Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

dík a karma...zajímavé.

0 0
možnosti

A37n16n50a 33Č57e72r66n32á

8. 1. 2015 13:37

Fučíkovy reportáže ze SSSR však byly velmi tendenční. „Zemi, kde zítra znamená již včera“ popisoval v růžových barvách, ačkoli věděl, že trpí bídou a stalinským terorem.

- toto bylo největší provinění proti lidem v ČSSR. Ne to, že udával koho mohl... ;-€

0 0
možnosti
VV

Paní Černá, to, jestli udával, neví nikdo stoprocentně, zato skutečnost, že pletl hlavy mladým lidem (staří mu na to asi neskákali) zrůdnou ideologií, je neoddiskutovatelný fakt.

0 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že alespoň někdo schvaluje, že nás nacisti toho narcise zbavili.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^  Podle politických vězňů na Gestapu promluvil každý. Jenom to prý chtělo zjistit, co gestapák ví a to doznat a neříct nic navíc. Gestapo o proti StB si případy nevymýšlelo. Jinak Fučík zemřel hroznou smrtí. Po náletu na Berlín došlo k poruše gilotiny a tak se do její opravy věšelo na řeznické háky, které se pohybovaly po kolejnicích. Kat vzal vězně dal mu smyčku kolem krku a pověsil jej na hák a hák s oběšencem odsunul dál, bez ohledu  na to, zda osoba pověšená na háku ještě  žije. Smrt těch osob byla hrozná, umřeli na udušení.  No a šel na řadu další.  Musel bych v knize najít, kolik osob bylo ve dvou dnech takto usmrceno. Bylo to šílené číslo.

1 0
možnosti
VV

Milada Horáková prý umírala nekonečných sedm minut! Zdeněk Rytíř se nejvíc bál, aby neumřel na udušení. Z vlastní zkušenosti věděl, co to obnáší. Nakonec zemřel na infarkt. Umřít musíme všichni, ale nikomu nepřeju, aby odcházel z tohoto světa dlouho a v bolestech.

0 0
možnosti
JJ

Rozkošná je příhoda, jak vznikl idealizovaný portrét Julia Fučíka. Panu profesoru Maxi Švabinskému přinesli po válce "mladí lidé v modrých košilích" fotografii, zda by z ní neudělal pěkný portrét. Mistrovi se do práce nechtělo, měl dost zakázek. I vymluvil se:

"Víte, já mám rád růžové beauloais a ono se teď nedá sehnat... Řekli že seženou. Tak jsem ten obrázek nakreslil a představte si, oni mi přivezli celou bednu toho nejlepšího beauloais!"

Pan profesor se nikdy nedozvěděl, koho to kreslil.

1 0
možnosti
VV
JN

J63o16s97e57f 52N51i94k76l

6. 1. 2015 17:23

...každá doba má své hrdiny, ikdyž se později ukáže, že jejich morální profil není tak ryzí, jak se zdálo nebo uvádělo...na tom nic nezměníme...takových hrdinů nám historie nabízí více...

1 0
možnosti
VV

Určitě máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Svůj souhlas potvrzuji KARMOU.

7 0
možnosti
JZ

I vdova po Františku Kriegelovi Riva Kriegelová řekla, že Fučík mluvil. Za článek karma.

6 0
možnosti
VV

Stoprocentně to nemůže říct nikdo, kdo u toho nebyl, ale podle určitých insignií lze aspoň určit pravděpodobnost.

0 0
možnosti
OK

Komunisté potřebovali své svaté, své vzory, kterým vkládali do úst co aktuálně potřebovali a jejichž životopisy mnohdy předčily tu nejpokleslejší hagiografii. Ne nadarmo se autorita soudruhů ustálila až po jejich smrti, pokud to nebyla smrt oběšením na rudé smyčce.

Skutečných hrdinů se soudruzi báli, ale tím, jak se je snažili zlikvidovat, vyráběli nové.

12 1
možnosti
VV

Máte pravdu. Díky za návštěvu a váš názor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Jsem hudebník, novinář a (s prominutím) spisovatel. Vystudoval jsem SPŠE Hořovice a Lidovou konzervatoř (dnešní Konzervatoř J.Ježka) - obor zpěv a skladba. Tři roky jsem byl projektantem, pak (vlastně až dodnes) muzikantem. Napsal jsem řadu písní pro naše přední zpěváky (V. Špinarová, H. Zagorová. J. Korn ad.), mé album Masky se stalo exponátem Muzea Vl. Vysockého v polském Koszalinu. Zkomponoval jsem hudbu k několika americkým filmům (Stockholm Syndrome, Goreality, Pill Word, Jesus Now). Jako interpret jsem vystupoval 10 let v asi tisíci představeních dvojice Šíp – Uhlíř, zpíval jsem i s několika skupinami. Do nedávna jsem byl kapelníkem legendárního undergroundového "sdružení" Aktual (ke spolupráci s M. Knížákem mě přivedl textař Z. Rytíř). Od roku 1991 jsem i novinářem. Byl jsem redaktorem Xantypy, Týdeníku Televize, šéfredaktorem hudebního internetového časopisu www.make.cd. Psal jsem (event. píšu) do Mladého světa, Ahoje na sobotu, Reflexu, Koktejlu, Time In, Sportu, Receptáře, Xantypy atd. Vyšlo mi 7 knih (do dalších jsem přispěl), Pouť za černým Kristem obdržela cenu M. Ivanova za Knihu literatury faktu 2005-07.