Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DanielPuschman

13. 1. 2010 9:43
karma

A pokud zas bude někdo tvrdit, že auto není určeno primárně k zabíjení, a zbraň je určena primárně k zabíjení, ať se zamyslí nad tím, jestli není divné, že za auty zůstává jak absolutně, tak relativně víc mrtvol, než za zbraněmi.

Na něco, co není primárně určeno k zabíjení, má auto docela slušný bodycount, ne? Kam se hrabou zbraně.

0 0
možnosti

Ccecil

12. 1. 2010 21:33
Mimochodem opravdu ten případ

Mimochodem opravdu ten případ byl již uzavřen s avizovaným výsledkem? Někde jsem četl, že bylo odvolání....

0 0
možnosti

www.MujGLOCK.com

13. 1. 2010 9:24
Re: Mimochodem opravdu ten případ

Je to jiz nekolik let a stale se nic nedeje:

http://pravo.mujglock.com/

0 0
možnosti

Adam Pospisil

12. 1. 2010 20:38
Souhlasím

Nejlépe to jde vidět na případu zřejmě největší české vražedkyně 20. století Olgy Hepnarové. Tahle vyšinutá osoba se rozhodla, že zabije co nejvíce lidí. Chtěla si udělat zbrojní průkaz a pořídit si k tomuto účelu zbraň, jenže za komunismu bylo pro získání zbrojáku nutné členství ve Svazarmu a celý ten proces získání zbraně byl strašně dlouhodobý a tak se na to nakonec vykašlala (nechtělo se jí čekat) a tak to vyřešila tak, že si udělala řidičák na náklaďák. Posléze šla s řidičákem do půjčovny automobilů a legálně si vypůjčila Avii a úmyslně s ní najela do davu lidí s úmyslem co nejvíce jich usmrtit. Před spácháním tohoto hrůzného činu ještě odeslala na Veřejnou bezpečnost dopis kde stálo: "Já, Olga Hepnarová, odsuzuji vás tímto k trestu smrti přejetím".

0 0
možnosti

Adam Pospisil

12. 1. 2010 20:39
Re: Souhlasím

Zapomněl jsem dodat, že osm lidí zabila a asi deset těžce zranila, vážně masakr. :-(

0 0
možnosti

naex1970

12. 1. 2010 19:07
Souhlas

Autor článku jasně upozorňuje na paradox naší doby. Já jako majitel zbraně

 jsem předem považován za vraha.  Chápu - primární účel zbraní je daný.

Proto tak přísné zkoušky včetně paragrafu 13,14. Ale pokud si sednu za volant s alkoholem, zcela evidentně upřednostňuji svoje pohodlí před majetkem, zdravím a životy jiných - testy reakcí hovoří jasně. Zbraň použijete v sebeobraně a bum ! 10 let. Chlast za volantem, to je přece normálka. Za 2 roky jsi doma. Proč neměříme stejným metrem ? Další věc - když mne chytí, že blbnu s pistolí a mám alkohol a ještě někomu něco udělám - to si pište, že si na zbraň v životě už nesáhnu, hotovo.

Proč to samé není u alkoholu za volantem ??? Proč není za řízení a způsobení újmy pod vlivem alkoholu trestáno doživotním zákazem řízení (viz Japonsko).

Odpověď si asi každý odvodí sám.

0 0
možnosti

Tetrachle

12. 1. 2010 18:45
+10

R^R^

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

12. 1. 2010 18:41
Vraždu a zabití odlišuje úmysl

zabít někoho autem úmyslně, tak aby to vypadalo jako náhoda, je dost problém. Udělat to pod vlivem alkoholu je skoro neproveditelné. Přejedete tucet dalších lidí, toho, koho chcete zabít, jen zraníte, budete mu platit celý život odškodné, a navíc i hloupému policajtovi dojde, že oběť "nehody" znáte a máte motiv. Překvalifikují to na pokus o vraždu a budete tam, co s tou pistolí. :-P

0 0
možnosti

Misery Newt

12. 1. 2010 22:00
Re: Vraždu a zabití odlišuje úmysl

Ale no tak, přeci není problém si ty dvě deci vodky vypít poté, co toho člověka srazíte? A pokud to do sebe vyklopíte najednou, třeba se vám ještě poštěstí a poblijete policajta ;-)

0 0
možnosti

BoboHml

12. 1. 2010 18:28
hm......

8-o

0 0
možnosti

netbooster

12. 1. 2010 18:24
Chápu

že se jedná o vaši prvotinu, a tak se snažíte si naráz opatřit co největší čtenost. A toto je mezi průměrnými čecháčky velmi vděčné téma. Nicméně je škoda, že si alespoň před napsáním podprůměrného blábolu nenastudujete a neujasníte rozdíly mezi pojmy "vražda", "zabití", "těžké ublížení na zdraví s následkem smrti", "úmyslně", "neúmyslně", "z nedbalosti". Také si vyhledejte ve statistikách, kolik smrtelných nehod zavinili chodci, cyklisté, začátečníci, důchodci, blázni (myšleno diagnostikovaní) - prostě ostatní lidé, jejichž způsobilost pohybovat se v běžném provozu byla v danou chvíli z různých důvodů minimálně sporná. Ani v nejmenším jako celoživotní abstinent nehájím opilce za volantem, ale pokaždé se mi otevírá kudla v kapse, pokud někdo srovnává absolutně nesrovnatelné, a účelově vyvolává hon na čarodejnice, které ještě apriori ani zdaleka nejsou největším problémem české silniční dopravy. Rozum do hrsti a klid v duši!

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik