Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

13. 3. 2010 10:39
zvířata bych nepodceňoval

dalo by se doložit, že stále více mohou vést sofistikovanější a kulturnější život než někteří lidé, nebo mají přinejmenším opačnou tendenci .Dále: nemůžete mít zdroje když stárne populace, a její náhradní populace je prozatím v jiné kulturní fázi . bezmocnost kterou popisujete skrze zneužívání moci, povede (vede) ke snížení kreativity a úpadku (není koho kreativním způsobem obchcávat, a dělá to pak kde kdo - zde byly Vaše analýzy s povrchnější) V

0 0
možnosti
MP

admiral666

10. 3. 2010 17:51
zvire a zdroje

-byl pripad kocky, ktera zachranila z ohne kotata a vyvazla mirne ohorela, ale vcelku v poradku

-naakumulovane zdroje by vydrzely pro ziti do budoucna, bohuzel je bankeri a "investori" utopili v toxickych investicich krise a mame prd

0 0
možnosti
SP

SU P

10. 3. 2010 17:44
Evropané

Nějak se mi z podvědomí vybavuje krásná scéna z filmu Titanik. Loď se potápí, propukne panika, lidé lítají, okradají se, vraží se, pouze orchestr hraje jako by se jich to netýkalo téměř do konce. Následuje přípitek, rozloučení a prohlášení "pánové a tedˇ každý za sebe".

Snad to tak nedopadne. Pokud ano, tak zde určitě bez orchestru.

   

0 0
možnosti
S

stepulka

9. 3. 2010 22:51
Evropané

si budou myslet, že pohodlně přežijí bez ztráty pohodlí až do chvíle, kdy začnou mít hlad. A to už bude pozdě.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 3. 2010 8:58
Re: Evropané

asi ano

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

9. 3. 2010 21:34
rozpor

přečetl jsem si váš minulý a tento příspěvek (O oligarchii a evropanech) a vidím v tom poněkud rozpor. Na jedné straně se zastáváte "středního stavu" což je podle vás skupina lidí která doplácí na socky i na oligarchii a na druhé straně vyzdvihujete sílu a schopnost (vůli) dosíci se stavu kdy člověk žije z plodů své předchozí práce (nebo schopnosti akumulovat). Je to jednoduché. Socky se díky "demokracii" a politické hře dostali do situace kdy "rozhodují kdo bude u moci a tudíž žijí "bezpracně" protože je jich HODNĚ a proto mají moc. Oligarchie žije bezpracně (bez fyzické práce) ale s o to větším umem (know how) protože akumulovala a teď je v pozici že si může vybírat a nenechá se sebou j e b a t státem a neplatí daně, má moc, protože má HODNĚ. Ta Vaše střední třída je dojnou kravou proto, že je jí málo na volby a má málo aby si mohla vybírat kde bude žít a tak nenechala sebou j e b a t státem, tudíž je to ukázka "loosera" se vším všudy. Co tedy chcete? SPRAVEDLNOST?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 3. 2010 8:29
Re: rozpor

Souhlasím. Nicméně současný stav nefunguje a střední třída je nejaktivnější a nejméně ji situace vyhovuje. Proto očekávám, že vyvolá změnu. Nic jiného jí nezbývá, nikdo jiný tu situaci nezmění.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 3. 2010 20:55
Test

prý nefunguje diskuse, pokud se toto zobrazí funguje.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

9. 3. 2010 21:37
Re: Test

tak víte proč mi to nešlo? Protože jsem použil slovo j e b a t a nějaký robot mně to blokoval odeslat ... pote co jsem j e b a t napsal s mezerami to prošlo :)

Co je proboha na slovu j e b a t špatné?

0 0
možnosti
D

dýmka

9. 3. 2010 12:16
Ano,

mám stejný názor, jen jsem to neuměl tak přesně formulovat. Bohužel vize produkované vůdčími osobnostmi Evropské unie zapáchají sociálním (socialistickým) inženýrstvím bez jakékoli odvahy oznámit veřejnosti, že dobře už bylo (bohužel na úvěr) a teď to budememe muset odpracovat a splatit, což bez uskrovnění určitě nepůjde.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 3. 2010 13:47
Re: Ano,

ano

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

9. 3. 2010 11:53
Zlaté časy asi nepřijdou...

Velice se mi líbí Váš postřeh o tom, že v Evropě se stal život v pohodlí a bezpečí samozřejmostí získávanou bez jakéhokoliv úsilí. Ve škole je to na našich žácích velmi dobře vidět. S velkou nelibostí pak čtu moudra různých reformátorů školství -- vývoj prý jde kupředu tak rychle, že dnes už nevíme, na co máme naše žáky připravovat. Bývá to výchozí teze k úvahám, jak by se žáci měli učit hlavně hledat informace, komunikovat a prezentovat své názory. Obávám se, že je to omyl. Mladá generace je vychovávána v nevídaném blahobytu a zároveň ho neumí (nebo ani nechce) vytvářet. Mám obavy, že dnešní děti čeká během jejich života především výrazné zchudnutí, může se stát, že budou muset přežít nějaký ozbrojený konflikt, a jídlo bude výměnou jen za velmi tvrdou práci. Jenže práce a námaha nejsou "sexy"...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 3. 2010 13:47
Re: Zlaté časy asi nepřijdou...

Schonost pracovat s informacemi je velice důležitá, otázkou je kolik lidí k tomu má mentální předpoklady. Realitou dnešního pracovního trhu je nedostatek kvalifikovaných řemeslníků a přebytek těch, kteří umí jen žvanit a někdy ani to. Problém je v tom, že praktická výuka řemeslům je násobně nákladnější než výuka v učebnách. Laboratoře, dílny, cvičná pracoviště. do toho se nikomu nechce investovat

0 0
možnosti
N

nottingham

9. 3. 2010 10:45
Realita je jina

V realnem svete se o lidi bez umeni hospodarit stara stat a multikulti. Takze Ti, kdo umi hospodarit "musi" odvadet tuhle "solidarni" dan.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!