Diskuse

Zvuky dětství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moje, jedna z nejmílejších vzpomínek na Babinku je, když ze Stařičkem, měli zahrádku..... ( u lesa :-), v překrásné přírodě:-), asi 20 metrů od hlavní silnice, a 70 metrů od svého bytu, a 20, od hlavní železniční tratě, a domeček, jak to kdysi bývalo :-). A někdy, přes prázdniny, za odměnu jsme tam mohly samé spát, tzn.sestra, sestřenice a já:-) Jednou jsme musely Babi, hodně rozčilovat ( no jo... puberta asi tak 14let ), protože nás potřebovala z té chaloupky VYHODIT, a tak zakřičela " idź cie sie podupać huśty" a chtěla říct " idź cie sie, pohuśtać dupy", Kdo bude rozumět, fajn, ale pokusím se to slušně přeložit. Chtěla říct, ať jsi jdeme pohoupat zadky na kolotoči, a řekla ať jsi jdeme "zatkovat houpy" . Je to dodnes historka, u které se smějeme, a Dodnes, jak "fetišman" čichám, k jejím ubrusům, které ona vyšívala, a háčkovala, a tu vůní dětství nezapomenu. P.S. Kdyby se našel někdo zběhlejší, na zrovna Ten překlad,budu Moc ráda. Hezké, a příjemné dny, přeji Všem.

1 0
možnosti
KT

zvuk, který mě dodnes provází, protože na chalupě háčky jsou a fungují

1 0
možnosti
AP

Nedávno se mi vybavil podobný zvuk. Zadrnčení branky v plotě u starého domu naší babičky. Vždycky jsme s těmi vrátky majzli, cvaknul zámek a celá branka se zaklepala. Vyplulo mi to odněkud z nějaké záložní paměti a vybavilo se mi to úplně detailně, oprýskaná zelená barva na brance, která se drolila do dlaně, a ten zvuk... :-)

1 0
možnosti
Foto

R^:-) Ja jsem na ne uplne zapomnela!!

0 0
možnosti
FF

Naštěstí se ale vytváří nové zvuky, na které zase budou s nostalgií vzpomínat jiní...konec zvuků v Čechách nehrozí..;-)..a jen tak mezi námi, pořád jsou hodiny co tikají a okna co skřípají..nepřišli jsme o ně.

0 0
možnosti
MV

ale ja psal o zvuku, co zmizel....

0 0
možnosti
Foto

Takové milé pošimrání ;-)

0 0
možnosti
MV

to jsem rad! Heleno, co nového ve vasem reviru?

0 0
možnosti
MV

pisu kvůli prstum, ne kvůli karme, Sarko

ale diky za dorucene hodnoceni

0 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,01
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik