Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JPV

Jyrkův pocit vícecennosti

18. 9. 2010 20:09
Komu se v práci nelíbí, ať jde pracovat jinam nebo ať

si založí firmu.

Odboráři jsou paraziti: pracovat nechtějí, vydírat zaměstnavatele však ano.

Jsem upřímně rád za každého odboráře, kterého kamarád pro nadbytečnost (= neschopnost užitečné práce pro firmu) vyhodí: produktivita práce vzroste a průměrný plat rovněž!

0 0
možnosti
JD

Janulice78

18. 9. 2010 19:53
dobry

ale vetsina to stejne nepochopi. Prectou si v novinach, ze lini statni zamestnanci maji v prumeru vyssi platy, ze drze odbory se snazi ovlivnovat chod firmy a ze zamestnanci maji drzet hubu a krok, jak jim bude narizeno. My sice odbory nemame, firma je obecne k zamestnancum slusna = mame hezke benefity. Ale kdyz dojde na problem, udelaji bububu a vetsina lidi se zese*e a podepise cokoli, nez by se poradili s pravnikem, protoze se boji o praci. A problemem muze byt cokoli - tehotenstvi, nemoc, prilisna aktivita, kdy clovek strka rypak tam, kam podle nadrizenych nema.

0 0
možnosti
K

kevinbb

18. 9. 2010 18:37
Samozrejme,

ze mate pravdu. A spoustu tech chytrolinu tady to nedojde. Lidi si neuvedomuji, ze odbory jsou vlastne jedine ktere se za cloveka postavi at uz o pravo na dovolenou, nemocenskou, materskou dovolenou, spravedlivejsi vyplaty vzhledem k ziskum, atd., atd.

A touhle znamou propagandou o ktere pisete, takhle odbory a tim i normalni lide doplatili uz ve spousty zemich.

Je to stale to same, lidi stale a stale budou volit stejne zkorumpovane a prodejne politiky a potom na ne nadavaji kde muzou. Misto aby si rekli a dost, musime zacit znovu z uplne jinyma lidma a ne predem vykladat, ze vsichni jsou stejni, jsou a nejsou. Novi lide urcite by nebyli a nejsou stejni.

R^

0 0
možnosti
S

saldy

18. 9. 2010 18:05
KOMINTERNA

Do  práce chodíme dobrovolně za předem domluvené peníze, pokud se nám to nelíbí můžeme pracovat jinde či založit vlastní firmu a zaměstnat lidi v souladu s našimi  představami, práva a povinosti jsou jasně dané v zákoníku práce a každý má možnost se bránit pokud se mu stane křivda.

Odborové hnutí vzniklo v první polovině minulého stol.  z kominterny tedy lidí kteří zasevali mezi dělníky své komunistické bludy, stejně jako autor tohoto blogu.

0 0
možnosti
VV

Josef Orel

18. 9. 2010 18:10
Re: KOMINTERNA

Mohl by jsi mně tak nějak mile, hřejivě a lidsky ještě vyjmenovat, co je v této společnosti jasně dané a nedodržované?!;-D

0 0
možnosti
PS

edan

18. 9. 2010 18:04
Američtí soudruzi

z odborů v GM sice asi děti nežrali, zato odvedli dobrou práci při likvidaci vlastního podniku.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

18. 9. 2010 18:18
A tak podobně po celém světě.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 9. 2010 18:04
Možná máte mozek vymytý již od narození.

Jinak to není možné.  - Tak jen jeden fakt: Na hranici chudoby jsou (podle definice statistických orgánů EU) lidé, jejichž příjem na osobu je menší  než 60 % mediánu osobního příjmu v daném státě (polovina lidí je pod mediánem a polovina nad ním - tak je definován). Pozor - jedná se o příjem na jednu osobu - plést s platem!  Takže

1. Kdyby se neuvažoval medián ČR, ale např. EU, byli bychom pod hranicí chudoby skoro všichni.

2. Kdyby se uvažoval celosvětový medián, budou u nás chudých sotva desítky.  Co je tedy chudoba?

3. Pokud by náhle všem stouply příjmy 10x, zůstane stejný počet "chudých" (stoupne totiž 10x i ten medián), budou to stejní lidé a vy budeme moci dále vykládat, jak jsme na tom špatně.

4. Když je někdo vysoko nad hranicí chudoby (řekněme 1,1x medián) a náhle se mu narodí dvojčata a on klesne pod tuto hranici - za to může stát?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 9. 2010 18:05
Re: Možná máte mozek vymytý již od narození.

A ještě maličkost:  ČR je ohrožena chudobou (podle výše uvedeného výpočtu) nejméně ze zemí EU.  N e j m é n ě!

0 0
možnosti
BR

Stobka

18. 9. 2010 17:57
Máte pravdu

lidi si nechávají vymývat mozky těmi, co to tu zdevastovali. V zákoníku mizí čím dál víc paragrafů, které lidi aspon trochu chránily, a média o tom ani nepípnou. A přispívat pár korun z výplaty do odborů se jim nechce, i když je to vlastně jejich pojistka v případě, že by jejich zaměstnavatel chtěl jednat protiprávně. Ve Francii se lidi ve svých právech mnohem víc vyznají díky osvětě odborů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 9. 2010 18:06
Re: Máte pravdu

Které paragrafy že mizí?

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

18. 9. 2010 17:55
Když už zmiňujete odbory na západ od Krušných hor,

měl by jste vědět, že dělají bordel jen v největších a polostátních firmách se spoustou zaměstnanců, obrovskou fluktuací, obtížnou kontrolou a finančními problémy, které svými stávkami jen zhoršují. U prosperující soukromé firmy (i kdyby je tam někdo chtěl založit) si odbory neškrtnou. Existuje totiž něco, co odboráři a podobní nefachčenkové neznají, a to je firemní (podniková) loajalita. U nás, kde byla povinnost pracovat, se něco takového ani očekávat nedá.

Dále: většinu stávek si tam předem naddělají.

V U.S.A., ze kterých čerpáte svůj první máj, je členství v odborech velmi velkou překážkou při snaze o získání nového zaměstnání.

Odbory nemají v moderní společnosti význam ani místo.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

18. 9. 2010 18:36
Re: Když už zmiňujete odbory na západ od Krušných hor,

Ano loajalita k firmě je možná, ale u firmy, která se k vám chová slušně. Řeknete jediný důvod, proč by odbory neměli v moderní společnosti existovat? Copak si neuvědomuete, že i když nejste členem odborů tak z nich profitujete? Podnikový výhody nemáte ve firmě z toho důvodu, že Vás tam mají nějak rádi(pro ně máte stejnou hodnu jako nějaký soustruh), ale z důvodu, že to díky historické práci odborů bylo vzaty jako standart. Bez nich by to nebylo a neni důvod, proč by jste o to nemohl zase přijít. Idiocké povýdačky o tom, že jste kvalifikovaný a nenahraditelný si strčte za klobou, protože KAŽDÝ je nahraditelný a garantuji Vám, že s větší erozí sociálního státu budete ještě nahraditelnější. I když v odborech sám nejste, díky nim je tady určitý úzus a je vzato "za slušné" se k zaměstanncům chovat určitým způsobem a Vy z toho těžíte.

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D

18. 9. 2010 17:33
Jinak na Vránu sedí povídka Šimka a Grossmana

"Vyprávěl jsem, jak šel den, a otec byl stále zachmuřenější. Když jsem skončil, zeptal se výhružně: "A co stávka, nebyla?" "Nebyla," řekl jsem. "Tak cos tam dělal?" vstal otec a odepnul řemen. "Víš, kolik já vedl stávek? 316 do roka a ostatní dny byly svátky a dovolená." "Ale dnes je jiná doba," namítl jsem. "Továrny nám patří." "Neříkám, že ne, ale aspoň dopoledne se stávkovat musí, aby buržuj viděl, že jsme pořád připraveni, kdyby se vrátil. Zítra zorganizuješ stávku v Tesle Karlín." ;-D

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D

18. 9. 2010 17:30
Já se musím smát

když příznivci rudých odborů nadávají lidem do komunistů. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik