Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ano a státy si i běžně zvyšují a zavádějí nové daně...

Napadá mne například když Parlament Britského impéria zavedl koloním daň z čaje.... vedlo to k zcela neústavní a protiprávní deklaraci nezávislosti USA.

KDyž si "severní" státy těsnou většinou odhlasovali ve výše zmíněném jednak vznik Federální vlády USA (Ale taky to že státy "jižního typu" nesmí na západě vznikat- což by v důsledku vedlo k tomu že sever dřív nebo později získá ústavní většinu tak udělali zcela korekní věc- prostě z unie vystoupili.

A válka začla jenom proto že vojenské posádky (fort Sumtner) hlásící se k unii odmítly opustit konfederální území.

0 0
možnosti
JN

Hezká agitka.  Jako vystřižená z Rudého Práva v r. cca 1983  otočená o 180°

0 1
možnosti

Právo na sebeurčení národů v sobě nutně zahrnuje i na připojení se k jinému národu, problém je v mezinárodním právu, které nevymezuje formality, jak to udělat. Tak jako právo na rozvod v sobě zahrnuje právo navázat vztah i s jiným partnerem. V manželském právu je jasně ale určeno, co kdo má udělat a jakým způsobem to provest.

A zase musím vznést dotaz: Jak protestoval svět proti anšlusu Rakouska Německem. To přece byla tvorba mezinárodního práva v praxi, které dodnes nebylo nahrazeno nějakým smluvním právem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
Slyším na jméno Petr Vala a posledních sedmatřicet let jsem rodákem z východočeského Ústí nad Orlicí. A také polovičním Sudeťákem a čistokrevným eurodušínem.

Jsem autorem knih KATOVA KOMNATA, SUPRIARCHA a SUPRIARCHA: VIZE DÁVNÝCH ZÍTŘKŮ.   

 

Seznam rubrik