Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na to stačí pár atributů: nevzdělaný národ, vhodně manipulovaný přísrun informací... a hlavně: "Jediny MY máme pravdu"... jak se praví v románu Stanislava Lema Astronauti. O astronautech pátrajících po příčinách zániku civilizace na jiné planetě, neb z důvodu války dvou proti sobě stojících skupin.

Proto někteří potřebují servery bojující s "fake news", dezinfromacemi apod. - protože chtějí vládnout záměrně vytvářeným nevzdělancům, které se snaží zbavit vlastních názorů, plurality, pochyb a tak nedej bože, aby se chytli něčeho špatného.

Jak prosté, milý Watsone.;-)

S odpovědí se, Marku, ani nemamáhej. Víš, že se nechodím do diskusí dohadovat. Mně stačí vyjádřit názor na jednu dobrou, neboli "hned na první pokus". Pokud Ti můj názor nesedí, tak ho klidně smaž.

0 0
možnosti
MV

mne taky, Martine, staci vyjadrit nazor na prvni dobrou - ziram, jak jsou nekteri lide najednou hlusi a slepi. a prispevky nemazu - to o mne vis - nechavam lidem si udelat nazor.

1 0
možnosti
Foto

Tahle se aspoň drží v Česku - noční můra je tlumočit brutalitu v cizině.

1 0
možnosti
MV

jo, Michaelo, zivot nejni pericko...

fajnovej vikend preju a diky za cteni

1 0
možnosti
Foto

tu výstavu musím vidět!

1 0
možnosti
MV
DS

Díky Marku. Smutný a hezký zároveň. Já tedy umění, zvláště tomu novému, nerozumím, ale rozhodně bych si ho netroufla hanět a už vůbec ne na výstavě. Pokud se mi něco nelíbí, tak se nevypravím na výstavu. Jednou jsem byla v Národní Galerii v Londýně a zažila tam parádní výklad toho, co jsem předtím málem přešla jako mazanici. A víš co? Najednou jsem tam ty emoce vnímala a užila jsem si to.

0 0
možnosti
MV

Ahoj, Daso...a o tom prave pisu: nevedomost, ale zaroven nadmiru sebevedomi, abych hodnotil

taky neumim napriklad strihat vlasy, a proto si nikde nepustim hubu na spacir, jak bych strihal ja...

krasnej vikend preju

1 0
možnosti
ND

Cituji, vás, Marku:

"Malé vědomosti, sem tam lži a velké sebevědomí."

Dost výstižné nejen pro některé obyvatele, ale i některé návštěvníky blog u Idnes a nejen blogu, ve všech chatech...

Všimla jsem si, že se tato slova někdy používaji i tam kde je jejich význam jiný.

Hojně zde užívány pojem, který neodpovídá vyznamem pro určité slovo nebo celý názor, je lež.

Při tom se jedná buď o blbost, hloupost, neznalost, nebo jen o jiný názor, kterou není určitá osoba schopná zkousnout, pochopit, přijmout, a proto jej označí za lež.

No, výstava to musí být bezvadná. Myslím si, že daleko horší díla vznikala po velkém třesku. Takové podnikatelske baroko, skleněné škatule umístěné tam kde z nich bolí zrak...

0 0
možnosti
MV

vystavu doporucuju, Nado, vyborne pripravena

a k tomu memu citatu: i o mne tady na diskuzich proneslo dost lidi nejakou tu lez a z meho pohledu slo prave o male vedomosti o mne. ale lez i tak vyletela do eteru...

1 0
možnosti
AN

A57l93e14š 62N89o96v54á73k

12. 6. 2020 14:47

"Pak obě zmizeli." ...Brutalita v Česku...

1 0
možnosti
MV

hanba me fackuje. diky za upozorneni. opravuji.

0 0
možnosti
PS

P63a73v49e49l 27S39i69t73a16ř

12. 6. 2020 14:44

Bože to teda byla strašná suverénní lež pane Valíčku. Každému není shůry dáno tak jako Vám. To, že někdo řekně nejakej blábol z blbosti nebo nevědomosti není lež. To prostě jen není pravda. Lže ten kdo úmyslně říká nepravdu, byť si je sám dobře vědom kde pravda je jinde. Lhal by mi syn, kdyby mi řekl, že ve škole nedostal známku, byť moc dobře ví, že tam má kouli jak barák. Rozhdoně bych nebral jako lež, že neví kdo postavil tančící dům nebo co je to geriatrie. To ten kluk prostě nemůže ve svém věku vědět. Vy jste si tady ze lži všichni udělali berličku, ketrou požíváte když vám dojdou argumenty a k osobním útokům... To je lež to je lež, jste lhář apod. Argument většinou nula a to jde mnohdy jen o odlišný názor na nějakou obecnou věc, kdy pravda může být nahlížena z několika úhlů pohledu.

2 0
možnosti
MV

dama ve veku paní Vujtonove, tedy klientka geriatrie, by ale vedet mela. ale nešť. v textu totiz zaroven zminuji "Český brutalismus v praxi! Malé vědomosti, sem tam lži a velké sebevědomí."

vsechno tohle se slilo dohromady v par minutach

0 0
možnosti
Foto

Ty dámy byly brutální ;-D, předpokládám, že po zhlédnutí "detektivky" nenechaly na Thomasu Mannovi nit suchou. Škoda, že jsem nezaznamenala, že ji dávají - nejspíš na Artu?

Příště by mohly dámy na Banksyho, ten by to asi taky schytal.R^

0 0
možnosti
MV

Díky nim jsem "smrt" zase po letech viděl. A pořád výborný. Šlo na artu, Pavlo. A na Banksyho jsem se do Manesa chystal. Ale dneska jsem si přečetl, že jde o inspiraci Banksym, ne výstavu jeho prací. Škoda. Těšil jsem se. Fajn pátek přeju a díky za čtení

1 0
možnosti
ZS

Achtymůjbóže, ještě že Vuitonka měla džíny na aspoň lehký náznak stylovosti, já potkala Vuitonku (s kabelkou elegantně odloženou na lopatky zad) v šusťákových gatích a botaskách a červené vestě flícovce.

Ač osobně brutalismus příliš nemusím - mám raději jemnější linie viktoriánské Anglie - respektuji ho jako výraz určité doby, vývoje architektury, stylu měst ... takže nebourat.

A lehce se usmívám, jako vždy, když vás čtu. R^ Vlastně ne vždy, ale však Vy víte ...

0 0
možnosti
MV

Kazdej jsme jinak rostlej, Zdenko. Já mám na brutalismu rád tu jeho jasnost, primicarost. Stejně jako u funkcionalismu. A s těma kombinacema, co sem tam vidíme na ulici máte recht. Taky často čumím. Hezkej pátek přeju a díky za přízeň

0 0
možnosti
JS

Pouze drobná poznámka. Nevím proč by se každému muselo líbit všechno, co vytvořil slavný umělec. Jsem asi také nekulturní, protože "Tančící dům" na tom místě považuji také za paskvil.

0 0
možnosti
MV

To Vam přece nikdo neubírá. Jen když člověk poslechne i jiné názory (geriatrie je dětské oddělení, "Smrt v Benátkách" je detektivka, atd), tak si dá všechno dohromady... Děkuji za čtení

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 31,08
  • Průměrná čtenost 2418x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik