nebezpecny psychopat? :-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 3. 2011 22:11
Re: vy chcete byt senatorem?

úspěšní alfa sameci jsou nebezpeční. Psychopati jsou v blázinci, od nich nebezpečí nehrozí (politické), protože by se ve společnosti politicky neprosadili,

Výklad histore podle holywodských scénářů odmítám.  

0 0
možnosti
HS

hodný strejda

16. 3. 2011 10:09
Pane Vašíček, vaše blogy čtu už dlouho

máte dobré myšlenky a někdy odkrýváte zajímavé souvislosti. Takže měl byste moji podporu.

Jen bych se ale chtěl zeptat v souvislosti s vaším "pirátstvím" , tato strana se účastnila poslední akce v Bydžově po boku etnobyznysmenů a extrémistů. Takže opravdu nechápu jaký máte vztah k protěžování určitých lidí na základě jejich barvy. Je to hodně v rozporu se vším co jste napsal!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 3. 2011 12:03
Re: Pane Vašíček, vaše blogy čtu už dlouho

Nebyla to oficiální aktivita ČPS. Celkem z toho byl ve straně ostrá diskuse. Nutno říci, že v ČPS je široké spektrum lidí sjednocené na myšlence otevřenosti a sdílení informací. V jiných oblastech jsou názory různé.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 3. 2011 9:00
možná se zamyslet

Co jako senátor můžete skutečně udělat. Jenom hlasovat o návrhu zákona, který přijde z parlamentu. I když náhodou hlasujete proti (a je vás většina), tak se vrací do parlamentu a ten si ho odhlasuje stejně. Toť vše...

Na to je  slušnýho člověka škoda...:-(

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 3. 2011 9:43
Re: možná se zamyslet

Zveřejňovat můžu i jako sólista.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

16. 3. 2011 8:48
Záměr sice hezký...

...ale celé mi to připadá postavené na větě:

"Senátor má větší přístup k informacím než občan. (...A já to budu kopírovat a zveřejňovat...)"

Takže vy budete tím hrdinným senátorským "záškodníkem", jediným z 80 "tajnůstkářů", kteří mají tajné informace ze státní zprávy, ale nepustí je dál k občanovi, na rozdíl od vás. Já bych vám moc fandil, kdyby tomu tak bylo, ale trochu mi tu něco hapruje...

 

V čem má prosím senátor větší přístup k informacím než občan? Dle jakjého zákona je senátorovi poskytováno ze státní správy více informací než občanovi? Můžete to prosím objasnit, jak jste to myslel? Díky a zdravím! RL

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 3. 2011 9:42
Re: Záměr sice hezký...

Např. §58 zák. o utajovaných skutečnostech: K utajovaným informacím mají bez platného osvědčení fyzické osoby a poučení přístup prezident republiky, poslanci a senátoři Parlamentu, členové vlády, Veřejný ochránce práv a jeho zástupce, soudci a členové Nejvyššího kontrolního úřadu, včetně prezidenta a viceprezidenta.

Dále mají úřady povinnost (další zákony a je jich několik) poskytnout senátorovi informace. Kromě toho existují informace, ke kterým se občan taky dostane, ale musí za to platit. Senátor se k nim dostane zadarmo. Rád lidem ušetřím peníze.

Např.:

http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=692878

0 0
možnosti
KR

Kocourkovský radní

16. 3. 2011 8:42
Tož to su klidný

Neuděláte totiž nic jiného, než všichni před váma...Zjistíte, kde se co fasuje, kolik vám má chodit na účet a pak už se z vás stane další  ze stádečka...;-D

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 3. 2011 9:34
Re: Tož to su klidný

A jak to víte? Máte z mého blogu pocit, že patřím do stádečka?

Váš pesimismus chápu, je velice rozšířen.. Nikdy jsem však nečekal, až někdo něco vyřeší.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

16. 3. 2011 8:41
Ne.

:-P

0 0
možnosti
G

Gašpo

16. 3. 2011 8:39
Možno to myslíte úprimne

a v takom prípade Vám za to tlieskam. Ale stojme s nohami na zemi. Ani keby ste sa naklonoval a bol by takých ako Vy plný senát, nič z toho čo píšete by ste nepresadili. Všetci vieme, že senát okrem tzv. "poistky demokracie" nemá moc valného významu. Človek už nejak podvedome očakáva, že každý kto sa do neho hrnie má predovšetkým záujem sa o seba postarať.

Musela by byť vačšina poslancov v parlamente, ktorá by chcela takéto veci presadiť. Aj to by už bol problém, pretože tam je na prvom mieste politikárčenie, hájenie straníckych záujmov. Každá aj úprimná snaha o pozitívne zmeny okamžite narazí minimálne na legislatívu. Poslancom obecne sa moc premýšľať natož makať nechce. A meniť legislatívu, pokiaľ to nevonia nejakým prínosom v ohodnotení, to už vobec nie.:-/

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 3. 2011 9:31
Re: Možno to myslíte úprimne

Něco lze udělat hned - zveřejňovat z osobní iniciativy. V tvorbě a předkládání návrhů řešení otevřeného státu spatřuji aspekt konfrontace a identifikace těch, kteří zveřejňování brání. Je to téma, které není ideologicky ani vpravo, ani vlevo. V podstatě neexistují ideologické argumenty proč nezveřejňovat. Každý se jasně odkope, protože zatajování informací o hospodaření státu slouží pouze k vytváření prostoru pro jeho rozkrádání.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

16. 3. 2011 8:27
Ivo,

já samozřejmě tvůj fanoušek jsem, ale Pekelný měsíc níž má jaksi pravdu. Senát je zcela zbytečná, nákladná a v důsledku nefunkční instituce té vaší ''demokracie'', kdy upgrade racionality je v hrubém zefektivnění horní sněmovny. Piráti by se měli soustředit na boost vlastní strany, získání větší občanské podpory a ty bys měl útočit rovnou na poslance. Senát, i když je to hovězina vyčerpává v čase a odebral by ti entuziasmus, takže ve zcela přátelském duchu tenhle tvůj trend nepodporuju. Hydru prostě neporazíš, když se budeš párat s její okrajovou hlavou; musíš rovnou na komoru...;-)

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

16. 3. 2011 8:14
...........

Nechtělo by to spíš zrušit senát?

Jinak Vám držím palce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!