Diskuse

Diagnóza Klaus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Měl jsem možnost pozorovat počínání zmíněného pána poměrně zblízka, protože můj spolužák z VŠ mu pomáhal s propagací, jezdil s ním na akce a pod., obě rodiny se stýkaly (manželky obou byly spolužačky). Varoval jsem ho, že VK není ten správný muž na daném místě.

Nakonec mi dal za pravdu, když sám naletěl v malé privatizaci.

Populární 70 perel VK (najdete na netu) snad říká vše.

Prognostický ústav s agentem KGB Karlem Köcherem - stačí, ne?

0 1
možnosti
Foto

Nestačí. Co s tím má Klaus společného? 

Köcher zcela určitě není žádný hlupák a tak ho dali mezi "chytré" v prognosťáku.

Co by asi tak jiného měl dělat? Dláždit Trojský most?

P.S. Jak se dá "naletět" v malé privatizaci? Pouze tak, že něco "přepísknu", vydražím příliš draze nebo to podnikání nezvládnu. Ale tím je každý, sám sobě vinen.

Pokud by tím měl být vinen Klaus, tak je také vinen každý majitel nemovitosti, který pronajme objekt někomu, kdo v něm zkrachuje.

0 1
možnosti
IN

Euforie z pádu komunismu mi zamlžila rozum,podlehl jsem slibum p.Klause a ODS.Rozkradli co se dalo a já se cítím také vinen,protože jsem jako mnoho jiných naletěl.Jsem nadále pravicový občan ale se svým názorem a rozumem,už se nenechám ovlivnit.

2 1
možnosti
ZB

Klaus vstoupil do politiky jako buldozer, umožnil přemístění společného majetku na několik jedinců, většinou jedinců s komunistickou minulostí. Je paradoxem, že Klaus ještě dnes může svobodně rozdávat "moudra".

2 2
možnosti
Foto

Jsem z toho, takříkajíc, jelen. Autor, podobně jako pejsek s kočičkou upekl další stopadesátýšestý, rádoby objektivní protiklausovský pamflet.

Ne, že by Klaus byl esencí nějakých skvělých lidských vlastností, to v žádném případě - poznal jsem to na vlastní kůži.

Ale, kdo nic nedělá, ten nic nezkazí, že? Amnestie? Také mě její rozsah překvapil, ale myslím, že důsledky jsou až překvapivě slabé. Naprostá většina z těch, co byli amnestováni, by stejně odsouzena nebyla.

Ptáte se proč? Protože nebyli odsouzeni za osm let, tak proč předpokládat, že po delší době, kdy vše bledne, by odsouzeni byli?

A klasický žvást o právním prostředí. To přece nic neřeší. Jak dlouho je třeba vražda trestným činem a stále se vraždí. A podvod, zpronevěra a jiné hospodářské trestné činy snad byli v Klausově době beztrestné? Ani náhodou. Zákony zde byly, ale jejich vynucování chybělo.

Dopravní předpisy existují samozřejmě mnoho desítek let, to je známá věc. Ale ještě před dvaceti lety jsem já osobně, na dálnici a volné silnici, předepsanou rychlost nedodržoval a občas jsem dostal 1.000,- Kč pokuty.

Dnes, když jsou "body", tak mám tzv "lepenec". Předepsaná rychlost je táž, tam se nic nezměnilo, ale její vymáhání se zlepšilo.

Stejně tak s tím "právním prostředím". Žádný zákon nepomůže, když není vymáhán. Zakazuje zákon kouřit na zastávce? Zakazuje? Kouří se? Houfně. A proč? Nikdo to netrestá. Atd, atd.Takže, i v těch "divokých devadesátých" ty zákony existovaly a ne, že ne. Pouze je nikdo energicky nevymáhal.

A pokračovat ve výtkách nemá smysl. To by byl již celý článek? Klaus a alkoholismus? Proboha, vždyť na rozdíl od svého předchůdce i následovníka skoro vůbec nepije. A vlastenčení? Klaus vždy, na rozdíl od Havla, dbal na české zájmy a nebyl ani přívěškem Bílého Domu a ani Bruselu. Boj o Lisabonskou smlouvu to jasně ukázal.

Takže, hezký den.

5 2
možnosti
JM

Je jasné, že těm, co mají takový morální profil, který jim za komunistů dovoloval práskat na své bližní, připadne Klausovo chování zcela mravné a morální, naštěstí je takových menšina. A pod plachetkou českých národních zájmů, jak tady tvrdíte, se skrývají jen a jen zájmy Kremlu, stejně jako u prezidenta současného.

3 1
možnosti
LR

Ano.

Vaše diagnóza poštěkávající nuly je jasná.

Klaus.

5 0
možnosti
PV

P30e84t52r 19V55a87l55a

23. 4. 2015 2:33

Jaký druh "nuly" máte na mysli? Morální, či materiální? Jako klausovec máte měřítko jistě výhradně materialistické, usuzuji. To mají všichni klausovci společné kupříkladu s bolševiky. Inu, "extrémáci", vlevo i vpravo, si rozumějí!

1 0
možnosti
Foto

Je to jedna banda. I podezření, že jako prezident dostal za amnestii 700 mil. zůstane jen podezřením.

1 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3262x
Slyším na jméno Petr Vala a posledních sedmatřicet let jsem rodákem z východočeského Ústí nad Orlicí. A také polovičním Sudeťákem a čistokrevným eurodušínem.

Jsem autorem knih KATOVA KOMNATA, SUPRIARCHA a SUPRIARCHA: VIZE DÁVNÝCH ZÍTŘKŮ.   

 

Seznam rubrik