Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tusk demagogicky a lživě zaměňuje EU a Evropu.

Přitom jsou to dva naprosto odlišné pojmy.

Pokud je někdo proti EU, vůbec nic to nevypovídá o jeho vztahu k Evropě.

0 1
možnosti
JR

J23a53n 32R17á55ž

6. 2. 2017 19:04

Každý projekt, u kterého se v průběhu jeho realizace, projeví zásadní chyby pramenící už z jeho zadání, musí být ukončen. Jestli se nemění zadání, je každá dílčí změna projektu předem odsouzena k opakování stejných chyb.

Merkelová dnes naznačila, že je připravena k diskuzi o některých změnách, ale nepozoroval jsem , že je připravena k diskuzi o novém zadání dalšího směřování EU. Zejména nechce vést diskuzi o změnách cíle vytvořit z EU nějakou formu federace, včetně sjednocení měnové, rozpočtové a daňové politiky, což je s ohledem na vývoj vztahů mezi členskými státy EU, naprosto utopistická představa. Jestli bude Merkelová na sumitu v Římě trvat na svých představách, že EU musí být především politická unie, tak bude jen vytvářet bariery k tomu, aby se členské státy dohodly na realistickém pokračování projektu unie hospodářsky a politicky kooperujících rovnoprávných evropských států.

2 1
možnosti
Foto

Je toho docela hodně, co by podle příspěvku blogera A. M. celá ta slavná EU vlastně měla (dělat). Co je ale úplně nejhorší, je fakt, co nám zde vypráví paní europoslankyně. I kdyby se totiž nakrásně chtěla s nejlepšími úmysly ve prospěch České republiky rozkrájet, tak jí to její poslání v EU neumožňuje, protože se musí řídit zájmy celku, tedy celé EU. Každý (každá), kdo jako kandidát (-tka) před volbami do europarlamentu občanům Česka tvrdil (-la), že tam bude přednostně hájit zájmy českých občanů, tak to byla ale proklatě vědomá lež. ;-O

1 1
možnosti
Foto

No, splést se může snad každý, ale i když paní Váhalová europoslankyně zatím není - tak to co je napsáno níže (o hájení českých zájmů v EU) platí i nadále...!!

1 1
možnosti
AM

Evropská unie má šanci jako "Evropa svobodných národů", pokud se vymění aspoň část zdiskreditovaných "elit", bude se víc brát ohled na regionální/státní/národní odlišnosti, dodržovat princip subsidiarity (bezpečnost na celoevropské úrovni, velikost okurků, migrační politika a (ne)zákazy burek) na úrovni národní...), pak by byla EU velmi užitečným projektem, který by pro drtivou většinu jeho občanů přinášel mnohem víc dobrého než špatného. Ale EU pod vládou neomarxistů, multikulturalistů a integračních fundamentalistů (Spojené státy evropské...), takové Unii nedávám víc jak deset let - agonie bude pomalá. Pokud jde o ekonomiku, EU by měla revidovat svůj postoj k jednotnému hospodářskému prostoru a umožnit vzájmu vyrovnávání konkurenceschopnosti a pobídek pro chudší ekonomiky určité prvky státních zásahů do národních ekonomik, podpory domácích výrobků a jiných "ochranářských" nástrojů.

4 1
možnosti
VV

UZ jsem cetl hudne nesmyslu, ale tento ma sanci na Oscara.

1 3
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 626x
Poslankyně PS PČR za ČSSD z okresu Nový Jičín.