Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tollere

9. 3. 2011 13:40
No no, nestrašte tolik.

Není to až tak zlé a hrozivé jak píšete. Je to spíše pravda o zbytku Evropy než o nás samých (češích). Bohužel jsme do té unie vlezli a nejde z ní teď zrovna ven. Já tak typuju, že se evropa buď změní, nebo současný stav padne a vytvoří se jiný komplot, kde my asi budeme mít docela slušnější postavení. Myslím, že většina čechů si už konečně uvědomila, že je sice dobré být pracovitý, schopný, inteligentní, ale taky mít nějakou tu míru asertivity a taky nacionalismu. To jsou věci, které dříve silně chyběly. A možná to bude ještě lepší a pak budeme více makat sami na sebe, než na cizí. Už jsme hodně pokročili a zdá se, že ještě uděláme více zajímavých kroků, které snad vydrží dýl než jedny volby. Aleluja, před ráthem.

Jak již bylo mnohokrát řečeno, češi si musí víc věřit, to je totiž jejich asi největší slabost. Jinak jsme velmi pracovití (zkuste porovnat s jinými státy eu), dokonce i ve srovnání s těmi číňany a o arabech ani nemluvě. Jsme dost chytří a fikaní a dokázali jsme se vždycky

0 0
možnosti
T

tollere

9. 3. 2011 13:46
Re: No no, nestrašte tolik.

vyhrabat ze všech problémů, které jsme si mnohdy způsobili sami(komouši, války, rakousko-uhersko, socani atd.). Možná to díky posledním volbám konečně překousneme a konečně pochopíme, že nebát se pracovat a být sólo tam, kde na to máme je nakonec ta nejvýhodnější cesta pro všechny. Tím končím. Uvidíme.

jinak doporučuju si přečíst dva články od p.Klause:

O čem jsme se při diskusi o důchodové reformě zapoměli bavit

Od zahájení našich radikálních ekonomických reforem uplynulo už více než dvacet let

to vše na http://www.klaus.cz

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

8. 3. 2011 2:12
Dal jsem karmu.

R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 3. 2011 11:04
Re: Dal jsem karmu.

dík

0 0
možnosti
PK

kníže

6. 3. 2011 19:23
Vašíček se podělal nebo ho "jen" zpracovali?

Pane Vašíčku, co se stalo s Vaším břitkým článkem, kde jste vystupoval proti mašinériii o sčítání lidu?

Smazali Vám ho nebo jste dostal strach? Kdo se bojí, nesmí do lesa a do politiky už vůbec ne, to snad víte nebo ne?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 3. 2011 20:01
Re: Vašíček se podělal nebo ho "jen" zpracovali?

Asi nějaký omyl. O sčítání lidu jsem nic nepsal. Považuji to za zbytečně vyhozené peníze (zase se někdo napakuje).

0 0
možnosti
B

Brutvann

6. 3. 2011 17:39
Budoucnost Evropy je temná....

Potápí ji různí Piráti, anarchisté ad. podporou  asociální a kriminální lůzy štítící se práce, zelení fanatici   vyhazující oknem stamiliardy za "zelené projekty",  sociální stát podporující  ve jménu solidarity nefachčenka, zkorumpovaní politici  na vlně politické korektnosti, kvůli které je vyloučeno skutečně problémy řešit, protože se nesmí pravdivě pojmenovat atd atd....:-/Rv

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 3. 2011 20:03
Re: Budoucnost Evropy je temná....

jsem (a Piráti) proti jakékoliv cenzuře. Aktivita "Bydžov" je aktivitou některých našich členů, jako strana to vůbec neřešíme.

0 0
možnosti

studánka

6. 3. 2011 10:30
To jsou moudra!

Ovšem polopravdy. Základní příčina stavu je někde jinde. V nekontrolovaném a snad i nekontrolovatelném (v současné době) růstu počtu obyvatel Země. Různými "ekonomy" je zastírána opět základní poučka, že jakýkoliv růst čehokoliv není a nemůže být nekonečný. Každý růst, tedy i např. HDP a podobných ukazatelů má nějakou reálnou mez, kterou nikdo z politických důvodů nehledá a staví pouze na stálém růstu. Kam až? To je základní příčina stavu a  v Evropě obzvláště.

0 0
možnosti
AK

A. Keberle

6. 3. 2011 9:17
...

V lecčems máte pravdu, nicméně netroufal bych si tvrdit, že nás Arabáči a výrobci jiných produktů čím dál tím méně potřebují - řeknu to poněkud ostře, ale nebýt blbečků, kteří si ty kraviny kupují tak už by s tím dávno přestali a naše města by pak byla čistější (méně ropy = méně aut) a méně zabordelená (méně produktů = méně odpadu; méně spotřebované elektřiny, atp. celý řetězec).

.

Takže, já jsem jednoznačně pro - prosím, ať už sem ti blbosti přestanou dovážet - lidé si alespoň konečně uvědomí, co je a co není v životě důležité.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 3. 2011 9:24
Re: ...

Bohužel to dnes už nejsou jenom blbosti. HDD se např. dnes vyrábějí už jenom v Číně. Naše ekonomická závislost je dnes už i strategická (nedávno byl řešen problém s vzácnými kovy - zjistilo se, že 95% všech nalezišť a zpracovatelů patří čínskému kapitálu).

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

6. 3. 2011 3:21
Clanek obsahuje nekolik spravnych postrehu

ale autor se dostal do jakesi oblasti politicke ekonomie a tam to ponekud skripe. Popsat vystizne evropskou situaci by vyzadoval hlubsi studii.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

6. 3. 2011 1:24
Opět skvěle,

a bez debat v principu. Však internet a věda zaměstná jen malé procento nadaných. Co s těmi, co prostě nemají potenciál, jak uplatnit 50% funkční populace, která je schopna jen mechanické a nekreativní aktivity, hm?:-/

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 3. 2011 9:16
Re: Opět skvěle,

Vysoce produktivní společnost je uživí. Pozn. perspektivní jsou projekty internetových služeb s vyšší přidanou hodnotou poskytovaných Číňanům z Evropy.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

5. 3. 2011 23:28
"Jediná cesta z úpadku je v obnovení konkurenceschopnosti"

Obnoveni konrurenceschopnosti znamena snizeni platu a to mozna 10x. Nic proti tomu, ceny trhu se prizpusobi (snizi) kupnim schopnostem.

0 0
možnosti
N

next_ghost

6. 3. 2011 1:00
Re: "Jediná cesta z úpadku je v obnovení konkurenceschopnosti"

Tenhle blud nám tu už celé roky omílají účetní, kteří se vydávají za ekonomy. Někomu, kdo za svoji práci požaduje 10x nižší mzdu, se dá také konkurovat například využitím technologií, díky kterým za stejný čas a se stejnou námahou udělám 10x tolik práce než on. A Československo bývalo světovou technologickou velmocí. Potenciál na to pořád máme, stačí jen chtít.

0 0
možnosti
PM

pes Muki

5. 3. 2011 19:33
otazka

Co je to za kodove slovo, "Stare struktury" Tedy dabli kteri za vsechno muzou? Takze nas mohou zchranit Nove strukrury?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 3. 2011 9:21
Re: otazka

Staré struktury jsou současné mocenské struktury, které už nic nevyřeší, jen se snaží uchovat stav věci. Nemají žádnou vizi a uplatňují metody minulosti.

0 0
možnosti