Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napadají mě dvě věci. Firma která nemá na zaplacení zaměstnanců si je nemá pořizovat. A druhá věc. Cenu práce neurčuje trh. .. Kdyby tu cenu určoval trh , tak by se výplata musela každý měsíc lišit dle výsledků podniku. Jeden měsíc 8 tisíc, druhý třeba 30 tisíc , třetí třeba 400 kč , podle tržeb.

1 0
možnosti

J55a98n 78P38a28v15e97l

27. 4. 2013 9:22

Firma má na zaplacení zaměstnanců. Má na zaplacení těch 8 000 Kč (+ další odvody a náklady). Výplatu jim vyplácí každý měsíc řádně v termínu. A výplatu určuje trh, konkrétně nabídka-poptávka.

0 0
možnosti

karma ,ale sockomanči se do vás asi trošku pustí;-D

1 0
možnosti

Pokud by sociální dávky stačily skutečně jen na holé přežití, tak by nikdo nemohl napsat takovouhle hovadinu, že se mu "nevyplatí" za 8 000 pracovat. Jenže to je bohužel v socialistické Evropě nemožné - takže bude stále víc lidí, kteří budou bez práce docela slušně přežívat, a stále míň těch, kteří na to budou svými daněmi a sociálními odvody vydělávat. No a je jen otázka, kdy se tenhle systém zhroutí...

1 1
možnosti

S nástupem strojů roste nezaměstnanost. Dnes se to týká manuálních profesí, kde stroj je výkonnější a zastane člověka lépe, zítra se to bude týkat kancelářských a IT profesí s nástupem umělé inteligence. Ceny potravin jsou na světě zhruba stejné. Za 8 tisíc se pracovat dá. V bangladéši jste král, v Čechách živořite, v New Yorku bydlíte v krabici. Nastanou pak dvě možnosti. Buď nepotřebné lidi nechat zajít hladem a nebo je živit. já jsem pro je živit. Zabít je mi přijde nekorektní.

0 0
možnosti

D12a95v67i46d 98K73a39z62i54l

26. 4. 2013 22:16

Co je to za práci, kde nabízejí 8 tisíc? Co je to za firmu, která nemůže dát zaměstnanci víc? Jestli mu dávají takto málo, tak asi je jeho práce bezcenná a nebo ho chtějí ponížit. Když je to teda tak zbytečná práce, proč si ji nedělají sami a ušetří. A nebo ať za 8 tisíc koupí 10 somálců a oni to budou dělat za stravu. A nebo ať takovou práci nedělají, když z ní není zisk.

2 2
možnosti

J65a48n 32P75a17v17e20l

26. 4. 2013 23:18

Ta práce není bezcenná a zbytečná. Ta práce má hodnotu 8 000 Kč za měsíc. Strašně moc lidí to nechápe, ale jediný kdo skutečně dokáže určit hodnotu je trh.

3 1
možnosti
Foto

1. Jakým přemýšlivým  kotrmelcem jste došel k tomu, že žiji v bludu řízené minimální mzdy a z toho plynoucí představě o skupinovém bohatsví? Já jen sdělil skutečnost, že mám pochopení i pro takové lidi, kteří si spočítali neefektivitu práce za 8.000,- Kč.

.

2. O jakém systému, který údajně " hrdinně " vymýšlím vlastně mluvíte? Vy máte prostě jen bujnou fantazii a pravděpodobně i rád podsouváte a manipulujete ( viz například další myšlenkový kotrmelec s údajným naznačením odporu k osobní hygieně ).

.

3. Vaše myšlenka o snižování dávek sice nemůže být reakcí na můj článek, protože jsem se tímto nezabýval, ale já budu reagovat na tuto vaši část. Sociálními dávkami, které nabízíme případným lenochům si prostě kupujete smír. Pokud totiž "nedáte hamburger", sám si jej lenoch veme. No a nakonec utratíte ještě více za policii a budete muset investovat do vlastní ochrany sebe a majetku. Ten sociální stát je levnější. Důležité je nastavení míry sociální pomoci. Správná otázka nestojí, zda sociálně pomáhat, ale jak. Jak, aby to mělo žádaný efekt a nebylo tím co popisujete. To by bylo na dlouhou diskusi, ale s váma těžko, působíte na mě jen jako asociál co závidí i těch 8.000,- Kč.

4 2
možnosti

J32a64n 79P69a76v39e95l

26. 4. 2013 23:14

Takže v době kdy sociální dávky byly o hodně nižší jsme měli o hodně vyšší kriminalitu? Ee. Konstrukce bez důkazu.

Skoro nikdo nechce zrušit sociální dávky úplně. Lidem se jen nechtějí platit zbytečné výdaje. Hodně sociálně slabých si myslí že mají nárok na větší byt, lepší jídlo, dovolenou, .... . Ve skutečnosti by sociální dávky měli sloužit k tomu aby neumřeli hlady, mohli si koupit obnošené oblečení a mohli žít v malém, levném bytečku na okraji města (tady s rozumem, aby nevznikali ghetta). Tohle by respektovalo pravidlo, že když někomu něco dáváte, musíte to jinému sebrat.

Jak jste napsal, důležité je nastavení míry sociální pomoci. Míra sociální pomoci by měla být nastavena tak, aby lidé rádi hrábli po jakékoliv práci, byť i za minimální mzdu.

2 1
možnosti

V bludu žije především pan Valenčík, milující svobodu - doufám, že i zákon omezující konzumaci alkoholu osobám mladších 18 let považuje za nadbytečný bránící svobodnému podnikání a maximalizaci zisku. Přece nikdo netvrdí, že zdvojnásobením minimální mzdy budeme 2x bohatší. Minimální mzda je jen jedno z opatření, které má bránit gauneřině na trhu práce. Některé státy ji mají, některé ne, některé o ni uvažují - např. v SRN. Osobně bych ji nerušil,  protože v Česku - jak na nás doléhá tlak Asiatů a využíváme levná "úkáčka"  - je tendence bojovat o trh v řadě případů kuliovskými mzdami a odbouráním všeho sociálního. Jak je pracovník efektivní, určuje do značné míry organizace, není to ani tak o lenosti "proletariátu". I já věřím, že tržní model je nejefektivnější ekonomický systém a měl by hravě vydělat na dopady, které s jeho existencí souvisí - např. nezaměstnanost, mírnění rozdílů mezi oblastmi, které nevyplývají z lenosti a neschopnosti, ale jsou objektivní. V Praze vždy se soustředí nadprůměr zaměstnanosti a přitahuje lidi z celé republiky i Slovenska.

7 3
možnosti
Foto

Minimální mzda jen připraví o práci ty, hodnota jejichž práce je nižší. Žádný jiný efekt to mít nebude.

4 3
možnosti

P29a62v61e31l 61K50u73l81a

26. 4. 2013 15:02

Z toho se socialisti osypou R^

9 5
možnosti

No a co zrušit podporu v nezaměstnanosti?

P. ministr Drábek několikrát řekl, že je v ČR nízká chudoba. Kupodivu ne jako klad, ale spíš jako pobídku že by bylo třeba chudobu zvýšit a rozšířit na další vrstvy obyvatelstva.

Kohokoliv se zeptáte, řekne vám, že by bylo dobré podporu v nezaměstnanosti snížit, resp. ještě omezit okruh příjemců (pokud postřehli, že se ten okruh v minulosti začal omezovat).

Se zdůvodněním, že kdo chce, ten si práci najde, ev. tím pohádkovým - bez práce nejsou koláče. Nikdo ale neví, jak vysoká vlastně ta podpora je. Tak jen zhruba:

- je registrováno cca 600 tis. nezaměstnaných

- podporu pobírá cca 25% z nich - její průměrná výše je 5,5 tis.Kč - na jedno pracovní místo připadá skoro 20 uchazečů Nemám pocit, že by to byla cesta do sladkého ráje nicnedělání. Vy ano? Mimochodem - co by měli dělat ti odmítnutí uchazeči?

6 0
možnosti

P61a83v74e98l 33B11a54c94í81k

26. 4. 2013 13:57

Pamatujte tuto myšlenku jistě o ní ještě uslyšíte. !!!!!! Nejlepší bude zdanit práci strojů, pak se jistě vyplatí zaměstnávat lidi.;-D;-D;-D

1 4
možnosti

Zajímavá originální myšlenka-snížila by se nezaměstnanost

3 0
možnosti

Principiálně-pravičák chce svobodnou smlouvu,levičák musí mít vše předepsané.

6 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik