Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Na rozdíl od vás všech jsem fotbal hrál jednou v životě.

Ale byl jsem sprintér (i když už to dnes na mně není vidět), byť jen na krajské úrovni.

Leč k tomu, co tady Václav "předestřel:

Sport to už dávno a dávno není. My (padesátá léta minulého století) jsme ještě v Nymburce chodili na "Rému" každé volné odpoledne. Byl tam lehkoatletický stadiónek, kde jsme běhali, skákali, nikdo nám nic nezakazoval, neplatili jsme a nic jsme také nezničili.

Dnes? V Nymburce - "městě sportu", jak říká pan starosta, hejtman, poslanec, předseda krajské organiuace ČSSD a kdovíčeho ještě - na onom bývalém stadionu stojí bůhvíproč hala celostátního sportovního střediska pouze pro vyvolené. Jinak vstup zakázán. Basket hrají "kluci" ze všech zemí světa, jen ne Nymburáci. Fotbalový klub Polaban je mrtvou minulostí. Sláva vodáckého klubu slavného pana Vokněra taktéž.

A vrcholový sport? Opakuji se, ale: "2x11 multimilionářů předvádí miliónům chudáků cosi, co skutečnou kopanou už pouze vzdáleně připomíná". Pan Vašák má pravdu - podvody, kupování zápasů, filmování faulů, nedodržování "fairplay" - má cenu vůbec pokračovat? A k našim čutálistům? Kdyby ostatní lidé za d aleko a daleko menší částky odváděli v práci takové výkony jako oni, vyhodil by je zaměstnavatel na hodinu!

1 0
možnosti
SL

Jenom malá poznámka, Kučera skončil po zranění kolena.

0 0
možnosti
JD

Myslím, že je na to celkem jednoduchá odpověď.

Pokud rozdíl mezi vítězstvím a porážkou činí desítky či stovky tisíc (na české) či miliony korun (na zahraniční či světové úrovni), pak budou aktéři tohoto utkání dělat naprosto cokoliv pro výhru.

2 0
možnosti
TN

Já bych to tak jednoduše neviděl.

Jakmile se zahájí zápas, nebo jakmile dojde k nějaké (často domnělé) nespravedlnosti, tak i ve školním tělocviku se slušným lidem jakoby něco přepne v mozku a začnou vidět rudě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
Jsem hudebník, novinář a (s prominutím) spisovatel. Vystudoval jsem SPŠE Hořovice a Lidovou konzervatoř (dnešní Konzervatoř J.Ježka) - obor zpěv a skladba. Tři roky jsem byl projektantem, pak (vlastně až dodnes) muzikantem. Napsal jsem řadu písní pro naše přední zpěváky (V. Špinarová, H. Zagorová. J. Korn ad.), mé album Masky se stalo exponátem Muzea Vl. Vysockého v polském Koszalinu. Zkomponoval jsem hudbu k několika americkým filmům (Stockholm Syndrome, Goreality, Pill Word, Jesus Now). Jako interpret jsem vystupoval 10 let v asi tisíci představeních dvojice Šíp – Uhlíř, zpíval jsem i s několika skupinami. Do nedávna jsem byl kapelníkem legendárního undergroundového "sdružení" Aktual (ke spolupráci s M. Knížákem mě přivedl textař Z. Rytíř). Od roku 1991 jsem i novinářem. Byl jsem redaktorem Xantypy, Týdeníku Televize, šéfredaktorem hudebního internetového časopisu www.make.cd. Psal jsem (event. píšu) do Mladého světa, Ahoje na sobotu, Reflexu, Koktejlu, Time In, Sportu, Receptáře, Xantypy atd. Vyšlo mi 7 knih (do dalších jsem přispěl), Pouť za černým Kristem obdržela cenu M. Ivanova za Knihu literatury faktu 2005-07.