Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám zkušenost s několika válečnými uprchlíky (ženy a osmiletý chlapec).

Věřím, že by naše vztahy utrpěly vážnou újmu, kdybych patřil mezi ty pseudopacifisty, kteří stále opakují, že jsou proti zabíjení. Vyprávěli mi o situaci doma. I o tom, jak někteří muži čekají , až pro ně bude nějaká zbraň, aby mohli bránit sebe, své blízké, své domovy, svoji zem.

3 0
možnosti
Foto

Nechci to zde u hrotit, pane Herdo. Ale... Proč by se měl bál člověk, který upřednostňuje mír před válko sdělit veřejně svůj názor? Co je na tom špatného? Vždyť i sami občané Ukrajinci touží, aby se jednalo - a válka skončila. Těch mrtvých už bylo dost. A zrovna Vy, pane Herdo jste mi před týdnem v diskuzi doporučil, abych se svým názorem na ukončení války stáhla do ústraní a nediskutovala. Rv co si to dovolujete Jako žena a matka si skutečně válku nedaleko našich hranic (na Ukrajině) nepřeji a to Vaše klávesové hrdinství odmítám. K nějakému kompromisu na Ukrajině stejně dojde, ať si to někdo přeje nebo ne. Ale těm mrtvým, co tam padli nebo zbytečně zemřeli, už nikdo život nevrátí. Rv

5 1
možnosti
Foto

Co si to dovoluji? Dovoluji si tvrdit to, co Vy! Že válku si, kromě výjimečně narušených či zpitomělých lidských bytostí nepřeje nikdo. Proto považuji za nestoudné označovat za ostré válečníky ty, kdo chápou, proč se Ukrajinci odmítají podrobit tak prolhanému, surovému a nevyzpytatelnému nepříteli. Stejně nejapné je označit mne za klávesového hrdinu. Až budete znát možné řešení konfliktu, obraťte se na ty, v jejichž moci je to prosadit. Jinak je chlubení se upřednostňováním míru před válkou pouhá póza.

6 0
možnosti

I naopak je to póza, pane Herdo.

0 0
možnosti
Foto

Ne, to morální podpora. Na vysvětlenou: to je jako když fandíte u sportu. Pomáhá to?

1 2
možnosti
Foto

Co je podle Vás opak? Ctít právo Ukrajiny se bránit?

2 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, klávesový bojovníku p. Herdo. Vám bych uvěřila leda kdybyste si nasadil helmu a sám jste se odvážil jít na Ukrajinu bojovat. Jinak jsou to jen plané řeči. A co se týká mého názoru na jednání o ukončení války? A co ameický diplomat a poradce H. Kissinger, anebo naposledy ex-vyslanec J. F. Malock? Mají podobné názory. Válka na Ukrajině všem škodí, Ukrajině, Rusku a celému světu. Ukrajinu devastuje a lidé tam umírají zbytečně. (Rozumný kompromis).

0 3
možnosti
Foto

Že Váš názor mají i jiní lidé by zpochybnil jen bloud. A nazvat mne klávesovým bojovníkem, když sama hlásáte mír rovněž od klávesnice, se mi jeví jako pošetilé.

Netuším, co mi nevěříte ani co jsou podle Vás mé plané řeči. Nebo snad podle Vás upřímně respektuje právo Ukrajiny se bránit jen ten, kdo se chopí zbraně a jde do války? To byste musela být vyšinutá.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, paní Pantlíková. Víme, že kolem Putina je pár fanatiků, kteří by ten červený pomyslný čudlík zmáčkli raději hned. Víme, že k invazi došlo kvůli selhání politiky před válkou. Víme, že USA si přeje a bude konflikt prodlužovat. A víme, že Putin, resp. nejradikálnější skupina kolem něho je schopna všeho. My přeci nevíme, jak by jednání dopadla, Rusko musí ustoupit. Každá strana dělá vždy ramena a pak se ustupuje až někam ke kompromisu v zájmu míru.

Internetoví bojovníci neví většinou nic vyjma toho, že Putin zčistajasna napadl samostatný stát. A že tedy musíme Ukrajincům dávat zbraně. Tečka. Nic víc. Co bylo před válkou a co bude po ní je nezajímá.

2 2
možnosti