Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P23e28t78r 58P62á32l66k96a

11. 9. 2015 12:41

líbí se mi vaše řešení pro ty, kteří utíkají před válkou, jen mám drobnou poznámku.

Pokud se dnes kvůli válce utíká primárně ze Sýrie, bude zřejmě tou první zemí, kde se neválčí a kam se uprchlík dostane, nejčastěji Turecko. Pokud je tam všechny chcete nechat (dobrý nápad), máte to s tím Turkem nějak předjednané?

0 0
možnosti

I89v51o 15B24o14u59š32e

7. 9. 2015 15:35

Teď snad jenom doufat, že nebudete muset, pane autore, někdy utíkat.

2 6
možnosti

Osobne predpokladam, ze kdyz bude muset autor utikat, tak bude na hranicich respektovat pohranicni straz, policii, bude se ridit jejich pokyny, nebude tam poskakovat jako zver utikat jim, prat se s nema.

1 0
možnosti

Ekonomičtí migranti jsou jistě problém, ale MY voliči jsme si zvolili své zástupce, kteří vytvořili takto zvrácená pravidla, která umožňují žít netáhlům stejně dobře(často i lépe), než některým méně kvalifikovaným zaměstnancům a to naprosto bez práce. To my jsme dali hlas stranám a lidem, kteří toto způsobili a udržují, ale ten hlas jsme dali vědomě, protože nám slibovali pečené holuby do huby a párek za 3,50.

Ohledně Syřanů, Iráčanů a Libyjců je však problém úplně jinde. Ty země žily pod nadvládou diktátorů, kteří tam udržovali částečný pořádek. Některé skupiny sice asi byly diskriminovány a diktátoři rozhodně nebyli žádní svatoušci. Ale takové činy nám v žádném případě nedávají právo poslat na jejich území tanky, letadla, financovat tam státní převraty, vyzbrojovat jakousi pseudoopozici. Ano, my jsme členem NATO (obranné aliance), která pod smyšleným důvodem totálně destabilizovala Irák. Poté se hlavní člen této obranné aliance rozhodl, že destabilizuje také Sýrii (která se provinila tím, že je to vojenský spojenec Ruska a Putin přeci zabral Krym, kde si chtěli USA pronajmout základnu). Libye se zřejmě provinila tím, že chtěla obchodovat ropu jinak než v dolaru, ale skutečnou pravdu se asi jen tak nedozvíme.

Rezignovali jsme na demokracii a nechali za nás vládnout populisty. Buď budeme přemýšlet u volem nebo zhyneme. :-/

3 1
možnosti
Foto

Raději bych se jim díval na záda...jak se vrací;-)

7 1
možnosti

P52e18t76r 54P30á95l75k63a

11. 9. 2015 12:44

to my všichni. Jen se obávám, že jste popsal jen všeobecné přání, nikoliv řešení.

0 0
možnosti

Nejsem sice žádný sluníčkář, ale nejsem v zásadě ani proti migraci. mě spíš než množství uprchlíků znepokojuje postoj evropských vlád, kdy se snaží přednostně postarat o bezstarostný život těch lidí. nemám problém, když sem přijde někdo za prací a začlení se do společnosti, kde pak normálně funguje. v dalších generacích se pak obvykle chovají čím dál víc jako domácí a menšina se asimiluje. jenže tady mi to přijde, že právě přístup vlád je opačný. riziko je pak dvojí - původní obyvatelstvo se radikalizuje a dotyčná menšina taky což dříve či později vyústí v konflikt. tady vidím jednoznačně chybu v přístupu evropských vlád.

dát příležitost, ale stanovit pravidla ( Austrálie a Japonsko by mohli být příkladem že je to možné)

6 0
možnosti

Výborně napsáno! Za tohle je jasná karma.

7 0
možnosti

Tak zrovna argument o vysokych socialnich davkach a pod. je podle me uplne nesmyslny ... to musime zpusobit, aby obcane zeme zili jako chudaci aby k nam nikdo nechtel? Ne. Muzeme si mit co nejlepsi zivotni podminky a nemusime chtit se o ne delit, je potreba tyto veci oddelovat.

2 0
možnosti
Foto

Aha, cizí paraziti vadí, protože bychom pak nemohli sami parazitovat. Nechcete -li žít jako chudák, nespoléhejte se na sociální systém.

1 0
možnosti

I98v95a10n 23M98i20n89á34ř

5. 9. 2015 15:52

Často mne napadá, proč bych měl být socialně solidární třeba s islámskými mladíky? Jejich lačná posedlost dostat se do evropského ráje a lízat smetanu z tisícileté práce evropanů, mě opravdu nedojímá! Nedojímá mě ani tklivý pohled jejich mandlových očí! Mnohem více však soucítím s ovdovělou sousedkou odvedle, které po celoživotní práci a zaplacení všech nezbytných poplatků - zbývá necelá tisícovka měsíčně na živobití !!!

27 0
možnosti

K18a33r30e55l 47F40a42j33t

5. 9. 2015 12:17

Tak včera byl na ČT dojemný příběh "propuštěného imigranta" na cestě do vysněného Německa. Sledoval jsem to jen zběžně při jiné činnosti, protože zabývat se vším okolo uprchlíků, to by člověk nedělal nic jiného ... Co jsem ale postřehl - byť nevím jestli jel za své a nebo mu jako o reportáž dříve na cestu někdo dal - že mladík byl dobře oblečen, plný síly a evidentně ničím nestrádal. Popovídal o tom jak  je hrozné, že se u nich (zřejmě v Sýrii) bojuje, jak nemají klid atd. Dojemně ukazoval obrázky ženy a dítěte, které tam nechal (sorry, ale pokud je zbytek příběhu pravdivý, tak je to dobytek !!!) a rosily se mu oči nad tím, že je s nimi ve spojení na dálku. To vše za účasti štábu, který dojemný příběh opravdového člověka - uprchlíka líčil. jak je sakra možné, že se ho reportér nezeptal, jak je možné, že tam nechal ženu a dítě (děti), když je tam tak nebezpečno? Jak mohl sbalit veškeré úspory na cestu a z čeho tam žijí? Proč tedy nejeli za našetřené peníze všichni, ale blíž, když mu rodinu ohrožují granáty? Proč nezačal svou zemi hájit, protože byl ve věku "vojáka", když mu to  tak vadí (na mě tito lidé působí spíš jako zběhové, plná huba keců, ale místo činů nohy na ramena)? Atd, atd, atd ... otázek mohlo být na celou zpravodajskou relaci a ne jednu reportáž. A tou poslední mohlo být co tu vlastně čeká a jestli si myslí, že většině běžných  občanů - krom frau Merkel - se chce jemu a statisícům ostatních platit jejich nový sen.

Btw. reportáž ukázala jednu smutnou pravdu - i kdyby se okamžitě uzavřel imigrantský tok, tak nás čeká xnásobek nových přírůstků až z humanitárních důvodů začneme za tatínky pouštět jejich ať už pravé, tak vymyšlené rodiny. A, že to tak je s  tím musí počítat i to nejtupější sluníčko, jenže tomu je to vlastně fuk. Nakonec novinářské počty z posledního zátahu na rychlík, kdy jsme se dozvěděli, že cca 30 žen a 50 dětí byla většina z více než dvou set imigrantů, přičemž do dětí byli zřejmě započítáni 16-18letí hoši hrající si na peróně fotbálek.

20 0
možnosti

I71v88a21n 63M35i73n14á11ř

5. 9. 2015 16:20

Vtip je právě v té novinářské zlolajnosti! Svou mediální "oběť" si nejprve pečlivě vyberou a pak se ptají jen na to, čím lze naprosto nekorektně ovlivnit masy diváků! Příkladem je teď právě dominující titulek: "Rakušané vítají úprchlíky"! Na ilustrační fotografii je však pouze jediný zoufalec - který cedulku s tímto nápisem drží! Několik lidí v hlubokém pozadí - jeho nadšení evidentně nesdílí !

15 0
možnosti

J66a16n 33M74a36r37k91e71l

4. 9. 2015 22:38

No nevím, co na to kodex blogera? Jestli tohle není štvavý příspěvek, tak nevím.

Krom toho se mi nelíbí ukazování prstem s pokřikem "vy jste to udělali, vy za to můžete." Myslím, že minimálně stran demokratických voleb se sluší říct "my."

Ovšem, jde-li autorovi o čtenost, slušná práce. A patrně se mu ulevilo od stresu nahromaděného bráněním znásilňovaných dcer a bité manželky před nasazenými agenty při pronájmu bytu ;-)

2 32
možnosti

Poznal jste se, co? To musí být frustrace jako hrom.

9 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3636x
Souhlasím s Terrym Pratchettem, že čtenáře vesměs nezajímá autor a chtějí hned číst. Nicméně pár základních údajů (stejně byste to poznali): Miluji svobodu a nesnáším její potlačování v jakékoliv podobě. Věřím, že člověk ví nejlépe, co je pro něj dobré a nepotřebuje k tomu byrokraty a politiky. Jsem přesvědčen, že lidé jsou vesměs inteligentní a rozumní tvorové. Platím daně, chodím k volbám (ač nevolím žádnou z parlamentních stran) a pouštím sednout v MHD. A rád se občas k něčemu vyjádřím.

Seznam rubrik