Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

realateista

24. 12. 2010 12:50
Politika bude stále důležitější

Rozvoj vědy a techniky povede k velikým možnostem ve zdravotnictví a technice. Ale bude to dostupné jen pro někoho. Proto dnes pravice tak vehementně bojuje za oddělení tříd a totální separaci.

Zřejmě se spěje k oddělení nového živočišného druhu.

Proto je politika tak důležitá a bude stále více.

Hlavní nebezpečí: možnost nesmrtelnosti, propojení mozku s počítačem - bohatí budou mnohem inteligentnější než chudí, tělesné náhrady - vytvoření "nového člověka" neomezených možností, totální informovanost - všude kamery a čidla - za peníze lze zjistit cokoliv, čtení myšlenek, růst vlivu Číny a Indie ...

Budoucnost nebude legrace, lidstvo není psychlogicky a politicky připraveno na veliké změny. Lidé myslete hlavou, už dnes se rozhoduje o budoucích hrůzách.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

24. 12. 2010 13:11
Re: Politika bude stále důležitější

"Nový" druh lidí zcela jistě vznikne. Resp. vzniká neustále. Tak je tomu už miliony let, žádnou politiku bych v tom nehledal. V důsledku ani chudí vs. bohatí, protože nakonec pojem chudý nebo bohatý ztratí smysl. V tomhle mám dost politicky nekorektní názory. V součastné době se tady děje jeden velký problém, a to ten, že nejvíce se "množí" ty nejméně perspektivní skupiny - To je proti proti principům evoluce. Podle mého je zásah z venčí nevyhnutelný.......nebo příjde úpadek.

0 0
možnosti
S

sůva

24. 12. 2010 12:31
Stačí srovnat náš život s rodiči a prarodiči

- a je to jasné,že je to pravda. Samozřejmě mluvím o místě kde žijeme - Evropě. A k tomu 60 let nemáme válku a máme antibiotika a očkování, miliony mladých neumřou na tbc,záškrt,černý kaše,tetanus. Před 100 lety se stačilo píchnout o hřebík a noha byla pryč kvůli sněti,zoufalé matky bezmocně hleděly na děti,které se udusily, mladí chrlili krev-a nebylo pomoci. Najděte mi časový úsek 60 let v historii, kdy byste chtěli žít - a zjistíte, že lepších 60 let nenajdete. Možná jednou naší vnuci budou o naší době hovořit jako o zlaté éře.

0 0
možnosti
JW

jwutka

24. 12. 2010 12:24
neco

Ja to viděl z jiného pohledu.Denně čteme a posloucháme jen samé negativní zprávy.Vypada to,jako kdyby byl  život a náš svět jen o násilí,nešťestí a utrpení. Musím říct,že tento článek,o kterém píšete,mě překvapil.Nejde o to udělat svět dokonalý,ale té dokonalosti se blížit.Pokud je někde vidět zlepšení oproti minulosti,proč to nenapsat?Chápu,že některé věci jsou přehnané,přesto si myslím,že pokud by byla pravdivá polovina,je to pozitivní.

0 0
možnosti
VH

cvlad

24. 12. 2010 11:51
Blábol.

0 0
možnosti
O

Only-Kid-Hologram-1

24. 12. 2010 11:42
...

To neni ani satira ani cynismus, spíše naprostý demagogický výkřik do tmy...vyjadřovat se netřeba, shrnul to příspěvek podemnou

0 0
možnosti
O

Only-Kid-Hologram-1

24. 12. 2010 12:03
Re: ...

sarkasmus, né satira

0 0
možnosti
DB

/dev/null

24. 12. 2010 11:24
Cítím z vašeho článku sarkazmus

Ale kdybyste si přečetl něco o stavu ekonomiky, tak se nebudete ztrapňovat takovýmto článkem. Užitečné statistiky jsou třeba v knize Skeptický ekolog.

Nikdo netvrdí, že současný svět je dokonalý, ale že je nejlepší, co kdy byl.

Píšete, že se máme na něco ptát muslimek pod burkama. Před sto lety byste se třeba mohl ptát těch deseti procent umlácených k smrti. Píšete o hladovějících lidech v Africe, ale před sto lety tam byla 50% úmrtnost dětí do deseti let. A takhle se dá porovnat cokoli.

0 0
možnosti