Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ID

Potkala jsem par muslimu, kteri konvertovali nebo se stali ateisty (coz je ale vzacnejsi, protoze vetsina porebuje ucpat diru po islamu nejakou jinou virou). Neznam nikoho kdo by nenavidel islam vic nez novopeceny odpadlik. Pro optimisty (a ja jsem obezretny optimista) vede cesta k zaniku terorismu a nakonec i islamu tihmle smerem. Je treba doufat, ze prokouknou kdyz se jim ukazou ty lzi a zvracenosti jejich viry.

0 0
možnosti
Foto

No já bych, že když se jim pouze hnusí ty nemorálnosti, tak jim stačí příjmout křesťanství, ale pokud jim vadí i nesoulad s vědou, tak v tom případě příjmou ateismus, protože křesťanství taky není v souladu s vědou.

A já bych to nenazval "díra" po islámu, spíš naprogramovanost. Opravdu nestačí, aby si muslim řekl, že islám není pravda, protože přijetí tohoto tvrzení má spoustu důsledků. On musí úplně překopat svoji psychologii, pokud v tom teda byl hodně namočený. Někteří ex-muslimové mají sebevražedné sklony, protože oni jakoby ztratili smysl života. Takže oni aby se plně rehabilitovali, tak musí překopat velkou část svého vnitřního světa, smířit se s konečností života, definovat si nové cíle..

1 0
možnosti
LT

Causa "Hatem Berrezouga" je velmi zajimavý příběh. Osobně ho neznám a nikdy jsem s ním nemluvil, ale byl mi lidsky sympatický. Dokonce jsem chápal i jeho postoj "já jsem muslim" a vůbec mi to nevadilo. Dokonce mi nevadilo i jeho "vyhýbání se" opravdu klíčovým odpovědím, ve kterých by musel přiznat prohru. No a? Byl to jen člověk.

Ale teď zmizel. Už půl roku nenapsal na svém bolgu iDnes ani čárku. Jeho facebooková stránka je prázdná. Hatem zmizel. Proč? Co se stalo? A proč to dělal? Může za jeho "zmizení" Hatemova horkokrevná arabská povaha, kdy už toho prostě měl plné zuby a vzdal to? Nebo v tom byly výhružky od jeho muslimských "bratří" (jím zmiňovaná společnost Alfirdarius), takže mu šlo o život? Nebo šlo o úplně jinou hru? Kdo ví? Alláh? Bůh?

Zajímavé na Hatemovi Berrezougovi bylo, že se objevil na iDNES (2014) jako muslimský bloger, kritizující praktiky muslimů v ČR. A budil obecné sympatie (i moje).

A objevil se v době krátce po "průšvihu" muslimů, kdy policie zabavila v pražské a brněnské mešitě brožuru "Základy Tauhídu - islámský koncept boha", za kterou byl obviněn odpovědný redaktor - muslim Vladimír Sáňka - z propagace nenávistné ideologie (salafismu), kdy mu hrozilo několik let vězení. Soud s V.Sáňkou se táhl několik let a skončil loni osvobozujícím rozsudkem.

A jak s tím souvisí Hatem? No, paradoxně - ten kdo prosazoval a připravil Základy Tauhídu k vydání nebyl V.Sáňka (ten se pod to jen "podepsal" jako odpovědný redaktor), ale... Hatem Berrezouga... Ale ten nemohl být obviněn, protože on nebyl "odpovědný redaktor", jen ji připravil a prosadil k vydání...

3 0
možnosti
LT

Ta kniha není nebezpečná, je hloupá ! Je to teologický muslimský blábol, za který by se nemělo posílat do vězení, ale na psychiatrické vyšetření. (Každý se může přesvědčit sám, je volně ke stažení na uloz.to). Ale o to tu nejde.

Jde o to, že za to hrozilo někomu několik let kriminálu a prožil si své peklo taháním k výslechům a po soudech. Já nevim co se stalo, jen si tak pro sebe uvažuju, jestli to nebylo příčinou Hatemovi blogerské iniciativy - kdy po celou tu dobu vystupoval s veřejnou kritikou islámu. Jemu bezprostředně nic nehrozilo, namočený v tom byl Sáňka, takže mohl klidně zbaběle utéct a nechat v tom Sáňku vykoupat. Ale (doufám, že se nemýlím) Hatem není zbabělec, ale chlap. A tak se postavil za V.Sáňku u soudu. Jako chlap. Jenže jeho svědectví by bylo lehce u soudu smeteno ze stolu, protože byl "spolupachatelem" vydání knihy. Proto možná začal záměrně veřejně psát blogy muslima kritizujícího muslimy. Potřeboval policii, BIS a soudu přesvědčit, že není nebezpečný radikální muslim (což asi fakt není). Po celé čtyři roky - policii, BIS a soudu na očích - než byl případ Základy Tauhídu loni definitivně uzavřen...

To co jsem napsal, jsou pouze MÉ DOMNĚNKY! Mé názory, mé myšlenky. A je možné, že jsem i něco spletl, protože to píšu jen tak ze své paměti. A netvrdím, že je pravda pravdoucí !

Hatem "zmizel". Škoda. Chybí mi. Škoda, že mi nikdy ani jedinným slovem neodpověděl na mé e-maly, které jsem mu několikrát poslal na adresu hatemb@seznam.cz uvedenou u jeho blogu. Nikdy nenapsal ani čárku. Možná byla adresa falešná, nebo končila na BIS, nebo... pánbůh ví kde. Ale na tom nezáleží.

Přestože jsem odpůrce islámu a tuto ideologii ve své zemi nechci, tak mi svým způsobem muslim Hatem Berrezouga chybí.

3 0
možnosti
SW

Asi vám spousta lidí zatleská, pokud (ne)četla bibli stejně jako vy. Islám nemusím, ale bibli jsem četla (evidentně jinak než vy, pokud jste ji teda četl a jen neopakujete, co jste někde nepřesně slyšel), takže vaše kritika islámu pro mě není věrohodná, když vidím, jak zacházíte s křesťanstvím.

Ale díky, že jste to tam napsal, protože kdyby nebýt těch "úžasných" postřehů o bibli (výklad příběhu Kaina a Abela je velice svérázný), tak bych vám dala karmu pod dojmem, že víte, co říkáte.

0 2
možnosti
ZH

Před časem jsem s autorem vedl docela výživnou debatu. Bez ohledu na to, že v některých případech byl náš pohled na věc výrazně odlišný, rozhodně mu nelze vyčítat neznalost věci. Autor uvádí fakta, takže máte prostor pro vlastní interpretaci. Na rozdíl od mnohých jiných, kteří jen uvedou svou interpretaci a nějakými otravnými fakty se vůbec neobtěžují. :-)

2 0
možnosti
MK

Kritika a usvědčování muslimů a sluníček ze lži je na místě. Nelze se však vyhnout, tak jak se to stále děje, právnímu výroku, dáme-li na stůl islámskou ideologii a demokratické principy v podobě ústavy a zákonů.

0 1
možnosti
JV
ZH

R^

S Berrezougou mám tak trochu problém. Na jedné straně si ho vážím, protože je chytrý a dokáže pojmenovat problém. Na druhé straně, když se pustí do obhajoby islámu, pak podvádí. Krásným příkladem je vynechání podstatné části z 5.32 - prostě vynechal zmínku o tom, že to bylo (tedy dle Mohamedových představ) řečeno dítkám Izraele. Což samozřejmě textu dává výrazně odlišný význam, než který prezentuje Berrezouga. Sice opakuji co jste psal i vy, ale jedná se o jednoduchý a krásný příklad podvodné argumentace.

A protože je chytrý, očekávám, že Berrezouga si je vědom toho, že podvádí. Fanatickému tupci lze odpustit, ale je možné odpouštění při vědomém podvodu?

1 0
možnosti
Foto

Tak islám obhajitelný není, takže při jeho obhajobě nezbývá, než podvádět.

3 0
možnosti
MR

Dobrá práce. Pod zkratkou "zákaz islámu" se většinou myslí zákaz propagace islámu. To je rozdíl a v tom problém nevidím. Ještě bych pod to přidal: pomoc mladým muslimským ženám, aby se na islám mohly beztrestně vykašlat. Což je ořšek, ale zároveň jediná cesta jak islám dlohodobě oslabovat a za pár generaci snad i poslat mezi vyhynulé náboženství (alespoň v některých zemích).

5 0
možnosti
TT

To zní až příliš optimisticky. Zatím to vypadá tak, že se islám se svou šaríou bude rozšiřovat, nikoliv upadat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 11,99
  • Průměrná čtenost 835x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik