Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

S Bohem je to přesně tak, jak se projevil Sovák v Marečkovi. Kreslí křídou, s pravítkem po tabuli a spojuje ty úhly ! Má to krásně spojené. Hloubavý Plha se hlásí a klade dotaz - A jak on ví, že to má správně ? Člověk se svou vírou, je vlastně symbol prázdného pivního sudu ! Nic neví, obsah je prázdný - nicméně vesele plove po potoce dále ... Ten příměr jsme používali u všech zkoušek - Umíš, ovládáš , jsi připraven ? No nikoliv, ale uspěji ! Prázdný sud neutopíš ! Takže ta dutost obsahu je i dobrá ! Pokud by se obsah zcela naplnil - pak se sud skutečně potopí ! Podobně to platí u náboženství , testy možno provést ! ... :-)

1 0
možnosti
VO

Bible už je pro Vás příliš lehkým soustem, mohl byste už přejít k něčemu serioznějšímu...:-)

Bůh ví všechno, kromě toho, co vědět nemůže - jak se kdo zachová, a jaká tedy bude budoucnost. Vy ale věříte v determinismus, do kterého spíše zapadá Bůh "vševědoucí".:-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud chování není deterministické, no tak je náhodné, bezdůvodné. A mě nepříjde, že by se lidi chovali úplně náhodně. Za tím chováním jsou vždycky nějaké faktory, které jej zapříčinily.

1 0
možnosti
VE

To není tak docela pravda, že lidé existenci Boha netestují. Zde žena existenci testovala a dokázala:

https://www.novinky.cz/koktejl/467428-zena-umyslne-nabourala-s-detmi-v-aute-aby-jim-dokazala-existenci-boha.html

1 0
možnosti
Foto

Ok, od teď jsem teista.

1 0
možnosti
JL

Ano jsou to paradoxy. Tuším to byl Feuerbach nebo nějaký jiný chytrý Němec, kdo řekl, že Bůh je stvořen člověkem k jeho podobě. To je dost přesný a starý. Člověk v vytváří koncepty bohů....odjakživa. Čím je lidská mysl složitější, tím je složitější Bůh.

1 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,99
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik