Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SCA

Sat Cit Ananda

17. 2. 2010 16:49
Co bude dal?

Vite, podle me jedete na tenkem lede tady na tomto mediu. Cesky mejnstrym je vlastnen jako vsude jinde stejnyma elitama, do kterych se trefujete! Nez vam to tu zrusi vezte, ze jsou  (zatim) i jine sajty zamerene na podobna temata. Kazdopadne palec nahoru, min za odvahu. R^

0 0
možnosti

lost

17. 2. 2010 15:24
co je ten řidičák ?

pokud vím, tak mocní sobě zřídili jakousi placenou variantu face booku. toť zatím vše co vím . 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 2. 2010 15:28
Re: co je ten řidičák ?

Něco ve smyslu oprávnění publikovat na internetu. Když to přeženu, kdo nebude mít povolení bude smazán-vycenzurován.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/geraldwarner/100025849/control-freaks-want-web-licences-to-end-bloggers-anonymity-be-very-afraid/

0 0
možnosti
F

flavy

17. 2. 2010 11:19
Piráti, je možné zcela kontrolovat internet?

„Řidičák“ na internet je hnus, ale mohl bych mít falešný nebo cizí. Tak jako v reálu…. Co se Orwella týče, dostali jsme se k jeho mistrovské vizi, a to postihování myšlenkových zločinů. Toto je uzákoněno v antidiskriminačním zákoně. Pokud jako zaměstnavatel nepodepíšu s uchazečem o zaměstnání pracovní smlouvu a vnitřně si to odůvodním tím, že je nekomunikativní, pak je vše v pořádku. Pokud si to vnitřně odůvodním z důvodu rasy, etnického původu, národnosti, pohlaví, sexuální orientace, věku, zdravotního postižení, náboženského vyznání, víry či světového názoru, pak se dopouštím přímé diskriminace:))) Ještě k tomu zde platí presumpce viny a já mám prokázat, že jsem nediskriminoval, tedy že mé vnitřní důvody nebyly ze zákona diskriminační. To nikdy nedokážu:)

Takže já už jenom čekám, kdy vyjde zákon, který umožní třeba policii, samozřejmě humánně a pro dobro všech, mne odvést a zkoumat můj mozek, jestli jsem si nemyslel něco ošklivého.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 2. 2010 11:29
Re: Piráti, je možné zcela kontrolovat internet?

Někde jsem četl, že už dělají experimenty se zařízením, které umí číst myšlenky.

0 0
možnosti
N

Nero

17. 2. 2010 9:10
Uvedu příklad cenzury

V roce 2008 schválila sněmovna nový energetický zákon.Jako obvykle nenapíší sdělprostředky nic a tak až si občan natluče ,shání zákon.Zákony jsou přece na stránkách poslanecké sněmovny,tak proč by něco psaly noviny,že.

A jeje jeje.Camcy proč vychází,z čeho vychází,fajn.Mně zajímá jak daleko mohu sázet na zahradě stromy od el vedení nebo kolem plynovodu.

Jenže!!! Veškeré pasáže,které mohou někoho zajímat mají místo písmen xxxxx Tož tak.Zákon se před občanem aby neřval,cenzuruje.Dohledáte,že za poplatek 1 800Kč,vám budou  x vyměněny za písmenka.Jak může někdo dovolit tak zhovadilou cenzůru?A ještě jsou trdla která tady píší,že cenzura na internetu není!!! 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 2. 2010 10:11
Re: Uvedu příklad cenzury

Dík

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

17. 2. 2010 0:48
palec nahoru

Jako vždy mě váš článek naplnil podivně smutnou úlevou - úlevou proto, že to někdo taky vidí a smutnou proto, že je to asi bohužel pravda (nebo aspoň částečně). Jen s tím "neexistujícím problémem" bych nesouhlasil ... antropogenní glob. oteplování je velmi pravděpodobné (opakuji - pravděpodobné). To ale nemění nic na tom, že si na něm chce hromada lidí namastit kapsu. No, to je ale celkem jedno ... to jsou celkem malé věci oproti Davosu a řidičáku na net ... kde jste to slyšel nebo četl? Postnete link?

0 0
možnosti
B

bomben_auf_vatikan

16. 2. 2010 22:13
No

Základem cenzury je do určité míry "tržní podstata" internetu, kdy provideři jsou jen prodejné děvky...

0 0
možnosti

jrc

16. 2. 2010 19:54
Pane kolego, samozřejmě karma !

Těch cenzorů jsme si tady, před rokem 1989, užili v plné míře. Škoda, že jsme je nevyhubili. Už zase lezou do všeho ! Br, Br, toho škudce, se jen tak nezbavíš !!!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 2. 2010 20:02
Re: Pane kolego, samozřejmě karma !

Cenzoři jsou zbabělci, kteří si budují kariéru rektálním alpinismem.

0 0
možnosti

martin013

16. 2. 2010 19:36
Pirát

Pane autore, jako váš čtenář vím, že jste "u Pirátů". Ale věta: "Internet stále častěji sehrává stejnou roli, jako dříve samisdat

v sovětském bloku." mi nepřijde ani tak "pirátská", jako spíš hloupá... Zakazuje snad dnes někdo nějaké konkrétní internetové autory? Šíří se internetem "potajmu" nějaká literatura, básničky, texty? Zakazuje snad někdo na internetu  nějaké zpěváky? Tak jaký samizdat? Pokud nějaký můžete "prolinkovat", tak linkujte... Rád se přesvědčím, jaké skvělé myšlenky se šíří postranními komunikačními kanály. Mám spíš dojem, že internet je dnes plný bezduchých informací, názorů a komentářů. Nemám skoro lepší příklad, než je blog na iDnesu.  Asi tak 85% nářků nad politikou, slovo "Paroubek" denně odhadem 150 000x, diskuse "na úrovni"... Čest vyjímkám, do kterých jsem počítal i váš blog. Abych to uzavřel, osobně netrpím pocitem ohrožení z důvodu nějakého cenzurování internetu. U nás ho prostě "necítím" a "celý svět" si netroufám posoudit. Vy ano? 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 2. 2010 19:58
Re: Pirát

Zatím je internet u nás relativně svobodný. V tom Davosu bylo omezení publikovat zcela vážně diskutováno. Já to vnímám jako pokus o cenzuru. Na netu existují sítě, do kterých se normálně nedostanete. Je to proto, protože se na nich prezentují zakázané názory a fakta. Někteří lidé dnes už sedí v kriminálu za to, že policie pomocí "expertů" prokázala autorství jejich článků. - to je fakt. Já ty články nečetl (policie mne nebohého nesvéprávného občana před tímto hrozným nebezpečím ochránila). Zatýká se i za zakázané písně, to je také fakt. To, že se šíří po internetu je také fakt. Paroubka, Topolánka a další herce jsem nikdy na blogu neřešil, okrajové vnější záležitosti mne totiž nezajímají. To je jen divadlo pro hloupé. Herci se vymění a pojede se dál. Pokud Vám připadá normální chápu to, cenzuru za komunistů také většina lidí schvalovala. Nejvíce ti, kteří byli integrováni do mocenských struktur. I dnes současný mainstream nejvíce hájí ti, kteří ze současné situace profitují.

0 0
možnosti
FP

forhend

16. 2. 2010 19:05
Já vidím cenzuru ještě někde jinde.

A to ve školství. Myslím si, že vládnoucí garnitury to vzali chytře do svých rukou. Změkčili limity ve školství, maturitu nebo diplom bude mít kdejaký blb a přitom toho absolventi umí a znají daleko méně. Nevzdělaný národ neremcá, ale poslušně otročí na panském, od rána do večera...:-/

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 2. 2010 19:16
Re: Já vidím cenzuru ještě někde jinde.

Máte pravdu. Školství ničí talenty. Tragikomické jsou i ty VŠ. Dnes už nejen Plzeň, ale ukazuje se, že získat titul za víkend je zcela běžné.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

16. 2. 2010 18:16
grrrr

Pred osmi mesici jsem si delal legraci, ze od zakazu spotu NS muzou strany rovnou posilat sve spoty Ceske televizi a ta bude rozhodovat, koho do kampane (kterou ji narizuje zakon) pusti a koho ne. V zivote by me nenapadlo, ze si nekdo takovou nehoraznou drzost dovoli i v realu. Tohle (damy a citlivky prominou) chcani na hlavy volicu si preci nemohou dovolit. Nebo mohou?

;-€

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 2. 2010 19:12
Re: grrrr

Nejhorší na všem je, že většině lidí je to úplně jedno. Stejně jako před r. 1989.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!