Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

erben3

20. 8. 2008 13:43
.

Jsem rád, že někdo uvažuje stejně jako já.

Karma.R^

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

20. 8. 2008 12:52
Zajímavé,

ale mě by víc zajímal moment či překryv, kdy na "biologické teritorium" nasedá "národ a nacionalismus" jako sociálně kulturní konstrukt a kde se tyto hranice potkávají, stírají či vyostřují apod.

0 0
možnosti
PJ

patockajan

20. 8. 2008 11:51
Jednoduchá řešení

"Situaci lze celkem jednoduše řešit, bylo by to však na úkor konzumního pohodlí, na němž jsme závislí."

Když je to řešení tak jednoduché, tak nám je jistě neupřete... Nebo je to nějaké společensky neslušné řešení? Což takhle třeba preventivně smést Čínu a Rusko z povrchu Země? Vzápětí může následovat Indie, pak si vezmeme na paškál Araby a aby nám náhodou nezačali prosperovat i v Africe, tak to vezmem z jedné vody načísto.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

20. 8. 2008 12:00
Vaše návrhy patří

do kategorie těch pohodlných, ale jsou nerealizovatelné. Číńané a Rusové nejsou natolik naivní a blbí, že by zanedbávali obranu svých zemí. Navíc preventivní údery se vždy vymstí. Řešení, které může odradit potenciální útočníky je ve zvyšování obranyschopnosti. Tedy nebýt "snadným cílem". Znamená to posílení protiletecké a protiraketové obrany, zvýšení bojové připravenosti obyvatelstva. Větší integrace se spojenci... v každém případě to znamená výrazné zvýšení výdajů na obranu. Teď se chváme tak, jako nový majitel bytu, který šetří na dveřích a zámku.

0 0
možnosti
P

philby

20. 8. 2008 11:41
život je boj

Jojo, vystihl jste to velice přesně. Někomu to může připadat hnusné - "jsme přece lidé a ne zvířata", ale nakonec, aniž si to plně připouštíme, mezi námi stále vládnou "zákony džungle" nebo volné přírody = boj o zdroje, o dominanci, o přežití (v širším slova smyslu)..... Jinými slovy, konzumní idylka naší západní civilizace může velice snadno a rychle skončit, pozor na to. Karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!