Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86i59ř12í 46V39a63c56a

24. 9. 2015 21:52

Vždy jsem byl proti Evropské armádě .... ale prý by její vznik oslabil NATO, či by přímo došlo k jeho rozpadu  ... tak možná i jo

0 0
možnosti
Foto

Evropa nemá na to vybudovat vlastní armádu. Byla to zejména  Belgie, Francie, Lucembursko, Nizozemsko a Spojeného království, kdo v březnu 1948 podal USA žádost o  vytvoření systému společné obrany, jako odpověď na agresivní a imeprialistickou politiku SSSR po druhé světové válce. Tak vzniklo NATO. Otázka zní, co s organizací NATO a je Evropa schopna se sama bránit. Celá Evropa je zadlužená až po uši. Vytvořit armádu, která by byla schopná čelit  armádě Ruska by stálo miliardy, na které Evropa nemá.

0 0
možnosti
Foto

Asi máte pocit, že je málo válek. Jste jako každý jiný politik.  Lupič a potenciální masový vrah.

0 0
možnosti

P30e25t22r 85N13o33v48á66k

24. 9. 2015 18:51

Evropská armáda bude poslední hřebíček do rakve přímé demokracie. Teď se stačí podívat s jakým přehledem většina přejede menšinu. Pokud bude tato většina mít pod palcem armádu, bude jen otázkou času než bude použita. Na evropském uzemí.

0 0
možnosti

a armáda jakého typu to bude?

Německého kde pěchota cvičí s násadami od smetáku namalovanými na černo protože "kulomety nejsou dle ministrině obrany potřeba"

A nebo Švédského typu kde se zavádí političtí komis... pardon - "gendererový odborníci" kteří mají zajistit adekvátní a rovné zastoupení žen na všech úrovních bojové činnosti...

O čemž se prý jedna jejich kapitánka vyjářila slovy "Konečně budeme moci vést demokratickou diskuzi s hlasy všech ras, etnik, pohlaví a věkových skupin o tom jak vést válku"

A nebo armádu Britsko-Francouzského stylu... kteří začnou intervenci v Libyi a po týdnu jim dojde munice a palivo a tak běží s prosíkem za USA jestli by to za ně nedodělal... (škoda že je Obama tehdy neposlal do háje)

Či armáda italského typu... 200 000 italů vzalo útokem Egypt... no a 30000 vojáků Britských koloniálních sborů (Sůdánci, Etiopci, Indové, novozélanďané) jich dokázalo 120000 zajmout 40000 zabít a postopit do půlky Libye... (což ovšem pravděpodobně zacháránilo SSSR Moskvu... Rommelovi tanky (a hlavně Rommel sám) chyběli na východní frontě

(netvrdil bych že to zachránilo SSSR - Žukov byl připraven ustopit třeba na Ural a pokud by němce nezlomila první zima dostala by je druhá... neměli lidi na zajištění tak velkého prostoru)

0 0
možnosti

Upřímně nejvíc mne děsí ta "demokratická diskuze"

Stačí si vzpomenout na debakly starého říma v době ranné republiky kdy se 2 konzulové museli SHODNOUT na tom jak vést armádu...

situace se zlepšila když se obden střídali... ale nakonec pochopili že armáda funguje jen jako despotická organizace v které se o ničem nediskutuje.

John Paul Jones, September 14, 1775 to the naval committee of the North American insurrectionists:

"It is by no means enough that an officer should be capable . . . . He should be as well a gentleman of liberal education, refined manners, punctilious courtesy, and the nicest sense of personal honor . . . . No meritorious act of a subordinate should escape his attention, even if the reward be only one word of approval. Conversely, he should not be blind to a single fault in any subordinate. True as may be the political principles for which we are now contending . . . . the ships themselves must be ruled under a system of absolute despotism. I trust that I have now made clear to you the tremendous responsibilities . . . . We must do the best we can with what we have.

0 0
možnosti

J33o48s15e83f 18H10e78r30t35l

24. 9. 2015 17:27

Podle mě je evropská armáda stejně neživotný projekt jako jsou evropské peníze. Ve světadíle, kde skoro každá země někdy byla velmocí, je pokus o sjednocování jen zbytečná ztráta času. V těžkých časech stejně každý hájí své národní zájmy, takže armáda na hranici ano, ale pouze italská a řecká.

0 0
možnosti

Jsem pro pro, ale je to nákladná záležitost.

0 0
možnosti

P32a77v62e81l 13V69é29b87r

24. 9. 2015 16:38

Obávám se, že Evropská armáda bude - a bude používat černou vlajku IS.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Poslankyně PS PČR za ČSSD z okresu Nový Jičín.