Růže právem sklizené aneb přijďte na operku!

Jako vždy naše jihlavská "ZUŠKA" pořádá zahajovací koncert v DKO Jihlava. Lísky za 50,-, děti a studenti zdarma není ten hlavní důvod proč Vás tak lákám. Součástí koncertu je miniopera "O 12ti měsíčkách" od dvojice Svěrák-Uhlíř.

 

 

 

Zkouška ZUŠ Jihlava

Přemýšlela jsem jak operku představit. Na zkoušce jsem dospěla k názoru, že práce dětí, herců a kantorů by měla být odměnena zájmem veřejnosti, protože si to opravdu zaslouží. Jak operka, tak děti a lidé kolem ní.

Sedávám na každé takové zkoušce, protože jednak miluji divadlo a jednak miluji být u toho když vzniká i byť jen malé dílko jako je toto. Pravda, účinkuje tam i moje dcera, ale rodiče tam moc nezůstávají. Mě to nedá. Kdy jindy dostanu příležitost být u toho a vidět jak se to dělá. V každém z těchto představení se spojují všechny umělecké obory této školy: hudební, taneční, výtvarný a literárně dramatický.

Na zkouškách sleduji nejen jeviště, ale i obdivuhodnou práci našich pedagogů, jímž bych touto cestou chtěla vyjádřit svůj obdiv. Trpělivost a zápal s jakým nacvičují každé vystoupení je prostě krásný. Já sama mám jen jedno dítě a vím co stojí trpělivosti něco ho naučit. Nás obě. Teď když sedím na zkoušce a vidím jak děti dělají stále ty samé chyby a pedagogové trpělivě vysvětlují stále dokola a dokola a chyb ubývá a ubývá až mám před sebou dílko, které nadchne nejen rodiče zmíněných dětí, mám opravdovou radost.

Premiéra tohoto vystoupení byla již na jaře, ale nyní se opakuje toto vystoupení. Naposledy. Kdo na premiéře byl, mi dá jistě za pravdu, že výsledkem byla opravdu krásná růže vypěstovaná nezměrnou trpělivostí, profesionalitou, zápalem a vůbec chutí něco dělat a mluvím samozřejmě i o účinkujících nejen učitelích. Myslím že mohu směle jmenovat lidi, kteří stojí za tímto projektem neboť mají být na co hrdí:

za obor hudební MgA. Jan Nosek a Mgr. Petr Sobotka

za obor literárně dramatický MgA. Martin Kolář

za obor taneční Mgr. Hana Zudová

a za obor výtvarný Bc. Dita Nováková

Za takovou prací má být pořádný potlesk. Tak určitě přijďte podpořit malé umělce ze svého města

a to:  21. 09. 2016 v 18:00 v DKO Jihlava

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michaela Vaščíková | pátek 16.9.2016 20:58 | karma článku: 11,71 | přečteno: 109x