Školné podle Zemana – zpoplatnění intelektu

Miloš Zeman se opět projevil velmi odduševněle a materialisticko-pseudoekonomicky. V zásadě nic nového v prezidentské hlavě!

Svůj další ideo-výplod schoval za údajné citování expremiéra Jiřího Rusnoka (nelevicového pana „Druhopilířníka“, v porovnání s jehož antipenzijní aktivitou je i Kalousek úplný bolševik). A dal průchod myšlence zavést univerzitní školné na humanitních oborech. V první řadě je jakýkoli takový poplatek v rozporu s levicovostí, v řadě druhé je to úmysl vysoce diskriminační, šikanistický a nepřípustně selektivní.

Jednoznačné kavárenské NE

Realizovatelné to naštěstí není. I kdyby legislativci projevili slabou mentální chvilku a něco takového schválili, automaticky se tím dostanou do konfliktu s evropským právem.

Prezident republiky nám nicméně dal na vědomí, že lidský jedinec je jen malá jednotka, de facto figurka, jež se musí podrobit zájmům trhu a zaplnit prázdné místo, je-li to od ní žádáno, nejlépe už hned od časů školních lavic – nemyslet, vyrábět! Padá tím tedy v jeho pojetí jeffersonovský ideál práva člověka na hledání osobního štěstí dle vlastní libosti, samozřejmě za předpokladu, že tím dotyčný neničí štěstí druhých. A přesně to teď nastínil Zeman, plán, jak druhým po svobodně zvoleném životním štěstí šlapat. Občan se musí státu vyplatit - v zájmu výroby a spotřeby! Měl by dýchat pro fabriku! Čestný předseda SPO si hraje s lidem šachy a dělá z něho hospodářský nástroj. Jedná se tak patrně v jeho případě o kombinaci komunistického a neoliberalistického materialismu. Hlava státu tak sezdává hříchy bolševismu a buržoazie. Sám soukromě býti materialistou nutně nemusí. Coby promaterialista, podporovatel a podněcovatel, je však daleko "škodlivějším"! Kapitalistický vlku, nažer se, a ty, bolševická kozo, zůstaň celá!

A co nám tím vším Zeman vzkázal? „Chceš myslet? Tak plať!“

Milionkrát hanba mu za to!!!

-----

A že jsem tak smělý - co Kačenka - jaký ta má TECHNICKÝ obor? Jakápak z ní bude výrobní složka?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Vala | čtvrtek 5.3.2015 19:33 | karma článku: 14,31 | přečteno: 852x
  • Další články autora

Petr Vala

Quasimodo přišel o střechu nad hlavou

16.4.2019 v 17:10 | Karma: 11,27

Petr Vala

Vánoční klid zbraní?!

21.12.2018 v 1:06 | Karma: 10,39

Petr Vala

Never Say Great Again

7.3.2017 v 21:11 | Karma: 10,07

Petr Vala

„Peroutkiáda“ a zapomenutý exil

13.11.2016 v 17:15 | Karma: 15,92

Petr Vala

Trump: Léčba Caesarem

13.11.2016 v 16:07 | Karma: 14,76