Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pamatuji sestru ve spitale, kde jsem pracoval, ktera si eutanazii provedla sama. Jako sálova sestra vedela co za "lek" pouzit do kapacky. Po skonceni operaci, po uklidu na sale zustala, vstrikla to do kapacky, ulehla a otocila to make kolecko, uzaver na hadicce, k jehle. Sama si to pichla rovnez. A za par vterin nedychala. Ale I tomu kazdy pristup nema. Kdyby to bezne prodavali v lekarne, snad by k tomu nebylo nutne lekare. Takze proto lekar Nebo skolena sestra. Nic na tom neni, ale spolecnost by takove lodi nazvala vrahy a oni jsou vlastne andele milosrdnosti. Kontrola proti zneuziti je jednoducha. Ale o tom, as potom.

0 0
možnosti
OH

Není a ani to nemůže být tak jednoduché, jak si představujete. Já nejsem proti eutanázii, ale obávám se možného zneužití, třeba ze strany dětí. Celý proces by měl být velmi pečlivě zákonně ošetřen, aby nemohlo dojít k jakékoliv manipulaci. Na druhou stranu si také říkám, když budu v situaci, kdy se pro mě život stane nesnesitelným, proč bych se měl vrhat pod vlak nebo skákat z okna, když by to mohlo jít nějakým důstojným způsobem.

0 0
možnosti
Foto

Tak pokud Vás děti přesvědčí, abyste o to požádal, tak to je Vaše rozhodnutí.

0 0
možnosti
Foto

Poradím Vám. Jste nyní zcela při síle. Prostudujte si účinky volně rostoucích bylin (nebudu říkat jakých konkrétně, abych nebyl osočen za napomáhání). Seberte jich dostatečné množství a usušte. Schovejte na chladném suchém místě.

V okamžiku potřeby si uvařte odvar, případně poproste kohokoliv z rodiny o tuto službu. Odvar vypijte do dna.

Takže - proč do toho potřebujete zapojovat lékaře, další osoby atd. ?

Vše je jen na Vás.

0 0
možnosti
Foto

Takže až budu ležet v nemocnici a budu chtít ukončit život, tak požádám rodinu ať mi přinese vývar z mochomůrky. Já to vypiju, lékaři začnou zjišťovat co se stalo a až se to prověří, tak moje rodina půjde do vězení. Já bych radši legalizaci a ať mi dají nadýchat nějakého uspávadla.

0 0
možnosti
PM

P63e90t31r 27M34á32j

29. 10. 2019 8:20

Vajdík - Píšete: "Mě by se líbilo, kdyby prostě bylo možné si zajít k doktorovi, tam řeknu svá poslední slova (třeba "jděte všichni do háje") a pak bezbolestně skončím." Tak to by se mi taky líbilo - ovšem, až na jednu maličkost - ne k doktorovi. Já nevím, proč se všichni neustále snažíte do toho zatahovat doktory. Lékaři jsou tu proto, aby léčili, pomáhali k návratu zdraví, pomáhali dětem na svět - k životu. Kdo pomáhá k smrti je vrah. Euthanasie je věcí právníků, sociologů, psychologů, farmaceutů, církví... nikoli však lékařů.

1 0
možnosti
Foto

No tak podle vaší ideologie ti právníci, sociologové, psychologové atd. budou vrazi.

0 0
možnosti
JK

Najdou se i křesťané, kteří se dočetli, že život je dar a nemáme právo si ho vzít. A tuhle hovadinu nahlas říkají.

1 0
možnosti
Foto

Mate pravdu pravdouci. Kdo ma pravo mi branit zemrit kdyz si to preji a nelze to udelat sam. Obeseni je hruzostrasna myslenka a na vic, co kdyz jsem uz neschopny si uvazat spagat ke stropu? Pravo na zivot ma kazdy a pravo na smrt, treba s pomoci lekare by mel mit rovnez kazdy. Zadny politik nema jedine pravo to zakazat. Kdo chce bojovat s nevylecitelnou nemoci a tesi se, ze to prezije, ma na to pravo take. nechejte ho snit. Ja snit nechci. Karma jak Brno.,

3 0
možnosti
LU

Život je boj, a je veľa srabov (samovrahov), ktorí ho dopredu vzdajú. Ja si život užívam v dobrom aj zlom, pre mňa je život dar, nikdy sa ho dobrovoľne nevzdám.

0 0
možnosti
Foto

Mě jde o to aby existovalo právo na eutanázii. Určitě by to nemělo být povinné a pokud někoho baví bojovat na smrtelné posteli a pak "nečekaně" prohrát, tak já mu v tom nebráním.

2 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,99
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik