Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

lada222

13. 1. 2010 19:19
Moudra rada v titulku!

Svet chce byt klaman. "Zavri oci a strasidlo zmizi." Funguje to.

0 0
možnosti
VP

žiguli888

13. 1. 2010 15:05
A v České republice...

Proč  některý z "renomovaných ekonomů" naplno neřekne , jak může stát  vyřešit neustále narůstající schodkové rozpočty, když za současného systému demokracie s všeobecným volebním právem nemůže být zvolena politická reprezentace, která by začala hospodařit rozumně a dluhy začala pomalu splácet. Dle mého názoru pouze státním krachem, nebo obrovskou inflací, která ožebračí veškeré slušné lidi, kteří  spoří, platí si penzijní, životní pojištění a za naspořené peníze, např. v 65 letech, kdy budou mít na svých účtech např. 3 000 000,-Kč, si za ně koupí tak akorát  3 rohlíky ( viz inflace v Německu po 1. světové válce).

0 0
možnosti
P

pragl

13. 1. 2010 14:49
trend

Bohužel se zdá , že v článku obsažené tvrzení "až se to podělá, bude to jedno...." je politika celé euroatlantické civilizace a převládajícím trendem. Jinak by nikde s tak lehkou rukou nebylo schvalováno takové gigantické zadlužování a schodky rozpočtů, jakých jsme svědky. U malých zemí se výsledek této cesty již projevuje, u velkých- rozhodujících ekonomik, jak to dopadne, nikdo neví...R^

0 0
možnosti

lost

13. 1. 2010 12:33
ber a dobře investuj než se to ....

tentokrát souhlasim . nikdy jsem od státu nebral dávky, což mne bude stát asi dost .

je lépe tvářit se bezmocně

0 0
možnosti
I

iruka

13. 1. 2010 9:57
...

Naši politici přeci vědomě chtějí padnout na ekonomickou úroveň Lotyšska, aby nám občanům poté ukázali, jak lehce se oproti Lotyšům ze dna odrazí na špici - ještě jim za to jednou poděkujeme! ;-) 

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

12. 1. 2010 14:10
Kdyby se tak dal stát spravovat jako...

... velká firma...! Leckteří úspěšní byznysmeni to už zkoušeli (Berlusconi, Bloomberg, ...) a úspěšní byli po hospodářské stránce jen částečně. Naproti tomu socialisté z akademického nebo byrokratického prostředí úspěšní v redukci deficitů nebyli snad nikdy (Prodi). Nejúspěšněji vyznívají charismatičtí pravicoví ideologové, mající schopnosti strhávat na svou stranu protichůdné zájmové skupiny a elektrizovat davy. Tím dokáží převálcovat vlastní drobné neúspěchy a přinutit dav, aby počkal na výsledky setby (Reagan, Thatcherová, Churchill, Klaus). Těch je však obvykle velmi málo, svými kontroversemi polarizují společnost, takže jejich doba obvykle končí prudkým překmitem do socialistické roviny. Proto období vlády jejich nevýrazných nebo marnotratných oponentů jsou násobně delší a o to déle se na tyto "skutečné reformátory financí" čeká (resp. vzpomíná)...

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!