Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J13a71k11u14b 71Š81o77l30c

25. 5. 2016 20:13

Vyhlídky nejsou růžové, naše děti si asi neužijí život v klidu a míru.

1 0
možnosti

J78a93n 20R11á53ž

25. 5. 2016 19:37

Jrdnoduse: Evropa šanci má. Evropská unie už ji promarnila!

0 0
možnosti

Nejdříve je potřeba začít u sebe a změnit své sebevnímání světa a hodnot, neboť civilizace je velmi složitý ekosystém, jež uznává jiné než naše osobní hodnoty a pocity..

Současná Evropa má za sebou dobu byrokratického humanistického koletivismu, jehož výsledkem je velmi složitý a od života odtrhnutý systém byrokratických center v určitém systému pater občanské správy společnosti, kde zanikáji přirozené lidské životní podmínky a potřeby a hlavně společnost uniformuje a ničí to nejcennější a tím je přidaná hodnota společnosti, jež vytváří základy pro duševní a duchovní rozvoj, kulturu, hodnoty, ideje, řešení ... . Zkrátka nám chybí vůdčí osobnosti zcelého společenského spektra.

Na místo toho preferuje politiky a výsledkem je to, že Evropa nemá žádné silné duševní a duchovní osobnosti, tak jako dříve, ale toto vlastně suplují a těží z toho politici.Jaký je vlastně dneska duševní a kulturní ideál ?

To je pak fatální v situaci kdy dochází a bude docházet ke střetu jiných civilizací a kolektivistická Evropa je zde impotentní, neboť kolektiv umožňuje schovávat se za druhé, zákony, předpisy na jedné straně a na druhé než to projde centry pater společenské správy na úroveň státní a obecní politiky.

Krize různorodého civilizačního světového prostoru nám vlastně jako zrcadlo ukazuje co už je zde přežité a je jen brzdou.

Dalším feonéménem je feminizace politiky, což je zcela dobře, ale tak jako měla a má mužská verze politiky určité archetypy chování a myšlení, podobně na tom je dnes ženská verze, která navíc nikdy neměla takový prostor a možnosti, tak že jde o novum.Učíme se ji poznávat :-)

Hodně to lze vidět na ministerských postech, u nás třeba ve vládě Marxová, nebo jinde Merkelová, komisařky EU a další.

Jejich řešení problému a konfliktu je jiné, je zde snaha za každou cenu udržet určitý statut quo, ochránářský, kolektivní, pečující ... .

1 0
možnosti

Prostě nejde "vecpat" 400 mil lidských pohledu a potřeb na jedno místo a to společenskou správu, vždy bylo a bude potřeba vytvářet určité společenské platformy a určitého podřízení ... .

0 0
možnosti

J56i52t48k89a 34M78o35o94d51y

25. 5. 2016 17:16

Tohle je perla, cituji: "Je potřeba si konečně uvědomit, že války a nepokoje nikdy nepřispívaly k rozvoji obchodu

Zdroj:http://vahalova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523486

Máte na to nějakou studii nebo tak? ;-D

0 0
možnosti

Paní Váhalová, jedinné, co opravdu a na hodně dlouho pomůže, je snížení obyvatelstva na jednu desetinu.

0 0
možnosti

Tím ale zanikne přístup k vyspělým technologiím, poznání a společnost pravděpodobně zbarbarizuje ... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Poslankyně PS PČR za ČSSD z okresu Nový Jičín.