Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Ano je lépe, ale bylo by ještě lépe bez populismu socialistů, komunistů a všech co rádi regulují druhým svobodu. Život by byl vřelejší, pokud by jim nechyběla absence dobré morální výchovy.:-)

4 1
možnosti
MP

Souhlas s tvrzením v nadpise. Lidi se u nás mají docela dobře. Pochybnosti mám ovšem v tom, jestli se v budoucnu budou mít všichni lidi na světě líp. Populační exploze jen tak neustane a i kdyby planeta měla zdroje, tak nemá šanci všechno to odpadové svinstvo vstřebat. Nějak si tu planetu vybydlujeme, podívejte, jak to začíná vypadat v Číně. A ještě dodatek k tomu, jak Váš otec propásl možnost mít auto. Já jsem pamětník a vím, že naši museli mít vinkulovaný vklad a byli zapsáni v pořadníku. Pak přišla výzva z Mototechny a do určité doby se auto muselo odebrat, barva nebarva. Jinak se auto dalo koupit z druhé ruky. Fronty se stály na nějaké drobnější věci - televizor, šicí stroj apod. To se Vám ty vzpomínky trochu rozostřily;-)

1 1
možnosti
RP

Nikoliv, na zapsání do pořadníku stály před Mototechnou (i před Tuzexem, hlavně když začal dovážet Fiat Uno, tehdejší hit) fronty. To si velmi dobře pamatuji, jsem natolik starý, že jsem to zažil a chápal, ale ještě ne natolik, aby se mi rozostřovaly vzpomínky :-)

2 0
možnosti
MP

V každé společnosti byli, jsou a budou chudí, střední třída a bohatí. V socialismu se o tom nesmí mluvit. V ulici, na které před revolucí bylo jen pár aut, je dnes problém se zaparkováním. Fronty v supermarketech u několika pokladen o něčem vypovídá. I to, že jen vyjímky mají v košíku jen točený salám a chleba.

2 1
možnosti
Foto

Ke získání rozumného výstupu nelze použít průměry.

Medián by byl o něco přesnější a při takto velkém měřeném vzorku ještě raději kvartily, nebo decily.

Takové vážené hodnoty by přesněji ukazovaly rozvrstvení společnosti. Statistický úřad taková vstupní data (pokud je vůbec má) nezveřejňuje, maximálně až své korigované výstupy z nich.

Asi bychom se divili - jde o můj odhad - že 8 decilů by bylo významně nízkopříjmových. 

Odhad zakládám na tom, že jsem použil cca 100 svých známých a jejich příjmy.

0 0
možnosti
Foto

R^ ...ale vyslechnete si tu asi své. Ode mně karma.

5 0
možnosti
PK

Hodnotit něco podle subjektivní zkušenosti rodiny Homolkovic resp. Valentovic je zcestné. Nic lepšího než statistiku nemám a ta bohužel říká, že to od r.2009 jde s kopce. Tím neříkám, že se v Somálsku a jim podobných nemají hůře ale s těmi se snad nechceme měřit. Režim musím hodnotit podle toho jak se má takový 5-9 člověk z deseti. Ne ten první nebo druhý.

Jinak mé milované Zdeničce z Kočí bych chtěl říci, že v Řecku je takový bordel, že ani nevědí jaký je průměrný důchod. Těch našich 10-11 tisíc je asi správně. Oni jednou uvedou 1500 Euro, pak že většina má 400-1000 a na velvyslanectví řekli, že to nevědí, že se to nesleduje. Akropolis Adieu ...

3 1
možnosti
Foto

Že to jde (v některých státech) od roku 2009 z kopce neznamená, že to tak bude napořád. Pravděpodobně jde pouze o dočasný pokles, jakých bylo v minulosti nespočet. Nevidím žádný důvod proč by zrovna nyní měla naše společnost zkolabovat.

0 0
možnosti
MT

Myslim, ze ty tisice nezamestnanych a bezdomovcu (vetsina proti sve vuli a ne z vlastni viny) bude mit trochu jiny nazor.

1 1
možnosti
Foto

Jde o to, jak by se ti samí lidé měli před sto lety.

0 0
možnosti
AT

Za bývalého režimu jsem si dovolil bez koruny v kapse postavit rodinný dům- všechno na úvěr, i vybavení. Prý jsem si nakradl, no nevím kde, snad po taškách nosit hrst hřebíků. Lidé měli téměř stejné platy, nezáviděli si. Teď je holý boj o přežití, dnes mám práci, zítra ji nemusím mít. Dělal jsem v Karlových Varech, no ty baráky ve stylu- Když ty máš barák za 10 mega, já musím mít za 20. Mám za to, že tento režim nedá nic dobrého, pár zbohatlíků a zbytek bezďáci...

6 9
možnosti
Foto

takže hlavní je mít stejně?

No nazdar...

8 2
možnosti
Foto

Ano, lidé si zbytečně stěžují - viděl jsem to hlavně u bývalého zaměstnavatele, který měl dvě auta, jedno z nich poslední typ Mercedesu, dvakrát ročně létal na dovolenou do Asie nebo Afriky a přesto pořád tvrdil, že má firma problémy, že se vydělává málo, že je krize :-)

4 2
možnosti
LP

To se vzajemně nevylučuje, dokonce to spolu ani trochu nesouvisí. Pokud firma dřív vydělávala víc než dnes, majiteli se to jistě nelíbí, nicméně to stále neznamená, že mu nemohlo zbýt na dvě auta a dovolenou

1 0
možnosti
ZK

Z72d64e71n10a 69K95o46č75í

8. 3. 2014 22:11

A jestlipak víte jaký je teď běžná penze  řeckého důchodce, který se cítí jako oběť spiknutí ? Před 2 lety např. byl v Řecku průměrný důchod 1,6 tis EUR a u nás tehdy 396 EUR.   Takže se vůbec nedivím, že tento ( podle vás )  bídný důchod byl v posledních letech krácen - ovšem pouze na prachbídných 1527 EUR., Takže ještě dvojnásobně překračuje výši průměrné penze v Německu ;-D!!

4 1
možnosti
Foto

Bídný důchod bylo myšleno subjektivním pocitem řeckého důchodce.

3 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 712x
nenapravitelný optimista