Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BezPrace.com

7. 10. 2010 4:25
STRAVENKY jsou totální nesmysl!

Vždyť se na tom pakují jen ty firmy, co stravenky vydávají (mají 5-7% z ceny stravenky), což je jen zbytečný mezičlánek parazitů, kteří nikomu nic nepřináší!

-

Stravenky by se měly zrušit !!

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

6. 10. 2010 21:42
Máte na mysli

stravenky jako formu možnosti, s příspěvkem zaměstnavatele, se v pracovní době  naobědvat ? Nebo máte na mysli stravenky jako poukázky na nákup potravin pro domácnost s příspěvkem zaměstnavatele ? Pokud jsou stravenky daňově zvýhodněny, pak jen s úmyslem umožnění stravování zaměstnanců. Podle mě není jedno, za co se stravenky utratí. Voláme po šetření a pořádku. Začněme tedy u sebe a daňové zvýhodnění stravenek nezneužívejme k nákupům potravin (a nejen jich) pro domácnost. Potom budou spokojeni zaměstnavatelé, zaměstnanci, restauratéři, odbory i stát. A hlavně - bude to fér !

0 0
možnosti
E

ErikS78

6. 10. 2010 22:00
Re: Máte na mysli

a co krom těch, když už v krajním případě potravin se za Ty stravenky dá koupit??? pokud vím tak stravenky berou jen v potravinách a navíc za ně lze koupit pouze potraviny. Je super mít tu možnost jít si za stravenky dát oběd, bohužel ne každá profese má tu možnost.

0 0
možnosti
PT

petratuc

6. 10. 2010 21:27
Poněkud blábol

Pokud dle autora někdo "přežívá jen díky stravenkám", a přitom si jde "tu a tam do hospody na pár piv" , tak je mu houby zle. Kdyby "přežíval", koupil by si v sámošce jedno lahvové a neproléval by hrdlem nějakých 60-100Kč, jak odhaduji těch "pár piv" podle lokality a cenové skupiny. Konzumovat více než 1-2 piva by přitom rozhodně neměl a nejen z finančních důvodů.Hodnotím i podle sebe - např.mám ráda mléko. Když na ně dostanu chuť, vypiju půl litru. Ne "pár půllitrů". Bylo by to podobně nezdravé jako pár piv.

Stravenky od zaměstnavatele mám, nijak extra výhodné (v hodnotě 50,- a platím na ně 25,-/ks ), ale je to příjemné. Nakupuji za ně, protože v okolí pracoviště nikde není tak blízko restaurace, abychom tam stihli dojít, najíst se a dojít zpět. Pokud nebudou, budu si dál (bez jídlonosiče, stačí plastová krabička nebo na polévku sklenice) jídlo do práce vozit z domova. Jen ty suroviny už budou nakoupeny bez příspěvku. Je to škoda, ale že by to rozhodovalo o mém blahobytu?

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

6. 10. 2010 21:49
Re: Poněkud blábol

Vy jste jedna z těch, které dostávají nezdaněné stravenky a nakupujete za ně rodinný nákup s 50% slevou. Takových vídám v poledne u pokladen v prodejnách desítky - máslo, olej, cukr, mouka, maso, káva... na to vám stát formou nezdanění stravenek nepřispívá. To, že je také využívám ještě neznamená, že s tím souhlasím !

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 10. 2010 20:49
poměrně přesně řečeno

Zapomněl jste ještě na jednu skupinu. Oni ani podnikatelé si ty peníze sami netisknou. Sice můžou zatím, dokavad je krize o ty stravenky zaměstnance ošulit, ale to si piště že jak se roztočí kola konjunktury, tak si to odboráři nechají v kolektivních smlouvách v nárustů platů v čisté mzdě vrátit do posledního halíře. K tomu si připočtěte odvody zaměstnavatele a zjistíte že ani podnikatelé s většími počty zaměstnanců vládu a parlament nepochválí. Leda že by jim to vláda vrátila nějak jinak a pří jde jí to mnohem dráž :-(

0 0
možnosti
KZS

konzerva ze spaget

6. 10. 2010 20:45
To, že nebudou stravenky tak nebudou hospody?

Nějak tuto trojčlenku nechápu.´

Samozřejmě, že jako zaměstnanec stravenky vítám, ale když nebudou, tak nebudou. Okamžitě si vydupu plat o dorovnání ceny stravenek. Každý slušný zaměstnavatel to skousne...

A druhá věc? To si myslíte, že restaurační zařízení je živo ze stravenek? Chodím na oběd do hospody proto, abych se najedl, když mám hlad. Stejně většina lidí za stravenky kupuje maso v pátek u řezníků. Takže chudáci řezníci...

A argument, že v 19. století se nosilo jídlo v jídlonosičích? Co je na tom proboha špatného. Raději doma navařím více jídla do druhého dne a jím vlastoručně uvařené dobré jídlo "bez éček" než blaf za 60,- Kč ze čtyřky hospody.

Jenom pro info, v Praze v trošku lepší restauraci stojí oběd, polévka a pivo/limo minimálně 120,- Kč.

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 10. 2010 21:00
Re: To, že nebudou stravenky tak nebudou hospody?

Jen klid - ve více firmách už je zaveden příspěvek na stravování 0,- Kč. Obědy byly zrušeny, stravenky rovněž. !!;-)

0 0
možnosti
PS

edan

6. 10. 2010 20:40
Nevím jak jinde

ale v Praze dokáže těch 10% zbohatlíků tak zaplnit hospody, že se večer bez rezervace skoro nikde nechytáš. A nemám pocit, že by celý večer cucali jedno malé pivo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik