Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

L50e10o66š 76J68u51n31e54k

18. 3. 2014 3:59

Doporučuji k přečtení článek na Novinkách: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/330629-z-usa-zbude-radioaktivni-popel-pohrozil-jadernym-utokem-rusky-moderator.html

Ony se reakce USA a EU opravdu mohou zdát hodně umírněné. Na druhou stranu souhlasím s autorem, že Rusko je stát, který je bezpečnostní hrozbou (navzdory trvalému zastoupení v Radě bezpečnosti OSN) a který bez mrknutí oka porušuje mezinárodní smlouvy. Jednat s takovým agresorem by se mělo rázně, avšak maximálně diplomaticky, aby nezačal předvádět svůj arzenál. Zkrátka, Rusku by se měla kontinuálně dávat šance zlepšit se, ale zároveň by měl růst tlak. Něco jako když vaříte žábu - ne hned do horké vody, to vám vyskočí, ale postupně zahřívat, ona si zvykne a nakonec ji uvaříte.

1 0
možnosti
Foto

Přesně vyjádřené. V tuto chvíli bych nechtěla být zástupci EU. Je strašně jednoduché soudit po bitvě, kdo co měl dělat. Všímám si na blogu, že někteří autoři reagují v čas a nebo s předstihem v rozvoji témat tak, aby lidé mohli přemýšlet (snažím se o to i já a i tento bloger), ale většina reaguje až s větším zpožděním, kdy už jsou věci jasné...a ani tam to není černobílé. Kéž bychom se více zaměřovali na to, co si z toho můžeme odnést my jako memento, inspirace a nesoustředili se na kritiku složité práce diplomatů.

1 0
možnosti
JT

to přejete ruským civilistům pěkné věci, co až to začne bouchat ve škole kam chodí Vaše děti ?.....

0 3
možnosti
SB

Nevšiml jsem si, že by topan Vala někomu přál. Prostě to předvídá. Předvídat mohu i to, co si nepřeji. Předvídám například, že Česká republika mistrovství světa v hokeji v květnu v Bělorusku nevyhraje. Přál bych si,, aby ho vyhrála, ale předvídám, že ta pravděpodobnost je jedna ku stu.

1 0
možnosti
MD

no snad je to taky napadne,

0 0
možnosti
Foto

No...nemám žádný nápad. Putina rozhodně podle progńoz časoběhových skutečně čekají nedobré časy a podtržení odkud by to nejméně čekal...určitý vrchol událostí by měl být kolem 20.4., ale Putinovy zlé časy spadají do období pozdějšího...jsem zvědavá. Každopádně je to oříšek pro EU zejména, právě teď si tam zavařují hlavy. Snad přijmeme jasný tvar, stanovisko nejen v rovině úřadu, ale právě i občanů včas tak, aby se sitace stabilizovala a poučeni a opatrní jsme hledali cesty v regulaci přistěhovávání Muslimů a hlavně potom v rámci hledání možností v ekonomicko (spíše do budoucna)-enviromentální krizi. Např. plyn z břidlic nepovažuji za ekologicky šťastné řešení. Před šesti lety, kdy jsem to více studovala, se mi zvedal žaludek a bolelo srdce. Austrálie- radši se nedívat...

1 0
možnosti
MP

co by měli dělat ?  pokrčit rameny ?  hodit na moskvu atomovku ?

0 1
možnosti
SS

Staci podporit muslimy v Rusku ... ti uz nadelaji bordelu dost sami.

0 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
Slyším na jméno Petr Vala a posledních sedmatřicet let jsem rodákem z východočeského Ústí nad Orlicí. A také polovičním Sudeťákem a čistokrevným eurodušínem.

Jsem autorem knih KATOVA KOMNATA, SUPRIARCHA a SUPRIARCHA: VIZE DÁVNÝCH ZÍTŘKŮ.   

 

Seznam rubrik