Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Vahalova. Vase prvni veta ve vasem clanku dala mi podnet necist vas clanek vubec. Svym prispevkem chci jen rici nasledovne. Dokud budou nektere staty povysene nad druhymi,dokud budou ROZKAZOVAT a ne diskutovat a dokud struktura vedeni bude jako je nyni, neni nutno se na EU obracet jako na neco uzitecneho pro CR.

Zde kritizuji EU. Mate-li zajem, mohu vam take predlozit muj pohled jako odpoved pro Brusel, jak tu jednotu najit!!!

1 0
možnosti
AM

Já si myslím, že by ta jednota neměla být samoúčelná. Jsou věci, které je opravdu mnohem lepší řešit jednotně, např. společná ochrana hranic, bezpečnost..., ale zároveň by se ta jednota neměla vynucovat v nějakých "prkotinách", např. kolik můžeme vypěstovat toho či onoho a spol. Ale hlavně - pokud má být EU skutečně jednotná, nesmí se západ považovat za "nejchytřejší", nemůže po nás chtít migrační kvóty, a ještě být tak arogantní, že nám ani nenabídne nějaké "cukrátko" v podobě řešení otázky jednotné kvality potravin, ale vydírá nás seškrtání dotací. Než být v takové vyděračské organizaci, to radši vystoupit! Na jedné straně řeší jednotnou daň z cigaret, ale odmítají řešit jednotnou daň z příjmu, aby se zamezilo vnitřním daňovým rájům typu Lucemburska nebo Kypru. Prostě místo podstatných věcí, kde by ta jednota dávala smysl, se řeší s prominutím kraviny, aby eurokomisaři ukázali, že ty vysoké platy nemají jen pro srandu králíkům. Slováky Brusel buzeruje za ochranářství v podobě podpory domácích potravin..., ale německé ochranářství před našimi kamioňáky v podobě tzv. "stejné mzdy na stejném místě" je tak zvaně v pořádku. Ale o jednotné celoevropské minimální mzdě se neuvažuje! Tak proč bych měl takovýto absurdní spolek hájit? Napřed by musel jít západ do sebe, a ne nás ještě mudrlantsky poučovat, že jsme "nesolidární". Ať Němci ukážou solidaritu ne jen vůči Syřanům, ale i vůči nám... a přestanou k nám vyvážet to, co by u nich nejedli ani žebráci. Ale my "na východě" taky nejsme bez viny. Nejsme schopni v rámci V4 táhnout za jeden provaz..., a zbytečně se "šprajcujem", ačkoli by udělalo větší dojem, kdybychom řekli - ano, budem se o těch kvótách bavit, ale jen tehdy, když vy na západě začnete skutečně bojovat proti daňovým rájům..., čehož Němci a spol. stejně nejsou schopni..., ale navenek by to působilo jinak, než když řekneme - ne, ne, v žádném případě..., a pak se ještě v rámci V4ky podrazíme, když dojde na lámání chleba např. na radě ministrů nebo v eurokomisi!

0 0
možnosti
VV

Nevim, proc by Brusel mel hledat jednotu, kdyz se neustale mluvi o Evrope regionu. Tu jednotu a bruselska narizeni nam zde neustale opakuji ruzna fake News z okoli IVK.

1 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Poslankyně PS PČR za ČSSD z okresu Nový Jičín.