Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

"strany prohrály" se píše s tvrdým "y". Jinak Eurohujerské strany dostaly z příchozích voličů asi 63% (včetně těch, co neprošly) a přepočteno na všechny voliče získaly 10.46%, což je určitě veleúspěch.

0 0
možnosti
MD

"Nespolupráce ODS a SSO je přímo symptomatická pro Evropu, která je teď údajně rozechvělá z europarlamentního nástupu skeptiků a nacionalistů."

Je nechytra veta smesujici kdeco a zaroven nerespektujici evidentni priciny.

2 0
možnosti
JC

Pane Valo, Vy jste velmi mimo mísu. Vy jste zjevně nepochopil, co se vlastně děje. Nekoukejte na procenta, ale na konkrétní čísla, a uvidíte, jak obrovský byl neúspěch těch úspěšných. A přemýšlejte, proč lidi nepřišli k volbám. Ale doopravdy proč nepřišli - nevymýšlejte si zdůvodnění, která by se Vám líbila, ale zkuste přijít na skutečné převládající důvody.

On je to dokonce větší průser, než to na první pohled vypadá!

A co se týká nás euroskeptiků: v referendu jsem hlasoval proti vstupu do EU a bylo nás tehdy jen něco málo přes milion. Mám dost důvodů se domnívat, že dnes by nás proti vstupu do EU hlasovalo více, protože řadě dalších lidí už také došly ty důvody a docvakly ty souvislosti, které mne k hlasování proti vstupu vedly. Mohu ale být optimista proto, že se můj pesimismus ukázal oprávněným?

2 0
možnosti
VJ

Představitel triumfující "Topky", Karel Veliký, dostal včera, hned na úvod, na televizní debatě "Vítězů voleb" pěknou ťafku od představitele SSO Petra Macha. Možná i dvě. Seděly. Koukal jak vyoraná myš a vztekal se jako křeček. No a to je právě to, na co si budou muset ty dosavadní neotřesitelné autority zvyknout. Prostě už nebude tak snadné na veřejném fóru pronášet ty, jak se tak korektně říká, nepravdy a tvářit se u toho jako samotná převtělená ctnost.

4 0
možnosti
SB

právě jsem na to koukal na netu - jen ve zkratce - Sobotka tradičně mimo, Babiš překvapivě proti euru a euronesmyslům (co jiného čekat od populisty, když se otáčí vítr...), Schwarzenberg zmatený a překvapivě ztrácel glanc,  Mach věcný, Fiala překvapivě taky, Jurečka a Filip jsou jen do počtu

2 0
možnosti
Foto

Zaváděním neologismů jste Váš trapný článek změnil na velmi trapný článek.

2 0
možnosti
SB

Valo, Valo, nechápete vůbec nic a dobře vám tak. To, co jste nazval "konečným vítězstvím nad euroskepticismem v Česku", je ve skutečnosti začátek konce eurofilní orientace občanů téhle země - - prostě k nám jen vzestup přízně pro strany typu UKIP, FN, či AfD (jakkoliv jsou navzájem odlišné a mnohdy mají problém komunikovat mezi sebou) dorazí s mírným časovým odstupem.

S pozdravem Evropě zdar, EUhniji skon,

SB

8 3
možnosti
Foto

Podobná proroctví jsme slýchali od komunistů na adresu Západu a kapitalismu. Kterýžto zahnívá už druhé století a furt nic. Kdežto vítězný komunismus je ... v KLDR a snad v severním Vietnamu a je tam nával imigrantů z kapitalistických zemí.;-D

SSO a pod. se zatím nijak neprojevily ani v komunální politice, ani v parlamentní. To bude ukazatel, zda mohou něčím rozumným přispět.

4 1
možnosti
MP

Za pět, nejpozději deset let bude situace tak katastrofální, že eurorealisté zvítězí na celé čáře. Ale to už možná žádné volby nebudou...!!

3 3
možnosti
JG

závidím Británii, tam už to lidem došlo a eurorealisté zvítězili na plné čáře. Tady se lidé radují, že budeme mít za chvíli nařízeno, jaký toaleťák budeme moci použít:-/

5 2
možnosti
MR

to ze zvitezli euroskeptici, jen neprisli k volbam, je jako tvrzeni ze kdybych chtel, tak jsem miliardarem,spickovym sportovcem, medailistou, hudebnim skladatelem, akorat jsem liny.;-D

4 0
možnosti
Foto

Asi ano - jako ilustraci můžeme vzít včerejší zprávičku z obce Řikonín (32 voličů), kde nepřišel k volbám nikdo. Místostarosta se vyjádřil, že kdyby přišli, volili by nejspíš, stejně jako v parlamentních volbách, komunisty.

3 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
Slyším na jméno Petr Vala a posledních sedmatřicet let jsem rodákem z východočeského Ústí nad Orlicí. A také polovičním Sudeťákem a čistokrevným eurodušínem.

Jsem autorem knih KATOVA KOMNATA, SUPRIARCHA a SUPRIARCHA: VIZE DÁVNÝCH ZÍTŘKŮ.   

 

Seznam rubrik