Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Ted jste clovece presne ukazal jak clanku nerozumite. Nadherna ukazka slizkosti. Gratuluji k potvrzeni clanku :)

0 0
možnosti
ML

Díky za skvělý - přitom věcně napsaný článek. 

Veškerá náboženství na světě jsou VIRUS V MOZKU, kdy člověk věří něčemu, co je v přímém rozporu s jeho vlastní dlouholetou zkušeností (např. zázraky). 

Náboženství jsou toliko zneužitý - z pravěku zděděný - strach ze smrti. 

Dobrý „rozcestník“ k dalšímu studiu:

Pár poznámek natéma NÁBOŽENSTVÍ: http://uloz.to/xLz7F57K/par-poznamek-na-tema-nabozenstvi-clr-pdf

 

Stáhněte si to,prohlídněte – a hlavně to pošlete všem pánbíčkářům – ať tam ZAŠKRTNOU JEDINOUVĚC, KTERÁ NENÍ PRAVDIVÁ! 

Obávám se, že jejich fix zústane nedotčen ... ;-)

0 0
možnosti
JM

Takovou snůšku nesmyslů jsem již dlouho nečetl, pane kolego.

1. Je možné, že někteří muslimové se cítí nadřazení, ale který Čech se necítí nadřazen muslimovi? Stačí se podívat do diskusí pod články o muslimech a migrantech. Opice, divoši, primitivové, ručníkáři, muslimáci doba kamenná, zůstali ve středověku... Šátek je pro Čecha hadr na hlavě. Pohrdavé poznámky, jak by nás mohli obohatit. Váš vlastní článek.

2. http://www.koranoislamu.cz/sura/37/page/6/

37:101 A oznámili jsme mu radostnou zvěst o chlapci povahy mírné. 37:102 A když dospěl do věku, kdy s otcem se mohl podílet na úsilí, řekl Abraham: „Synáčku, viděl jsem ve snu, že tě mám obětovat; uvaž a řekni, jaké mínění máš?“ I odvětil: „Otče můj, učiň, co ti bylo poručeno; a bude-li Bůh chtít, mne věru neochvějným shledáš.“ 37:103 A když se oba do vůle Boží odevzdali a on položil ho čelem k zemi, 37:104 zvolali jsme naň: „Abrahame, 37:105 věru jsi již prokázal, že vidění jsi za pravdu měl - a takto ty, kdož dobré činí, odměňujeme - 37:106 vždyť byla to jen zjevná zkouška!“

Opravdu nevím, co si myslet o člověku který korán tak důkladně studoval, jak uvádíte a přitom píše, jako by ho nikdy nečetl. Zbytek vašeho článku jsem považoval za ztrátu času, takže jsem přešel do diskuse.

0 6
možnosti
RV

Já muslimy neopovrhuji, ani můj článek o tom nemluví. Upozorňuji na jejich chyby, ale necítím se jim nadřazen, že tyto chyby nemám (mám svoje jiné, ne tak problematické v této zemi, ale třeba velmi problematické v muslimských zemích). Takže Vaše štěkání je hloupé.

Nechápu, co jste chtěl říct tou citací, ta jen potvrzuje moje pojetí.

Pokud jste se neobtěžoval článek číst celý a "rovnou přešel do diskuze", co kdybyste zase šel?

3 0
možnosti
JP

J45a75n 30P83a29l57l64a70s

23. 6. 2015 15:15

Dobrý den, díky za fundovaný článek, těch není nikdy dost. Korán jsem se pokoušel číst několikrát, ale vždy jsem to po pár stránkách vzdal. Máte můj obdiv.

3 1
možnosti
JN

J72o72z49e71f 85N38o61v78ý

23. 6. 2015 14:23

Vynikající, výstižné a pravdivé.

3 1
možnosti

Tak kdepak je Imám Polický, aby nám vysvětlil že je to všechno úplně naopak...

4 0
možnosti
BP

Děkuji za článek, korán pročítám a taky islámské manželské právo. Dost dobré počteníčko. Nechapu i když se snažím pochopit, abych věděla s kým máme tu čest. Bohužel ale naše kulturní myšlení je natolik odlišné, ze to jejich fakt nedokázu pobrat. Ještě jednou díky.

8 0
možnosti
JT

J19i70ř80í 23T63o16m76e10š

23. 6. 2015 11:33

Názor na islám mám zhruba stejný, i když jsem korán nečetl, nevím k čemu by mi to bylo, když se jím nehodlám řídit

Stačí co sleduji, bohatě.

6 0
možnosti
KC

Takže muslimáci se vlastně chovají jako kvantový počítač. Jak známo - v případě takového počítače platí současně ano i ne. Tak to děkuji, raději zůstanu počítačem analogovým už z etických důvodů.

3 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik