Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

co je podle vás pravda?8-o

třeba hidžád který běžně překládáme jako válku je v pravém slova smyslu a skutečném významu jen cestou k bohu-násilí je tam zmíněno jen v mezním případě

pokus je islám skutečně tak netolerantní a cílem každého muslima je jen zabíjet jak to že nás za ta staletí své existence ty milióny muslimu už dávno nevyhubili?

0 2
možnosti
Foto

Pravda je to co odpovídá realitě.

Džihád znamená vyvíjet úsilí. A může to být mečem anebo slovem.

https://www.youtube.com/watch?v=ETHndP_Jgtw

Netvrdím, že cílem každého člověka, který se považuje za muslima je zabíjet. Já jsem napsal, že většina muslimů interpertuje "zabíjejte" jako "žijte v míru".

0 0
možnosti
VV

Problem je jen, ze se tu o Islamu vyjadruje kdekdo a pri tom o nem vubec nic nevi. Je tu vubec nekdo rozumici arabstine a nekdo kdo ten Koran v jakemkoliv jazyce prelouskal?

1 1
možnosti
Foto

Spíš je problém v tom, že islamistická propaganda tvrdí, že kritiku islámu říkají lidi, kteří o islámu nic neví. A že k pochopení islámu je potřeba perfektní znalost arabštiny. A tím se snaží umlčet kritiku islámu. A nemyslete si, že když vystudujete islám, tak vaši kritiku příjmou. Když vystudujete islám a budete jej kritizovat, tak řeknou, že je to jen vaše interpretace. Al-Baghdadi, vůdce ISIS, vystudoval islám. A i arabští ateisté říkají, že jim muslimové říkají, že dostatečně nerozumí arabštině. Muslimové vám nikdy nedovolí kritizovat islám, oni vždycky řeknou, že nemáte dostatečné znalosti. Na druhou stranu každý idiot který konvertoval na islám a Korán ani nečet je pro ně dostatečně dobrý na to, aby šířil informace o tom jak je islám super.

2 1
možnosti
JR

J49a82n 97R13á66ž

4. 2. 2018 12:07

R^

Skvěle uchopená úvaha. Muslimové jsou na tom ve filozofickém chápání své víry stejně, jako byli křesťané do cca 17.stol. Ve jménu pokřiveného výkladu podstaty víry v Boha nechápali, že to, co poovažují za pravdu, je lež. A konají ve jménu té lži zvěrstva v domnění, že konají dobro ve jménu pravdy.

PS. K odkazu na úryvek Hadith: Anglický překlad nevystihuje přesně to, co je obsahem arabského textu, ale pro Evropana je "jedlejší" neb v originále by se Evropan ztrácel.

2 2
možnosti
Foto

AD: Jan Ráž

Jak chápali křesťané svoji víru v 17 století ???

0 0
možnosti
MK

R^ Největší mínus islámské ideologie je neúměrný zájem o ty, kdo k nim nepatří; o nevěřící, včetně všech nenávistných veršů a návodů k zabíjení káfirů. Z celé trilogie je to přes 50 %.

Umírněný = odpadlík, tedy skoro; a takový zasluhuje smrt neb na druhou stranu si smrt zasluhují všichni nevěřící v Evropě, protože především konzumem víru oslabujeme. Když platí, že " odvádění od víry je horší než zabití", pak je zřejmé, jak snadno lze zvednout Mohamedův prst a velmi rychle umírněné aktivovat; navíc s tím, že musí činit pokání velkým skutkem a Alláh mu odpustí - viz, Francie (takový hodný kluk to byl...)

Správně se ptáte po pravdě o islámu; tisíce badatelů, kteří zkoumali islám, vědí: jestli vůbec byla nějaká zjevení, tak byla nepochybně lidskou snahou po okamžitém efektu doplňována; řada věcí byla špatně opsána. Proč arabisté - nemuslimové neřeknou, to co vědí?!!

6 0
možnosti
JR

J76a44n 51R32á66ž

4. 2. 2018 12:13

Text, kterému rozumímR^

1 0
možnosti
RB

Problém je v tom, že všechna náboženství - minulá i současná - jsou nástrojem vládnutí. Markantní je například Pavel z Tarzu, který k tomu účelu vyrobil křesťanství a jel ho nabídnout Claudiovi, jenže ho minul, a skončil u Nera. Podle Řehoře z Toursu za to skončil mečem.

0 6
možnosti
RS

Pavel z Tarsu "nevyrobil" křesťanství, nesmíte věřit bezhlavě všemu, co píšou a říkají kritici a bezbožníci.

3 0
možnosti
RS

R^ Až na tu poslední větu:

A aby to bylo spravedlivé, tak já teda navrhuju obecně veškeré víry, které jsou v konfliktu s vědou, např. s evolucí, považovat za blud, který si nezaslouží úctu.

Zdroj: https://vajdik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=647605

Věda se nezabývá nehmatatelnými a nezjistitelnými věcmi, pouze někteří lidé se nechávají zatáhovat do oblastí, kterými se věda nezabývá. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Náboženství se zabývá zjistitelnými věcmi, o kterých věda zjistila, že jsou jinak.

0 0
možnosti