Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snaduzdost

21. 9. 2010 8:46
Nástup totality?

píše politický satir. Otázka je, čemu on říká totalita. Tomu, že po čtyřiceti letech intentzivního úsilí se společnosti nepodařilo vychovat ideálního člověka, nýbrž jen socialistického, který se dnes podle toho chová, a nebo když společnost své zájmy prosazuje obuškováním, střílením, zavíráním a soudními  rozsudky do mnohaletých žalářů, zákazem mluvit a psát, co člověka napadne, aniž to uráží druhého a veřejně se shromažďovat.

0 0
možnosti
A

asas

24. 9. 2010 0:39
Re: Nástup totality?

Satir je něco jiného než satyr! ;-)

0 0
možnosti
JH

hurkajan

21. 9. 2010 3:17
o volbách

to byl ptáček modráček takové klepající se bojící nic a najednou je z něho nabubřelý samolibý pštros který zhltne vše co vidí...špatně to s touto zemí dopadne a výsledek se dozvíme brzy ...po odevzdaných daňových přiznáních...propady soukromého sektoru už začínají být nepřehlédnutelné (bohužel)

0 0
možnosti
K

kubíkjansů

20. 9. 2010 22:58
mno

Docela mne zaráží úvaha, že změna Ústavy rovná se nástup totality. Ústavu napsali lidé a lidé ji též můžou změnit. A popravdě řečeno, tahle plánovaná změna bude dle mého jedině prospěšná. Nejde o to, že zajistí, dle vašich slov, neodvolatelnost Nečasovy koaly, ale že zajistí to samé pro všechny následující vlády. Ono totiž když se podíváte zpět do minulosti, tak tohle je v podstatě první vláda v historii samostatné ČR, která má za sebou přesvědčivou většinu poslanců. Doteď se všechny vlády točily na počtech poslanců blízkých stovce a jejich stabilita či soudržnost nestála za nic. Tahle změna alespoň zajistí to, že vládu nebude moct svrhnout ten, kdo si zrovna podplatí víc přeběhlíků, aniž by předtsavil předem jasný koncept, co se bude dít dál...

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 9. 2010 21:23
ústava se měnila zrovna před rokem

a zase tak moc se nezměnilo. Ale když se z toho stane zvyk, tak z ní bude trhací kalendář a už pak už bude jedno jestli se porušuje zákon normální nebo ústavní;-D

0 0
možnosti
MP

Vrah

20. 9. 2010 21:04
Posvátná kráva

„jestli se začne měnit ústava, tak je nakročeno k nové totalitní moci“, protože ústava je posvátní kráva a jakákoli její změna přinese totalitu.

0 0
možnosti
JK

korado

20. 9. 2010 21:31
Re: Posvátná kráva

Ústavu napsal kdo ?  Pán Bůh rozhodně ne, ale parlament !  Může ji změnit také parlament. Proč? No proto, že má zákonodárnou moc. Ústavní soud ji nemá a neměl by měnit zákony, které schválil parlament.   USA měnily ústavu několikrát, tak jak o vývoj a doba vyžadovala a je tam totalitní režim?  Pokud vím tak ne. Takže méně čvaňhat.

0 0
možnosti
5

590130

20. 9. 2010 20:50
Neměl byste

takhle navečer jíst těžká jídla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik