Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zapomínáte na jednu podstatnou věc. EU je tu díky míru, nikoliv mír díky EU. Nemluvě o tom, že pokud bude pokračovat stávající politika EU, tak zde dříve či později válka vypukne.

2 1
možnosti

uhlídáte si pořádek lépe v malé firmě nebo ve velké firmě? Uhlídáte si pořádek ve velkém městě nebo na malé vesnici? Uhlídáte si pořádek ve velkém mrakodrapu nebo v malém domku? Proto je nesmysl, aby někdo v Bruselu uhlídal všechny státy, města, vesnice v celé velké Evropě. Jak EU ohlídala všechny státy v Evropě, když mnoho států je zadlužených- to je důkaz, že velký moloch nemůže vidět, co se děje v Černej při Čope.V Jugoslávii nucení několika států dohromady skončilo krveprolitím.

1 1
možnosti
Foto

Brusel je tu od toho, aby stanovil pravidla. Národní vlády mají kontrolovat jejich dodržování. To, že česká nebo řecká vláda porušuje pravidla není vina Bruselu. Stejně jako dodržování federálních pravidel mají hlídat jednotlivé státy, nikoliv Washington.

0 1
možnosti

Pane Miloslave, zdravím Vás a dovolte mi, abych se i já k Vašemu krásnému poděkování připojil.

Nechť žije EU! Nechť žije mír!

Hezký zbytek dne (pokud možno bez války). F.F.

1 0
možnosti

EU má na míru asi takovou zásluhu, jako můj pes na růstu HDP. Nicméně EU dělá svojí politikou vše proto, aby válka vypukla. Občanská

3 1
možnosti
Foto

Vzhledem k množství příspěvků v diskuzi bych rád dovysvětlil svoji myšlenku, napsal jsem ji na svůj blog: http://valentamiloslav.blog.idnes.cz/c/350916/Kolektivni-vina.html

1 0
možnosti
Foto

To je známá taktika na ovládnutí mas... vytvoří se určitý velký strašák (válka) a maluje se strašlivá budoucnost, k jejímuž odvrácení je třeba vysolit miliard, ba bilionů, co jich máme i nemáme. Když je lid dostatečně vyděšen, pak se šrouby utahují, skutečné problémy se ignorují a lidé ještě s vděčností klečí v předklonu. Máte zvláštní náturu...

9 1
možnosti

Téměř totožně lze říci o dnešní EU toto: Tak jako se chová stát se chová dnešní superstát EU.

Stát je systematizace loupeživých procesů na daném území.Kdo jiný by si mohl dovolit platit zástupy intelektuálů,kteří mu jdou na ruku? Kdo jiný by vyzdvihoval týmového ducha a obětování sepro společnost do nebes a zatracoval individualitu a soustavně zadupával dozemě výjimečnost a znamenitost? „Největším nebezpečím pro Stát je nezávisláintelektuální kritika,“

Stát dělá všechno pro to, aby žádná taková kritikanevznikala a pokud vznikne, aby se nešířila. Aby její autoři nebyli středemobdivu, ale posměchu.

Proto poctivá pravicová politika a její morálka prohrává nad vaší "moudrostí" troufalého kolektivistického zrůdného socialismu, kde právo jednotlivce je opět zákonně "demokratickou" většinou pošlapáváno. Ne děkuji Rv.

5 1
možnosti

Občas se objeví na blogu nějaký článek u kterého mi vytane na mysli dětské: 

blbej nebo navedenej?

(případně dospělé: z blbosti nebo za peníze)

- - -

V tomto případě bych si tipnul, že pan Valenta žádné peníze nedostal  :-/

4 1
možnosti

I42v73o 28Ž80á90č83e55k

7. 7. 2013 0:09

Mír v našich končinách je od roku 1945 - pokud tedy nepočítáme semtam nějaký ten politický převrat nebo okupaci cizí armádou, při které se "skoro" nestřílelo. Členy EU jsme od roku 2004.

Podle mého názoru má největší zásluhu na udržení míru v Evropě po většinu toho času studená válka. Existence dvou bloků, které byly tak silné, že si žádný z nich netroufl na ten druhý zaútočit. Před 2. světovou válkou byly uzavírány různé dílčí dohody - kdo s kým proti komu, za jakých podmínek atd. Tyto dohody byly někdy i navzájem protichůdné. Pak bylo jen otázkou, které z nich budou dodrženy a které porušeny. Kdo komu pomůže, kdo koho zradí. Zatímco ty dva bloky - NATO a Varšavská smlouva - to bylo tak jednoduché, že se v tom vyznali dokonce i politici.

Sjednocování Evropy není zárukou míru. Právě bývalá Jugoslávie je příkladem, že válka může vypuknout dokonce i v rámci jednoho státu, pokud je slepen uměle a pokud jsou rozpory mezi různými skupinami obyvatel příliš velké.

5 1
možnosti

zatim rozpad skoro kazdeho statniho celku v Evrope znamenal valku. Rakousko Uhersko, Jugoslavie. Vyjimkou bylo jen Ceskoslovensko. Takze se mame na co tesit az tenhle krachujici projekt dozije.

0 1
možnosti

Žádný krach nebude, stačí jen aby si voliči uvědomili že když chtějí změnu, musí volit taky jinak. Potom bude líp.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 712x
nenapravitelný optimista