Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

23. 1. 2010 11:05
Re: ....

Vzdělání, jistě. Paradoxní je že, tohle říká člověk, ze společnosti, která dnes řídí USA, a pěkně se na tom "kapsuje".

Vzdělání však má dva problémy:

1)chce to čas, zde platí čínské přísloví: "Je pozdě začít kopat studnu, až když dostaneš žízeň." - v každém, případě i teď je rozumnější dávat peníze na vzdělání než na šrotovné

2)multikulti bludy a socialistické rovnostářství diskriminují skutečně talentované lidi. Výsledkem je inflace vzdělání (maturitu má každý debil). Ve třídách se musí inteligentní žáci přizpůsobit kolegům, jejichž mozek je optimálně přizpůsoben sběru pralesních plodů.

0 0
možnosti
CC

cekon

18. 1. 2010 11:48
Tak černě bych to neviděl

vycházíme-li z fyziky a mám na mysli 2 termodynamický zákon, časem se (samozřejmě v jiné konstalaci) věci ustálí. Jinými slovy, Čínu s rostoucím blahobytem čekají stejné problémy jako nás. Ale to je otázka mnoha a mnoha let....pak je tady také zřejmý politický problém, neboť po našich ulicích se stále ještě neprochází čínští vojáci.. :-)) takže se časem lze dočkat obranných reakcí, ostatně jako u každého organismu, který má být sežrán....

0 0
možnosti
K

kojenec.23

17. 1. 2010 12:21
Poděkování.

Pane Vašíčku, děkuji Vám za Vaše články. Moc  mě obohatily.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 1. 2010 20:04
Re: Poděkování.

dík

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 1. 2010 2:31
Pokud se kapitalismus prosazuje sám,

potom se tak prosazují všechny systémy, postupně jeden za druhým, podle vývoje lidstva. Včetně svých ideologií, státních regulací, zvykových pravidel... Co není životaschopné, tak by se neprosadilo.

Starověký model byl vlastně svobodnější než klasický kapitalismus, jak ho popisuje konzervativně liberální ideologie. Vítězové byli skutečnými vítězi a poražení skutečnými poraženými. Nestejně "schopní" lidé nemohli mít stejná občanská práva, jako dnes nemůžou mít stejný majetek. Každý mohl svobodně nakládat se svou svobodou, třeba se jí vzdát, zatímco dnes je podle zákona nezcizitelná. Soukromým vlastnictvím se mohly stát celé země, ale i jednotliví lidé.

Takový systém by měl být proto nejefektivnější, ale není. Neobstál, zanikl a byl nahrazen státní byrokracií, rovným volebním právem, sociálním státem.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 1. 2010 10:10
Re: Pokud se kapitalismus prosazuje sám,

Ano muselo to tak být, a teď to končí, vývoj často přináší cyklické střídání kvantity a kvality.

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

16. 1. 2010 19:01
Kvalita a znacky

pisete ze znacky se presouvaji do indie a ciny a kvalita veci pry casto dokonce roste. Ac s vami ve vetsine veci a casto souhlasim, zde tedy ani nahodou. Videl jste nekdy zarizeni znacky DUAL (gramofony... hifi) v dobe kdy bylo nemecke a ted kdyz je asi nejspis cinske (buh vi... ale ne nemecke) ... Ty cinani kupuji ty znacky proto, ze se diky nim legalne zviditelni a clovek ktery pamatuje "zaslou slavu" si z dolarsopoveho smejdu" vybere ten se svou oblibenou znackou, rozhodne ne z jinych duvodu. V okamziku kdy prodali nemci sve hifi znacky skonciala era hifi. Ano dnes existuje par hifi nadsencu ale ti uz vi ze nejlepsi je si zesilovac ci bedny sam vyrobit podle navodu na inetu. I kdyz i soucastky (dokonce i integrovane obvody) od firem ktere za neco stali jsou dnes jiz jen "ze zasob mezi lidem na ebay a pod. - BurrBrown, Tripath... nevim to jiste ale mam dojem ze s auty to skonci take... vite kolik jezdi v USA dodnes VOLV 240? a neni to ostuda mit ho... jsem zvedav ny ty TATy

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 1. 2010 10:08
Re: Kvalita a znacky

Existje celá škála variant od naprostých šmejdů až po absolutní špičku - tak to bylo vždy. Nelze tedy zobecnit jeden příklad. Když např vezmete montovnu TPCA (Toyta, Citroen, Peugeot), je zcela lhostejné zda ji postavíte v kolíně nebo Šanghaji. Nebo si opravdu myslíte, že agenturní pracovníci v Kolíně (většinou Poláci a Ukrajinci) jsou kvalifikovanější než Číňani? Rychlejší nástup Číny brzdí právě jen nedostatek kvalifikovaných pracovníků, nekvalifikovaných mají dost.

0 0
možnosti
I

IJNovak

15. 1. 2010 15:09
Občanécz.cz proti zločinu v politice, odpovědný postup

Řešení nikdo jiný vyudělá, než my sami! Zřejmě se musí za podvody přimět podezřelý pachatelé k odpovědnosti až nátlakem!!! Copak je myslitelné prominout celonárodní krádež všech aktiv ČR z r. 1990! Jen za r. 2009 bylo nařízeno 738 000 exekucí! To jsou dvě celé BRNA!!!

0 0
možnosti
I

IJNovak

14. 1. 2010 23:40
VpV Vaší přímočarou filosofií posilte nějaké pol uskupení

těch, kteří mají zájem věci řešit, lze dosáhnout nutné změny v  pol. systému!!! JINAK SI TADY JEŠTĚ NĚKOLIK MĚSÍCŮ ZABLOGUJEME, A PAK JE NA DLOUHO KONEC! Zločin po volbách upevní moc dokrade pslední aktiva, podobně se zachoají cizí majitelé bank vrazí do aktiv bank toxická aktiva a za českou vzpupnost při např. LS spustí bankrotové vypořádání=řízení k získání pozemků ČR!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 1. 2010 8:44
Re: VpV Vaší přímočarou filosofií posilte nějaké pol uskupení

Současná situace neumožňuje aplikovat smysluplné řešení. V rámci současné demokracie neexistuje řešení. Většina fiem, které přežívají je závislá na státních zakázkách. Reprezentamti státu jsou na vrcholu potravního řetězce, budou se snažit držet statuis quo do poslední chvíle, protože stát se stal nejvýhodnějším prostředkem pro akumulaci soukromého majetku a získávání zdrojů pro život. Zatím nevidím smysl v pokusech o parlamentní řešení.

0 0
možnosti
LB

loupeživý baron

14. 1. 2010 21:47
Socialismus není krásná idea

Jedno ze základních pravidel propagandy říká, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Komunisté a kryptokomunisté při obhajobě socialismu vědomi si relativně živé negativní zkušenosti se socialismem v praxi říkají přesně tyto věty, socialismus je krásná myšlenka, jen čas nedozrál, atd.

Nevím, jestli je autor kryptokomunista, jeho vzhlížení k socialismu jako ke krásnému, ovšem obtížně realizovatelnému ideálu tomu napovídá.

Na myšlenkách socialismu není nic krásného. Naprosto odporují samotné podstatě lidského jednání.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 1. 2010 22:09
Re: Socialismus není krásná idea

Díky, zařazuji kryptokomunistu do své sbírky, dávám mezi šovinistické prase fašistu. Zřejmě jste četl jen tu jednu větu.

0 0
možnosti
I

IJNovak

14. 1. 2010 21:40
Doplnit do volebního programu Občané cz.cz a vyhrát

Volby proti zločinu= nevolit parlamentní strany!  Současní pokrytečtí politici jenom kradou a škodí!! Velmi jednoduchá hesla opřená o zjistěné skutečnosti zlodějů v politice, podvodné jednání obrovského státního molocha a jeho pachatelů!

Využít příležitosti, podpořit naději smysluplného řešení stavu a hledat řešení z mohutné krize. Je to i poviností těch, kteří to mají srovnané!

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!