Evropské bohatství versus přistěhovalci

Neblíží se již konec naší vyspělé civilizace? Co když jejími narušiteli budou právě uprchlíci, kteří nerespektují naše zákony ani tradice!

Kolem nás dokonalé stroje, které takřka přemýšlejí za nás a někdy i dohlížejí. Prakticky skoro vše řídí počítač a bez elektroniky bychom se neobešli, představte si den bez elektřiny, jen ta představa děsí. Vynalézali jsme spoustu léku. V minulosti považovány za smrtelné onemocnění. Jak tak přemýšlím, už nám schází jen rychlost světla. A ze sci-fi filmu Star Wars se stane přítomnosti.

Ale stále se na zemi nachází země, které nedosahují naší životní úrovni ani státního systému. Proto lidé z těchto státu prchají k nám. Samozřejmě žít ve válce nejde, proto také k nám přicházejí, ale co mladí kluci, neměli by raději zůstat doma a hájit svou zem! Ne neprchají! Jsou to jen přistěhovalci, kteří ještě mají  tu drzost si poroučet kam chtějí jít, nejlépe do velkých měst a jejich hlavním cílem je Německo, kde dostávají hromadu peněz. Které se snad vyrovná i příjmům běžného Němce. Řekněte sami, asi byste se taky moc nehrnuli do práce, když stačí natáhnout ruku.

Pravděpodobně také čekají ,že Evropa je nafukovací a vlezou se tady všichni. Snad za nějaký čas budeme muset napodobit USA a zavřít naše hranice. Vždyť mezi vyspělými Spojenými státy a Mexikem stojí zeď. Zřejmě jí tam nepostavili jen tak pro parádu, ale z bezpečnostních důvodů.
A co je na tom vše nejhorší, státy evropské unie se nemohou dohodnout, jestli je dál budeme přijímat či nikoliv. Silné a bohaté státy se obvykle přikloňují k pozitivní odpovědi. A slabší k zápornému. Možná si nakonec každý stát rozhodne sám za sebe a Evropskou unii se pro tentokrát pomine. 

Historie se opakuje. Řím také byl na vrcholu své civilizace, ale začal mít vnitřní problému a barbaři k tomu jen přispěli. Zničili tuto slavnou říši a opovrhovali vší, co vynalezli. Jen aby za pár století to mohli vynalézt sami. Co když  to dopadne tak i s námi? Můžete oponovat, že v dnešním době to není možné. Ale vždyť uprchlíci nerespektují naše zákony, a když zde již přijeli tak proč by měli z takového pohodlí odjíždět. Možná v budoucnu tihle lidé naruší či dokonce rozvrátí naši civilizaci… A začnou opět od začátku.
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Vantuchová | čtvrtek 10.12.2015 15:40 | karma článku: 34,37 | přečteno: 1458x
  • Další články autora

Kateřina Vantuchová

Pravdomluvný prezident

23.12.2015 v 10:38 | Karma: 35,44

Kateřina Vantuchová

Tak to je

22.12.2015 v 16:46 | Karma: 14,07

Kateřina Vantuchová

Hloupost či lenost?

24.11.2015 v 16:19 | Karma: 8,58

Kateřina Vantuchová

Komplex méně cennosti

21.11.2015 v 13:34 | Karma: 8,99