Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J22a89n 17M91a91x47a

20. 4. 2020 14:18

Není to jen o penězích. V malých městech a obcích, kde se lidé často znají se často projevuje lidská malost. Kamarádka pracuje ve zdravotnickém zařízení, kde nikdo nakažený není, ale lidé tam prostě umírají na jiné nemoce. Musela na poštu a bylo jí tam sice slušně, ale jednoznačně naznačeno, že tam není vítána, protože má rizikové povolání. Bohužel podobné zkušenosti má mnoho zdravotníků.

2 0
možnosti
MV

vim o tom, mymi sousedkami jsou dve zdravotni sestry

tohle uz neni k odsouzeni, to je fakt na par facek

diky za cteni

0 0
možnosti
AN

A37l46e75š 19N73o16v35á73k

20. 4. 2020 11:18

výhodou zpravodajství na ČT je to, že vás nutí hledat si skutečné informace jinde. ČT podporuje kritické myšlení.

1 0
možnosti
MV

dekuji za doporuceni

s dovolenim zustanu u mixu informaci, kde dam primarne na verejnopravni media

0 0
možnosti
AN

A64l94e64š 79N86o51v39á27k

20. 4. 2020 10:56

"...se zřejmě budou muset soudně domáhat platu..."

...

to je trochu přitažené za vlasy. Prostě musí svému zaměstnavateli prokázat, že mají nárok na 100% nemocenskou. Na tom není nic zvláštního, stejně se postupuje v jiných oborech při pracovním úrazu.

0 0
možnosti
MV

Vy mate za "pritazene za vlasy", ja jako za realitu, o ktere mluvi i personal ve zdravotnictvi

0 0
možnosti
JZ

Poněkud offtopic: Vzpomněl jsem si na ten článek o policistovi, který profackoval studentku, v minulosti naopak zachránil někomu život vzornou první pomocí. Pod článkem ho spousta lidí viděla jako čistého zlouna s tím, že když podával tu první pomoc, tak stejně jenom vykonával svou práci. Jenom si tak říkám, jestli tahle společnost vůbec dokáže definovat rozdíl mezi tím, kdy člověk jenom dělá svou práci a kdy už je z něho hrdina. Tol jenom tak zamyšlení;-)

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

0 1
možnosti
MV

dekuju a klidne dny preju

0 0
možnosti
Foto

Karma, Marku, jen k diskusi, je neuvěřitelné, co dokáží někteří vyplodit za zvěrstva. Kupodivu jsou to vesměs kobliháři :-/

0 1
možnosti
MV

zkouseji to, ale ja nemazu a snazim se reagovat

kdyz jde pres vsechnu snaha vnivec, omluvim se a prestanu reagovat

a k tem dukazum, kde se nakazili zdravotnici - chucpe!

peknou nedeli preju, Marie a diky za cteni

0 0
možnosti
MK

...s těmi hrdiny bych byl opatný.Vyzdvihovat jednu profesi je dle mého názoru scestné. Zdravotníci dělají pouze svou práci,tak jako hasiči,policisté,ale i slévači soustružníci či elektrikáři. Tím nikoho a nic nesnižuji,jen chci říct,že stanovená pravidla musí platit pro všechny stejně v jakékoli době.

1 0
možnosti
MV

Zpráva se týkala personálu ve zdravotnictví, psal jsem tedy o personálu ve zdravotnictví. Kdyby se do podobného svrabu dostali popelari, napíšu o nich. Díky za čtení a fajn neděli přeju

1 0
možnosti
KK

Když už jste využil té příležitosti řádně se obout do ministra a premiéra, uvítal bych, kdybyste vysvětlil konkrétně, jakým způsobem by v tomto případě celou záležitost měli řešit. Přece u nás existují zákony, vyhlášky a nařízení, podle kterých se má postupovat. S kým by zrovna tito dva měli něco vyjednat? Mají na to vůbec oprávnění? Může o tom vůbec někdo rozhodnout plošně? A ještě ke všemu na konci reportáže bylo řečeno, že poslední slovo budou mít pojišťovny. O tom vy se nezmiňujete vůbec.

6 0
možnosti
TB

Ono to totiž celé bylo podané zmatečně. Standardní postup je : nakažený zdravotník zažádá na klinice pracovního lékařství o nemoc z povolání. Lékař pracovního lékařství si vyžádá stanovisko hygieny, jestli se dotyčný na svém postu mohl setkat s COVIDem a na tom základě rozhodne. Tedy žádný úředník, ale lékař. Na tom podkladě nemocný dostane náhradu platu + bolestné navrch ( to platí pojišťovna, u které je zaměstnavatel dotyčného pojištěn). Takto to funguje třeba při chřipkové epidemii nebo při jakémkoliv jiném postižení.... prostě standardní postup.

5 0
možnosti
JN

Je hezké, že jste do článku vložil odkaz, ale problém je v tom, že když si ho někdo rozklikne nyní, tak se mu nespustí Události ze 17. 4., nýbrž ty z dnešního večera. ;-)

Doporučuji url adresu v odkazu opravit na:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/220411000100417/

- pak to bude fungovat tak, jak má.

S obsahem blogu jinak souhlas.

4 1
možnosti
TB

Článek je sice úderný, ale jinak ukazuje, že pan autor píše o něčem, čemu nerozumí....

5 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Velký dík za článek, za zdravotníky!

1 3
možnosti
Foto

Vy jste zdravotník? Nebo jejich mluvčí?

3 1
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 31,16
  • Průměrná čtenost 2418x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik