Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

designer321

14. 9. 2011 17:31
Všechno je jinak.

Copak nevidíte, že toto opatření je pro posluchače? Čím delší autorská práva, tím déle se o to autorské dílo stará sploditel či jeho dědicové a tím méně je dílo kopírováno a vykrádáno, což v důsledku vede k větší pestrosti.

0 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

14. 9. 2011 11:45
zasloužená karma

R^

0 0
možnosti

pedro14

14. 9. 2011 10:23
kdybyste problematice rozumel

dal bych vam za pravdu.. OSA je KOSA nostra.. takto veci jen skodite

0 0
možnosti

petrph

14. 9. 2011 10:43
Re: kdybyste problematice rozumel

Přesně tak, problém není v samotné ochraně autorství.Venkoncem, jestli někdo napíše knížku nebo nazpívá písničku, a prodává jí, může jí klidně prodávat i za 50, 100 let. Skutečně záleží na něm za kolik jí bude nabízet a kolik získá koupěchtivých zájemců. Jenže, spousta autorů stejně ta svá práva hned prodají publikujícím a distribučním firmám a ty si pak rejžují pro sebe. Tady je právě vidět podobenství s tím pracovníkem na lavičce. Kdyby to šlo, mohl se dohodnout, že místo mzdy za odpracovanou práci bude dostávat procenta za každého kdo si na tu lavičku sedne.Takhle se přeci investují soukromé dálnice. Forma postaví dálnici, nedostane jí zaplacenou,ale vybírá od každého kdo projede.

To špatné je, až když se najde firma, která tu dálnici nepostaví,ale dohodne se se státem že si bude vybírat sama a něco z těch peněz dá státu na údržbu te dálnice a něco si nechá sama jako zisk. Takhle funguje u dálnic Kapsch., takhle funguje u autorských práv OSA..

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik