Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jestliže někdo otevřeně zastává rasistické názory, je rasista? Nebo je to "nálepka" v médiích? Pokud někdo aktivně prosazuje komunistické ideje, je komunista? Nebo jde zase o "nálepku"? Projevuje-li někdo veřejně xenofobní postoje, je xenofob? Zase jen nepřípustná "nálepka"? Nebo se mohou věci nazvat pravými jmény?

0 0
možnosti
Foto

Toho nálepkování a hanlivých výrazů na politické či názorové odpůrce je poslední dobou čím dál tím víc. Souvisí to nejen se zesílením nevraživosti mezi politiky ( i občany) a zesílení polarizace mezi stranami a hnutími, ale i se zhrubnutím celé společnosti. Dokonce i zde, v diskuzích na tomto webu. Existují mezi námi diskutující, (považující se za intelektuály), kteří, jakmile se "dopustíte" jiného názoru než mají oni, označí vás za hlupáky (domovnice apod.) kteří ničemu nerozumí, a neměli by se, podle nich, do diskuzí vůbec zapojovat. Jediný správný názor je přece jen ten jejich. Pak se nedivte, že to tak funguje jak celostátním, tak i ve světovém měřítku. A důsledek?, Slušní, demokraticky smýšlející lidé se zase, jako dříve, začnou stahovat do svých mikrosvětů, uchylovat se jen ke svým osobním zájmům a koníčkům, společenské dění (a politika) je přestanou zajímat. Díky za Váš pravdivý článek, Karma. R^

1 0
možnosti
Foto

Musím přiznat, že patřím mezi pesimisty (xenofob, nácek) a dodnes mi žádný optimista (sluníčkář) nevysvětlil proč mám chtít přijmout stovky, tisíce či desetitisíce cizinců bez dokladů o totožnosti, kteří zde nechtějí žít. Vždyť zde nechtěli žít ani křesťané z Iráku. Nepovede to ještě k větší frustraci nuceně přesunutých např. z Německa? Kolik z těch statisíců cizinců z roku 2015 hovoří plynule německy, anglicky, , švédsky, francouzky.....,aby mohli požádat o práci?

3 0
možnosti
ZH

Rád bych se od vás autorko dozvěděl, kde a kdy Merkelová označila účastníky pietní akce za nácky. Mám o tom značnou pochybnost.

1 5
možnosti
JM

Myslím, že odpověď na vaši otázku nelze zodpovědět, protože Merkelová účastníky pietní akce neoznačila za "nácky". Stejně tak prof. Halík nepovažuje jinak smýšlející občany za "rakovinné buňky společnosti". Jsou to klasické dezinterpretace, ale když je třeba mít argument pro nějaký názor, hůl se prostě vždycky najde. A když je k dispozici zloduch Halík nebo Merkelová, proč toho nevyužít?

0 0
možnosti
ZH

Já by tu tolik nekarmoval, ani nejásal. Autorka jaksi opomněla tvary od extrémní pravice nejmilejší: neomarxista. Ani raději nezmiňuji zde velmi oblíbeného: zrádce národa. Ale dál se klidně ukájejte veřejnou lží, jak jste hezcí, velcí a velkorysí. Chucpe. RvRvRv

1 3
možnosti
PV

Doporučuji přečíst Psychologii davu od G. le Bona. Je to učebnice, z které se učil Stalin, Hitler či Goebbels. Je to učebnice, kterou používá i Merkelová, Macron a ostatní novodobí multikulturní extrémisté-autokraté.

Jen pár myšlenek z této učebnice diktátorů:

"Čisté a prosté tvrzení bez uvažování a bez důkazů je jedním z nejjistějších prostředků, jde-li o to, aby se nějaká idea ujala v mysli davů. Čím je tvrzení stručnější, čím více je zbaveno jakýchkoli důkazů a výkladů, tím větší má autoritu."

"Tvrzení nabývá skutečného vlivu jenom tehdy, je-li ustavičně opakováno, a to pokud možno týmiž slovy."

"Opakováním se věc posléze zakoření v hluboko ležících oblastech nevědomí, kde se vytvářejí motivy našich činů. Zakrátko zapomeneme, kdo je původcem opakovaného myšlení a nakonec mu sami věříme."

"Je-li tvrzení stále stejně a dosti často opakováno.., vznikne to , co nazýváme myšlenkovým proudem, a začne působit mohutný mechanismus nákazy."

Nálepkování a jedovatost slov, jež používají politici mají svůj účel. Tisíckrát použitá nálepka typu "odpůrci migrace = fašisté, rasisté, xenofóbové", "islám = náboženství míru", "uprchlíci = chudáci prchající před válkou", "EU = ochránce míru v Evropě", "kritika EU = prokremelská propaganda", atd. májí svůj pevný (a značně špinavý) účel. Vnutit obyvatelům Evropy nový typ diktatury - multikulturalismus.

Normální lidé Evropy jsou v defenzívě, vítězí chladnokrevný kalkul autokratů a nekorektní nálepkování a házení špíny mají své pevné místo na cestě k zotročení, stejně jako k odstraňování nepohodlných politiků (např. Konvička = masokostní moučka).

7 0
možnosti
Foto

K78a19r33e17l 44C66a59c73h

14. 9. 2018 10:59

Dokonale zformulováno. Je tam naprosto vše. R^

0 0
možnosti
PL

P52e94t68r 68L40a93n83g87e18r

13. 9. 2018 22:00

Karma. Není co dodat.R^

2 0
možnosti
TK

Já bych řekl, že největší goebblesovinou západní civilizace posledních minimálně cca 20 let je označení terorista, terorismus. Takto jsou za účelem dehumanizace a forrmalního ospravedlnění likvidace západními politiky označováni nepohodlní jednotlivci, skupiny i celé státy. Proti válkám vedených Američany proti jiným státům, proti terorizování a vraždění lidí žoldáky i drony by možná i vlastní veřejnost něco měla, ale boji s "terorismem" přece nesmí bránit nikdo. Leda by se snad sám chtěl stát "teroristou". :-P Dnes dokonce stačí jen po sobě na netu zanechat nevhodný názor , třeba nesouhlas s okupací cizí země vojšky NATO a hnedle máte na krku podporu a schvalování "terorismu".:-/

1 1
možnosti
Foto

I46v47a78n 28M93a15r42e95k

13. 9. 2018 20:18

Naprostý souhlas a karma paní Valíková . R^ [>-]

1 0
možnosti
Foto

H64a64n66a 38V76l47k10o63v95á

13. 9. 2018 16:42

Inu, pokud Angela mluví o protestujících v Chemnitzu jako o náccích, nezbývá než popřát Německu hodně síly do dalších voleb.

Mám tam pár známých a jednu kamarádku z dětství - žije v Bonnu od roku 1988.

A ten vývoj "vítáme...semkneme se....zvládneme.." ta dobrá duše přijímala.

Nicméně teď už toho mají všichni dost.

A nejsou to nácci. Ona je diplomovaná fyzioterapeutka a její manžel jaderný fyzik.

4 0
možnosti