Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Novotnak

26. 10. 2009 20:15
Rolníci by neorali

protože s ropa na naftu se kupuje na burze, fabriky by neběžely, protože elektřina se kupuje na burze, ale řekněme, že by se to dalo časem nějak obejít. Ale burza stejně  technicky zkrachovat nemůže, protože burza je obchodní místo, leda že by neměla na účty za elektriku... Kdyby si přišli všichni lidé zároveň pro peníze do všech bank, tak je jisté, že by tyto banky zkrachovali. Znamenalo by to ale jen, by úvěry někdo levně koupil. Takže někteří lidi by přišli o úspory a jiní by na tom vydělaly neskutečně obrovské peníze protože by od krachujících bank nakoupili velice levně dluhy od lidí, co tam mají úvěry. Peněz v ekonimice by neubylo, jen by se přesunuly do jiných kapes. Doplatili by na to nejvíc obyčejní lidé. Když zkrachuje pár bank, tak to tolik nevadí, vklady jsou do určité výše pojištěné, ale kdyby zkrachovaly všechny, znamenalo by to na nějký čas prakticky konec tržního hospodářství, konec mezinárodního obchodu, nezaměstnanost, hladomory... I s obilím se obchoduje na burze...

0 0
možnosti
LU

pidla

21. 10. 2009 14:20
Kaaarma,

cítím to stejně, důvodů pro sanaci finančních institucí je asi více a mnoho jich je také osobních.

0 0
možnosti
T

tollere

20. 10. 2009 9:16
Souhlas, ale...

Snad se vším, co tady píšete, souhlasím. Určitě by se našlo mnoho lepších způsobů a určitě by postupný krach bank či jiných institucí znamenal oživení toho celého udušeného systému. Zase ale děláte stejnou chybu - nasíráte si proti sobě lidi a přitom jejich souhlas je nezbytný. Velmi často hovoříte o lůze a o lůzovládě. Takoví lidé tady samozřejmě jsou a bohužel jich je naprostá většina - rozhodně nemyslím jen nezaměstnané, ale ty co jsou neproduktivní a závislí. Jste opravdu hluboce přesvědčen, že si za to mohou jen sami, a že kdyby měli jinou příležitost (například pracovat za stejné peníze jinde než ve státní správě), tak by nebyli užiteční? Já si myslím už dlouho, že člověk je pouze výsledkem jakýchsi vrozených prvků smíšených s tím, čím prošel. Nebudu tady teď dál toto téma rozvíjet, ale zpět k tomu předešlému. Každý vůdce potřebuje své "poskoky". A nejlepší poskoci jsou, kteří za Vámi nepůjdou z jiného důvodu, než že s Vámi souhlasí a vy jim rozumíte.

0 0
možnosti
T

tollere

20. 10. 2009 9:20
Re: Souhlas, ale...

Jakékoli přetvářky bývají vždy dříve či později odhaleny. Když ty lidi pod sebou pochopíte a dáte jim to co potřebují, máte skvělou armádu, schopnou čehokoli. Tím se Vám snažím pomoct, protože by bylo skvělé, mít takovéto lidi, jako jste Vy ve vrcholové politice, ale nikdy se tam nedostanete, když tohle nepochopíte. A  i kdybyste nechtěl do politiky, tak i jinak by jste byl prospěšný. Stačí, abyste měl dostatečný finanční vliv.

0 0
možnosti
I

IJNovak

18. 10. 2009 23:05
Vstupem MZ do politiky+nadrženost=D-O-L =reálné

M.Zeman pochopí, že velké činy dělají velcí tvůrci! Mám D-O-L připravený i s přístavem v Brně a konečně dáme těm králíkům v ČR reprodukční smysl, Energetickou, vodohospodářskou stabilitu obývaného území, geopolitický význam místa Moravské brány s vrchol.st.272m n.m. Přerov získá místo splavného trojúmoří EU Dunaj Odra Labe Vyjímečné místo na světě!!! O tom by se mělo v Galaxii učit!

0 0
možnosti
I

IJNovak

18. 10. 2009 23:21
Re: Vstupem MZ do politikyt=D-O-L =reálné dílo

Konečně něco jasného pro budoucnost vybudujeme, zmírníme dopady krize pro veřejnost a mnozí vstoupí do dějin! 80 000 nových prac. míst a obohacené území celé Moravy, voda za sucha z vodného Dunaje, konečně něco řešit reálného!!! Burzu nezbouráme, ale D-O-L čeká na realizaci!!!! Již 108 let!

0 0
možnosti
VH

v.hercik

18. 10. 2009 20:36
směnný obchod

Dle mého by mohl fungovat směnný obchod.Já například bych peníze vůbec nepotřeboval, kdybych nemusel platit povětšinou úřadům . Vše se dá směnit , ale to by pak neměl nic stát .

0 0
možnosti
SCA

Sat Cit Ananda

18. 10. 2009 19:06
Říše kultu peněz...aneb jak dlouho se do lesa volá

Vrchol vědy a výzkumu ve vydělávání peněz na blbosti či neznalosti jiných pochází odtamtud.

Možná ho tam přinesli už všichni ti trastanci, kteří tam byli v průběhu staletí deportováni z Evropy, anebo jako kulturní specifikum až židovské komunity ve dvacátém století, taky převážně z Evropy.

No a postupně se odtamtud tato kultura, už vypilovaná a strukturovaná, a patřičně zabalená do lákavého marketingového obalu, zase vyváží do světa.

0 0
možnosti
SCA

Sat Cit Ananda

18. 10. 2009 19:07
Re: Říše kultu peněz...aneb jak dlouho se do lesa volá

A když to vázně a jde do tuhého, i metody hraničící s podvodem, defraudací a jiným zločinem nejsou překážkou - když dokáží vydělat peníze. To jediné se totiž počítá.

Hra typu letadlo. Ovšem s vrcholem většinou někde v luxusní kanceláři na Manhattanu. To je ten slavný vzývaný princip "vývozu demokracie", přesněji spíš dominance nadnárodních finančních struktur nad světem a vytváření dojmu demokracie jako berličky pro prosté davy, který u nás už sedmnáct let zakořeňují místní české tzv.elity- jako plodné podhoubí, tentokrát pro ten svůj relativně malý, český zločin v podobě tunelování státu a všudypřítomné programové korupce.

0 0
možnosti
VB

anonymousek

18. 10. 2009 12:14
Muj nazor

Myslim si, ze autorovi nevadi banky ani burzy. Jiste si je vedom, ze banky a burzy jsou uzitecne. Co autorovi zrejme vadi, je tzv. "too big to fail". Otazkou ale je, zda je mozne v soucasnem systemu "tistenych" penez, ktere jsou podlozeny duverou nechat padnout velke banky ve kterych maji lide sve vklady a tim u nich podlomit duveru v soucasny penezni system. Tim nechci rict, ze si myslim, ze mena musi byt podlozena zlatem :)

0 0
možnosti

martin013

18. 10. 2009 10:47
Novoromantik

Pan autor dlouhodobě razí myšlenky, které bych se nebál nazvat jakýmsi "ekonomicko-společenským novoromantismem". Světové ekonomiky bez bank, velký cíl pro lidstvo = dobývání vesmírného prostoru, selektivní volební právo podle míry "užitečnosti" pro systém.... No proč ne? Pořád se volá po ZMĚNĚ, ale jen málokdo tu změnu načrtne. Jen by mě zajímalo, jestli všechny tyto posuny, budou určovány: A) celospolečenskou shodou B) rozhodnutím nějakých "elit" C) Messiášem, který je zatím neznámý. Nebo to zařídí strýček "Samo" ? Obávám se, že samo se nestane nic.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 10. 2009 11:03
Re: Novoromantik

Nepřemýšlím o světu bez bank, jen o tom, že je jejich význam přeceňován. I když v závěru to tak mohlo vyznít, to jsem trochu nadsadil.

0 0
možnosti
LP

Léčitel pitomců

18. 10. 2009 9:27
Umělá zaměstnanost

Je to v první řadě kvůli nutnosti umělé zaměstnanosti. Past, do které se řítíme. Výroba se přesunula do Číny a zde si na práci už jen hrajeme. Vymýšlíme nesmyslné pracovní pozice, pokrýváme zem asfaltem a betonem, vězníme se do jakýchsi plechových popelnic a chrlíme další a další předpisy a vyhlášky, které nakonec spolehlivě zničí každého, kdo nenasedne do tohoto systému. EURvRvRv

0 0
možnosti
V

valesek

18. 10. 2009 7:33
doporucuji

Doporucim precist si knihu "Velka hra" od "Claude Cueni". Zivotopis Johna Lawa, genialniho vynalezce bankovek a loterie. Tam je pekne popsano co se stane, kdyz lehne nejakej system, kterej drzi lidi na uzde nejakymi pravidly. Kniha je prolezla trochu sexem a vyborne se cte. Pak doporucim si precist knihu(bichli) "Bohatstvi narodu" od "Adama Smithe", mozna ze vam vice otevre oci a neuvidite financni system z jedne strany.

Zatim zdar

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!