Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

KRAUSDAN

27. 12. 2011 19:25
Názor neinformovaných

Možná by stálo za to, aby se ti rádobyodpůrci sčítání poohlédli o nějakém větším množství informací o této akci. Nejedná se totiž o žádný český novodobý vynález, ale o něco, co je má kořeny už ve starověku a není to spojeno jen s nějakým určitým regionem. Samozřejmě se spousta informací dá zjistit kompilací z mnoha elektronických zdrojů, nicméně pochybuji, zda současné zákonné úpravy a ekonomické nároky by toto umožnily a zda by to nebylo i dražší. Nadto je jasné, že kombinace některých informací by byla úplně nemožná.

Jinou otázkou je využití informací pro rozvoj společnosti. Ale to už není otázka na statistiky, ale spíš na ty, jimž jsme dali své hlasy ve volbách, resp. na ty, kteří se alibisticky voleb neúčastní ať už jako voliči a když si nemohou vybrat, tak třeba jako kandidáti.

0 0
možnosti
ZK

SID09

28. 12. 2011 10:47
Re: Názor neinformovaných

Já se statistikou zabývám víc jak 30 let. Na rozdíl od vás vím, že před 2000 tisíci lety nebyla žádná výpočetní technika, ani evidence obyvatel tak, jak je dnes. Proto se obyvatelé tehdy sčítali tak, jak se sčítali.

Mohu odpovědně prohlásit, že všechny důležité informace má stát prakticky neustále on-line k dispozici.

Zbytek údajů, co úřad vyžaduje - je naprosto zbytečný a nemá žádné praktické využití. Závěrečnou větu s politickou demagogií si nechte od cesty. Pokud statistickému úřadu se zkrátí rozpočet na polovinu, brzy všichni zjistíjme, kolik

výkazů najednou nebude třeba vyplňovat. !!;-D

0 0
možnosti
N

nenovak

27. 12. 2011 14:58
Sčítání lidu - nejryzejší pomník hlouposti a vyhazování

společných peněz oknem a lumpům. Doufejme, že se tato zbytečná akce bude po této neblahé zkušenosti opakovat nejdříve za 30 let.

1 0
možnosti
PH

Azbestus

27. 12. 2011 12:04
Sčítání byla jednoznačně zbytečná aktivita, lumpárna a zdroj

příjmu pro určitou skupinu lidí, což bylo jasné dávno předem a přece to nikdo nezarazil.

Tady totiž nikdy nikdo nezarazí nic, na čem se dá vyrejžovat, protože ví, že až bude rejžovat on, tak bude mít taky čas a klid i na mlaskání.

Nenechal jsem se sečít, komisařům jsem neotevřel, na poštu nic neodnesl a žádnou pokutu jsem neplatil.

1 0
možnosti
PP

Rafaelou

27. 12. 2011 8:22
nesmysl....

Sčítání lidí domů a bytů je akce probíhající už řadu let defacto v celém světě.Je důležitým zdrojem informací pro statistiky a také pro stát aby zjistil některé jinak těžko získatelné údaje.Druhou otázkou je zda to na co se optali bylo to správné a potřebné.Rozhodně bych si nedovolil označit své spoluobčany za křiváky a zbabělce.Každý postupoval jinak.Někdo prostě nepřemýšlel a poctivě vyplnuil kolonku za kolonkou bez ohledu na postih.Jiný to pojal s nadsázkou a tu a tam napsal co chtěl.Někteří u některých otázek nevěděli co vyplnit.Třeba otázka víry je tak komplikovaná,že ne každý se dokáže zařadit do nějaké kolonky.Někdo v tom nemá jasno celý život.To jaký jsme nebo nejsme národ se nedá určit s žádných sčítacích formulářů nýbrž teprve tehdy když jde do tuhého.Pak se teprve ukáže jak se kdo zachová a myslím narozdíl od vás,že to s námi zase tak zlé není.U vás mám však jasno.Vy jste povrchní pisálek který na základě zprávy s médií odsoudí šmahem na jednu hromadu všechny své spoluobčany

1 0
možnosti
JB

Bereniké

26. 12. 2011 23:14
To je ale blud

Kdo mu naklikal tu karmu?8-o

1 0
možnosti
PH

Azbestus

27. 12. 2011 11:57
Re: To je ale blud

Já.

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

26. 12. 2011 21:01
Je tady ještě jedna možnost, vyplnit formuláře lživě

A to je nám, myslím, nejbližší.

0 0
možnosti
T

tomy85

26. 12. 2011 19:52
no pěkně jste si to odvodil...

Tak jste "logickým" odvozením dokázal, že zbabělý je celý národ. Ti co vyplnily, ti co nevyplnily, i ti co vyplnily ´nesmysly´. Když jsem si četl těch pár řádků o Vás, říkal jsem si, že máme podobné názory... Ale ten článek je nesmyslný. Proč jste nenapsal rovnou v jedné větě, že jsme celý národ zbabělců?

0 0
možnosti
R

rudaz

26. 12. 2011 20:38
Re: no pěkně jste si to odvodil...

Určitě nejsme národem zbabělců, ale jen lidmi milující legraci. Tak to lze pojmout, že? V příštích volbách je třeba si udělat též legraci a všichni jít a volit. Volit jen NEparlamentní politiky proto, aby se skutečná změna dostavila.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
FM

FrantaM

26. 12. 2011 14:59

Já jsem se sečíst nenechal, formuláře jsem nepřevzal a zatím se mnou žádné řízení zahájeno nebylo. Takže tak.

1 0
možnosti
JM

Jana11

28. 12. 2011 11:36
Re: Já

Za mě byly převzány, SMS-kou posláno heslo, sečíst jsem se chtěla (přemýšlí autor textu o tom, že ti, co mají nějakou víru, to chtějí deklarovat, tak to napíší, protože doufají, že tím stát třeba zjistí, že peníze z našich daní by mohli jít na podporu příslušné víry - a kdo víru nemá, se vyplňováním kolonek nechce zabývat?), nicméně ten elektronický bastl, co vyrobili, po mě chtěl kupu údajů, které jsem nevěděla a nešel uložit s vyplněným zbytkem.  Než jsem měla znovu čas na to to znovu celé vyplnit, už to ani nešlo odeslat. Holt super, že umožnili elektronické vyplnění, doufám, že bude-li příště, bude jim to i fungovat jako je normální. Zatím se nikdo ani neozval.

0 0
možnosti
M

modroslizák

26. 12. 2011 12:57
Jak se má člověk bránit, takové zvůli a nenechat si dát

ukrást peníze za pokutu? Řešení se snadné, napsat tam nesmysly. S těmi rytíři Jedi to byla skvělá akce, ale ani naše rodina to těm násilníkům nezůstala dlužna. Napsali jsme, že vyznáváme Islám v podobě Súfí.

1 0
možnosti
KG

Kamil Gregor

26. 12. 2011 9:42
národ se rozdělil na tři poloviny

Národ se rozdělil na tři poloviny: 1. Křiví zbabělci, co vyplnili všechno, 2. křiví zbabělci, co vyplnili jen něco, 3. křiví zbabělci, co nevyplnili nic.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

26. 12. 2011 18:41
Re: národ se rozdělil na tři poloviny

a nejhorší je ta čtvrtá polovina, která neví, že poloviny jsou dvě. :-)R^

0 0
možnosti