Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aktivistka Džamila Stehlíková ještě žije? A u nás? A za svoje? Proč?

0 0
možnosti
MS

"Klackem nikoho nezabijete...“. Kdo takto v pořadu argumentoval, asi už zapomněl na tragédii ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde rukou podobného psychopata zemřelo 6 nevinných lidí. A stačila k tomu jen úmyslná manipulace s přívodem zemního plynu. A co ta podomácku vyrobená bomba, která v roce 1990 zranila na Staroměstském náměstí 18 lidí ? Zákazem zbraní se nezbavíme nebezpečí, hrozícího veřejnosti od psychopatů.

5 0
možnosti

nezapomínejme ovšem taky, že často si veřejnost ty psychopaty sama vychovává, jako zrovna nájemníci co ve Frenštátě dlouhodobě šikanovali svého souseda

0 0
možnosti
JS

ono tento porad je peklo samo o sobe, temer nikdy nenechali cloveka dorict nazor, utnou ho v pulce...do toho se hlasite ozyva publikum s podprumernym IQ, divim se rozumnym lidem, ze tam vubec lezou s chuti neco obhajovat

1 0
možnosti
RK

Bohužel, tohle jsem byl "nucen" vidět taky -- byli jsme akorát na návštěvě u babičky a ta to tam měla puštěné v TV. Jsem normálně klidný člověk, ale abych vyjel a začal sprostě nadávat před babičkou, to se mi v životě ještě nestalo. V ten moment mi bylo stydno nejen za sebe, jak se chovám, ale i za ty kretény, kteří v tom pořadu byli. A nejvíc z buranské krávy Jílkové, která neustále přerušovala normální tok řeči věcmi jako "kdybyste mluvil zajímavě, nepřerušovala bych vás." Bylo mi z toho na zvracení.

11 0
možnosti
VPS

Nezvládla to ani Jílková. Hysterický výkřik "kdyby měl být zachránén jenom 1 život..."  ji docela dehonestoval.

Prdnout v bedně může, bohužel, komukoli a ovalí Vás něčím, co má v ruce.

Zajímavé je, že nikoho nenapadlo poukázat na mnohanásobné stížnosti sousedů na vrahovo chování a následný postup správních orgánů na obci. Ty by měli prověřit, zda nemá zbroják,  a nechtít to po doktorech!

Chybou pak je i to, že česká policie zde platného zákona nikomu odebrat zbroják i na základě vlastních poznatků. Slovenská policie tuto možnost v zákoně uvedenou má.

6 0
možnosti
JFB

Má právo odebrat zbraně a nepovolit nákup dalších, dokud se situace nezlepší. Alespoň tak jsem to pochopil z jiného případu.

0 0
možnosti
BH

Ono je to s tím "kdyby to zachránilo jeden život" na zvážení, páč kdyby jeden z těch osmi zastřelenej měl zbraň, měl by šanci jich zachránit až osmkrát víc...

Jinak, když se nějaký majitel zbraně opakovaně opíjí a opakovaně vyhrožuje rodině zastřelením a přesto je mu za 14dní zbraň vrácena, asi protože je to bejvalej kolega, je něco španě!! Zvláště, když tento soused tu zbraň nekonec opravdu použil. Naštěstí v našem případě proti sobě za asistence přivolané policie při dalším amoku... [>-] Rv

9 0
možnosti
MH

No díval jste se na ten pořad zřejmě již s předem stanoveným názorem, protože vaše výstupy nejsou uplně objektivní. Předeseda toho spolku lidí vlastníci zbraně moc věcně ke konci nepůsobil, až bych se ho i bála, že tak lehce znervóoznitelný člověk nosí zbraně. ;-) Džamila, ačkoliv ji nijak nemusím, akcentovala celou dobu ne na omezení zbraní, ale na omezení zbraní v rukou psychicky nemocných lidí. Tomuto tématu jste se jaksi elegantně při hodnocení diskuze vyhl. Ostatně pokud jste vzpomenul například klacek jako hlavní argumentační fail, tak z druhé strany to mnohokráte také zaskřípalo. Např. příměr "že když nebudou mít palné zbraně, použíjí klidně mačety jak jsme mohli vidět" v kontextu masakrů byl zábavný, nechápu, že tu smeč nikdo nevyužil, protože mačetám v rukou celého gangu útočníků se lidé v podobném restauračním zařízení dokázali ubránit narozdíl od palné zbraně v rukou jednoho dědy. Každopádně já nemám nic proti zbraním a obraně lidí, ale debata o možnosti lepšího zabránění přístupu psychicky nemocných lidí k palným zbraním byla na místě. Nejvěcnější názory z praxe měl pan primář psychiatrie, ale zdálo se mi, jako by uplně v Jílkovatém pavlačovém ruchu zanikly a byly nakonec vyignorovány skupinami na obou stranách. Škoda.

0 1
možnosti
Foto

Psychicky nemocní lidé přístup ke zbraním nemají. Druhá věc je, že každého z nás může kdykoliv potkat nějaký problém, který se předem zjistit nedá. Že někdy někomu lidově řečeno hrábne, nezjistíte nikdy nijak, lékaři to vědí, většina lidí to ví, jen Džamila se tváří, že by to snad nějak šlo, protože pak by se nemusela bát.

A bohužel má opravdu mince i druhou stranu. Hrozí, že držitel zbraně se neobrátí na psychologa při nějakém triviálním problému, protože by mu odebrali zbraň a možná už by mu ji nikdy nevrátili. Takže přístup Džamily a dalších aktivistů může situaci jen zhoršit.

9 0
možnosti
JO

Dívám se, že mi zmizel velice mírný příspěvek, hodnotící zmíněný pořad. Bez vulgarizmů (nepočítám-li slovo pitomec). Hnus, co se tady dějeRv

5 0
možnosti

jde ovšem o to, komu jste toho "pi-tomce" věnoval;-D

0 0
možnosti
Foto

K32a64r92e23l 79R98a13d78a

5. 4. 2015 3:37

V případě uvedené psychiatričky se stává skutečností známý vtip, že psychiatr se od pacienta liší jen tím, že má klíče. V jakém státě to žijeme, že taková osoba se mohla dokonce stát ministriní.:-(

19 0
možnosti
VJ

Očividně z velké části hloupý národ si volí hloupé zastoupení. Nic víc v tom není :-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik