Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Taková obyčejná, leč solidní příprava domácího čaje spočívá v tom, že do skleněné(!) konvice nasypeme potřebné množství čaje (lístků) a přelijeme vroucí vodu. Necháme vyluhovat dle druhu čaje 2 až 5 minut (u některého ještě déle). A posléze slijeme do studeného šálku. Tím dostane čaj již přijatelnou teplotu. Ne-li, pomůžeme si přelitím do druhého studeného šálku. Většinou ale stačí zamíchat či pofoukat. Vaříme-li větší množství do zásoby (neb studený také není špatný), můžeme použít sítko, aby se čaj nevyluhoval příliš dlouho a nezískal tak trpkou příchuť.

Pytlíkářům ale může stačit, kdy pytlík spolknou a zapijí vlažnou vodou. Ušetří tak čas i nádobí. ;-D;-D;-D

2 0
možnosti
ZH

Navíc ten pytlík ekologicky zlikvidují. ;-D

2 0
možnosti
MB

Leju do čaje prachsprostě ledovou vodu, zkrátka horkou tak do 3/4 hrnku a k tomu dvě tatranky. Balada. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Fuj, k Vám na čaj mě raději nezvěte! ;-(

0 0
možnosti
Foto

Vyprávějte tohle Číňanovi nebo Japonci, a nebudete stačit utíkat. Pouze u některých druhů zeleného čaje se doporučuje zalévat vodou pod bodem varu. Vaříte čaj z pytlíku? ;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Při návštěvě Číny nebo Japonska bych respektoval jejich kulturu. Ale tak tady v česku nemáme čajovou kulturu a můžeme to dělat po svojem!

Jo já vařím z pytlíku. Na moje potřeby to stačí.

0 0
možnosti
ZH

Ješišmarjá! To tady můžete také propagovat myšlenku, že přilitím vody do dvanáctky získáte desítku! Výpočetně sice ano, ale jinak - brrrr!

1 0
možnosti
Foto

To musím vyzkoušet! Kdyžtak to doporučím alkoholikům jako proti-alkoholní léčbu.

0 0
možnosti