Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J82a10n 55S25o49u49č56e72k

29. 1. 2016 15:57

Nu, vždycky když slyším to srovnání dnešních migrantů z Afriky a Blízského východu s lidmi, kteří utíkali z komunistických zenmí, tak se mně otvírá kudla v kapse. Ti utečenci z východu trpělivě čekali dlouhé měsíce v uprchlických táborech na to, až je nějaká zem přijme. Naučili se v krátké době řeč, byli většinou vzdělaní a pracovití. Zřejmě neničili zařízení, kde byli ubytováni, nenapadali personál, nevynucovali si zvláštní zacházení a nestěžovali si na jídlo, málo zábavy a délku azylového řízení. A zřejmě dodnes nevytvořili v žádné zemi gheta, kam se bojí i policie. Všichni, kdo si dovolí takovéto srovnávání jsou arogantní a nevědomí hlupáci.

3 0
možnosti

EU uz davno ve slepe ulici skoncila.

1 0
možnosti

Další zbytečný článek omílající stále to samé.

2 0
možnosti

není od věci si některé věci opakovaně připomínat - ne,ne do elektrické zásuvky se prsty nestrkají..., nestrkají ..., nestrkají ...

2 0
možnosti

To ale není nic nového, že politici EU reagují pozdě a špatně.

Viděli jsme to ve vztahu k Řecku, k Ukrajině, a vidíme to i v tomhle případě.

Nevím kde se berou ty řeči o xenofobii, kdy jsme u nich svědky spíše xenofilie, co neurotické záliby ve všem, co je cizí.

Ti nejmocnější z politiků EU se zatím zmohli jen na to, že dokázali část uprchlíků vnutit svým sousedům a vynadat těm zemím, které se rozhodly chránit své hranice vlastními silami.

To ovšem problém neřeší a obavy většiny občanů, kteří nedostatek tvůrčí invence politiků vidí, nijak nerozptyluje.

2 0
možnosti

Žádná země na světě nemůže vydržet nekonečný proud uprchlíků. Možnosti ubytování a celý sociální systém, úřady, policie - to všechno v určitou chvíli zkolabuje.

Proto je stále naléhavější a častěji kladená otázka kde je ta hranice za kterou Německo přestane uprchlíky přijímat aby nezkolabovalo?

A paní kancléřka je v pasti. Co na tom, že se do ní dostala sama.

Nemůže takové číslo vyslovit.

Kdyby totiž bylo vysoké, mohla by vyvolat paniku.

Pokud by odpovídalo současnému počtu uprchlíků, což se zdá být pravděpodobné, byla by na dohled stopka a musela by s pravdou ven - co hodlá dělat dát?

Zrušila by právo azylu? Uzavřela by hranice a nechala zaminovat celou oblast mimo hraniční přechody? A kde zůstaly proklamované evropské ideály?

Uvidíme jak dlouho politicky přežije s vyprávěním o tom, že porušení zákona už budou příště trestána. Jako kdyby se v Německu až dosud zločiny trestat nesměly...

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Poslankyně PS PČR za ČSSD z okresu Nový Jičín.