- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Taková obyčejná, leč solidní příprava domácího čaje spočívá v tom, že do skleněné(!) konvice nasypeme potřebné množství čaje (lístků) a přelijeme vroucí vodu. Necháme vyluhovat dle druhu čaje 2 až 5 minut (u některého ještě déle). A posléze slijeme do studeného šálku. Tím dostane čaj již přijatelnou teplotu. Ne-li, pomůžeme si přelitím do druhého studeného šálku. Většinou ale stačí zamíchat či pofoukat. Vaříme-li větší množství do zásoby (neb studený také není špatný), můžeme použít sítko, aby se čaj nevyluhoval příliš dlouho a nezískal tak trpkou příchuť.
Pytlíkářům ale může stačit, kdy pytlík spolknou a zapijí vlažnou vodou. Ušetří tak čas i nádobí.
Navíc ten pytlík ekologicky zlikvidují.
Leju do čaje prachsprostě ledovou vodu, zkrátka horkou tak do 3/4 hrnku a k tomu dvě tatranky. Balada.
Vyprávějte tohle Číňanovi nebo Japonci, a nebudete stačit utíkat. Pouze u některých druhů zeleného čaje se doporučuje zalévat vodou pod bodem varu. Vaříte čaj z pytlíku?
Při návštěvě Číny nebo Japonska bych respektoval jejich kulturu. Ale tak tady v česku nemáme čajovou kulturu a můžeme to dělat po svojem!
Jo já vařím z pytlíku. Na moje potřeby to stačí.
Ješišmarjá! To tady můžete také propagovat myšlenku, že přilitím vody do dvanáctky získáte desítku! Výpočetně sice ano, ale jinak - brrrr!
To musím vyzkoušet! Kdyžtak to doporučím alkoholikům jako proti-alkoholní léčbu.