Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S Červenou Karkulkou jste to pěkně pošišmal. Dle mé rady jste se jí měl držet hned, a ne do toho motat plešouna Vševěda ("měl jsem zlaté vlasy, matka mi je vyrvala!").

Červená Karkulka je univerzální příběh, který se dá připodobnit ke všemu. Protože Korán doma nemám, uvedu jen, jak krásně harmonizuje s Biblí.

Červená Karkulka = Máří Magdalena. Červená čepička symbolizuje červenou lucerničku, coby původní Mářino pracoviště.

Babička = Panna Marie. Typická dobrotivá žena

Vlk = ďábel! Lichotkami a klamstvem svede babičku i Karkulku.

Myslivec = Ježíš. Spasitel, odhalí ďábla!

Karkulka spěchá k babičce a v ošatce nese bábovku či vánočku (zde se badatelé nemohou shodnout). A láhev - vína, mléka, rumu, jogurtu nebo šaratice - zase neshoda vědců. Nicméně jde o Tělo Páně a Krev Páně. Myslivec vidí přežraného vlka a neboť vytuší ďábla, zachrání babičku i Karkulku (symbol zmrtvýchvstání). Nicméně (neb jde o Ježíše) odmítne vlka kamenovat (kdo jsi bez viny, udeř) a tak místo toho mu šutry nacpe do břicha. Nu a závěrečný pád do studny (jámy pekelné) vlka posílá tam, kam patří.

R^

1 0
možnosti

A kde je ta Červená Karkulka?

1 0
možnosti
Foto

Nemusí všechno být podle pana Dvořáka...

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,98
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik