Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. S respektem ke křesťanství (jako víře a životní hodnotě) přistupuji rozhodně a vlastně schopnost víry lehce (v dobrém) závidím. Přišlo by mi dobré mít vyšší autority a vzor. Ale můj život to tak nenaplánoval a tak se musím spolehnout na abstraktnější podporu.

Vám tu Vaši upřímně přeji.

0 0
možnosti
DM

Na principy křesťaství útočit nelze,byť je to z pohledu pragmatického víra idealistická a odporující z velké části lidské přirozenosti ,nicméně většina ve své

zaslepenosti a neznalosti neodděluje víru a církev,neb víra je z mého pohledu neuchopitelná,přesto ji církev a to nejen katolická svým způsobem znásilnila a myslím že věřící nepotřebuje prostředníka.

Já ostatně tvrdím,že všechna evangelia a kázání se dají shrnout pod zlaté pravidlo a desatero beru pouze jako mravní imperativ,jenže to samo o sobě stačí aby si člověk uvědomil užitečnost víry.

Nicméně nic se nesmí brát dogmaticky a vše podléha vlivu okolního prostředí a společnosti.Ani víra není a nemůže být absolutní a sebespásná,bez lidského rozměru je prázdnou nádobou a apel dobrem nemůže existovat bez zla.

Proto i nagace víry má své místo na zemi a je nutnou součástí lidského života.

0 0
možnosti
Foto

Věřící nepotřebuje prostředníka (komunikace Bůh-já), ale je vděčný za společenství věřících, což je církev. Tolik především.

A jestliže „nic se nesmí brát dogmaticky a vše podléha vlivu okolního prostředí“, redefinujme, peosím, početnice pro ZŠ. Jestliže opravdu NIC, tak opravdu nic, 1+1 se bude nadále rovnat podléhajícím vlivům.

Mimochodem – krásné slovo sebespásná – on snad někdo říká, že je víra sebespásná?

1 0
možnosti
Foto

Včera som pozerala som prednášku o autorstve evanjelií (lebo chcem o tom napísať blog) a Mike Licona v úvode povedal, že nejakí židia robili výskumy, kto je na amerických vysokých školách najohrozenejšou skupinou. 3% vysokoškolských profesorov nemá rada Židov, 22% moslimov a 53% evanjelikálnych kresťanov. Veľa krát sa stalo, že profesor sa opýtal koľkí študenti sú kresťania a tým čo zdvihli ruky odkázal, že jeho cieľom je, že na konci semestra kresťanmi nebudú. Mohli by si tí profesori dovoliť povedať: "Koľkí ste moslimovia, hinduisti...?" Ale voči kresťanom útočiť je v móde.

Tu je tá prednáška https://www.youtube.com/watch?v=1_I4OkShxh8&t=390s Hovorí to v minútach 3-5

1 0
možnosti
Foto

Nejsem evangelikál, nýbrž evangelík. Nicméně držím vám palce, vy takové „prasefory“ přežijete,

1 0
možnosti
Foto

R^každý extrém je špatný-nemyslím že je to móda ale nedávné církevní restituce zkrátka postavily toto téma do centra pozornosti-je na každém jedinci v co věří či nevěří-jestli v kostele uctívá boha a děkuje mu za stvoření všeho anebo uctívá přírodu někde v lese pod modrou oblohou a právě ji považuje za stvořitelku všeho

přeji vám vše pěkné v novém roce:-)

2 0
možnosti
KT

Ano, ano, já útočím na křesťanské chápání boha a křesťanský materialismus dlouhodobě a kontinuálně.

Ale útočím tím na boha?

Nikoliv, protože křesťanství nemá s bohem nic společného (stejně jako ostatní náboženství).

Mé útoky nejsou než obranou boha, jehož ohavnou a blasfemickou vulgarizací jsou všechna monoteistická náboženství.

4 0
možnosti
Foto

1) Co je to podle vás ten křesťanský materialismus?

2) „křesťanství nemá s bohem nic společného“ – 2.1) proč? a 2.2) co má tedy podle vás cokoli s bohem(*) společného?

3.1) Co je dle vás na monoteismu blasfemického?

3.2) Kde jste získal ke svým soudům poznání?

-----

*) píšete s malým b, proto v rámci citace nepíši o Bohu

1 0
možnosti
Foto

Mezi křesťanstvím a modloslužebnictvím cítím jakýsi rozdíl.

7 0
možnosti
Foto

Souvislost s článkem by byla?

0 2
možnosti
LJ

Diskuze na toto téma asi nikdy nebude ukončena. Zatím probíhá v mezích slušnosti, díky všem za to. A doporučuji povšimnout si, kdo v podobných diskuzích porušuje pravidla slušnosti.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, milá Veroniko, že útoky na křesťanství byly v módě vždy, jen jsou jisté vlny tvaru sinusoidy.

Zde na blogu je několik křesťanobijců /jméno nejaktivnějšího z nich Vám jistě nemusím sdělovat, znáte je sama/, nicméně jejich útoky mají vždy celkem falešný cíl. Z těch příspěvků je jasné, že tak nějak zápasí s faktem, že přes všechny své argumenty si tak úplně nejsou jistí, jestli náhodou za tím něco není.

Úplný ateista má Boha na háku a nepotřebuje o něm psát sáhodlouhé traktáty.

Druhým polem je církev. K ní je možné mít výhrady /mám je i já jako praktikující katolík/, avšak nelze zpochybnit její původ od Krista. Jde o nejdéle působící organizaci na světě. Současná hlava papež František je prorokem příštích časů, kdy vše bude nejspíše jiné, kdy zanikne ono "barokní" křesťanství a nastane křesťanství spíše abbého Pierra /u nás třeba Josefa Suchára z Neratova aj./, kde bude zřetelné ryzí evangelium bez potřeby maškarády.

Musím se občas smát, jak se židovsko-křesťanskými kořeny zaklínají ti, kteří si maximálně v autě pověsí ten bimbající řetízek s korálky a křížkem /co kdyby/.

Jinak mne těší, že můj přítel Josef Hejna je Vaším otcem. Jablko je pod stromem.

Karma a mnoho štěstí v novém roce.

5 1
možnosti

Já stále vím, že naše kultura má kořeny v židovství a křesťanství, ale věřím, že všechna náboženství jsou jen opiem lidstva.

3 3
možnosti
Foto

Chudáci Židé a vědci, třeba Albert Einstein kteří věří a věřili v Boha přitom neví, že věří opiu lidsta. Je vidět, že jste byl pilným studentem Marxismu. ;-D

1 2
možnosti